• Guangzhou

Guangzhou

geplaatst in: blog | 0

Guangzhou, ook wel bekend als Kanton, is een stad in het zuiden van China. Over het algemeen kennen Nederlanders de stad eerder als Kanton. Dat heeft er deels mee te maken dat men vaak spreekt ook de Kantonese keuken. De taal die men hier spreekt is tevens het Kantonees. Dat verschilt sterk van het Mandarijn dat men in het noorden van China spreekt. De drukke stad wordt gezien als één van de meest liberale steden van het Aziatische land. Het is altijd van ouds bezig met buitenlandse handel en was onder andere aanwezig bij het Verdrag van Nanjing dat werd opgesteld voor meer handel met het buitenland. Ook voor toeristen is er voldoende te doen in de stad: verschillende mooie gebouwen, tempels en winkelgelegenheden.

Klimaat in Guangzhou

De stad kenmerkt zich met een warm zeeklimaat. De zomers zijn vochtig en warm. De regentijd loopt van april tot en met september. De wintermaanden zijn relatief kort en zijn mild en droog. De beste reistijd komt daarmee uit op oktober en november. In deze maanden valt er relatief weinig regen en is de temperatuur aangenaam. In oktober valt net iets meer regen dan in november, maar het is ook nog iets warmer.

Bezienswaardigheden

Guangzhou heeft enkele bezienswaardigheden die zeer in de smaak vallen bij het overgrote deel van de toeristen, waaronder de Canton Tower, de Confuciustempel en de Guangxiaotempel.

Canton Tower

De Canton Tower is een grote toren van 450 meter hoog. Het staat ook wel bekend als de tv-toren door de grote antenne van ruim 150 meter hoog die bovenop het gebouwd gevestigd is. Daarmee komt de toren in totaal uit op 600 meter. Daarmee is het ook het hoogste gebouw van China en het op zes na hoogste gebouw ter wereld. In 2010 werd het gebouwd officieel geopend, ten tijde van de Aziatische spelen.

Confucius Tempel

De Confucius Tempel is de grootste en oudste tempel van Guangzhou. Ten tijde van de revolutie in 1912 verloor de tempel haar religieuze functie en werd er in 1924 een instituut gevestigd. Het Kaderinstituut van de Boerenbeweging werd de eerste school van de Chinese Communistische Partij. In de stenen zijn de namen van 52.000 leerlingen gekerfd.

Guangxiaotempel

Deze tempel is één van de oudere tempels in de stad. De tempel werd echter door de jaren vaak verwoest: brand is de meest voorkomende oorzaak. Telkens werd het gebouwd opnieuw gebouwd en overleefde het enkele revoluties. De tempel werd vroeger vaak gebruikt als tussenstop voor de monniken, maar wordt tegenwoordig vooral ingezet als toeristische trekpleister. Veel toeristen komen naar de tempel, mede door haar indrukwekkende geschiedenis. Ook van binnen is de tempel een pareltje.

Vervoer

Guangzhou heeft een ontzettend moderne luchthaven dat ongeveer 20 kilometer ten noorden van het stadscentrum is gevestigd. Je kunt het centrum bereiken met de trein, de metro of via het bussennetwerk. Het openbaar vervoer is ontzettend goed geregeld in deze drukke stad.

Een leuk weetje

De Portugezen gaven de naam Kanton aan de naam. Zij kwamen in 1514 aan in de provincie en vervoerden de kruiden naar Europa. Daardoor ontstond ook de Kantonese keuken in Europa en dat is dus ook de reden dat West-Europeanen de stad beter kennen als Kanton
pagina’s voor China:

Rondreis Hong Kong en China
Rondreis door China? Deze 4 toppers mag je niet missen!
Rondreis China, Geweldige steden, natuur en Cultuur!
Shanghai
Hongkong
Beijing
Vakantie Tianjin

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar China. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

kras-logo-300x175tui-logo-300x175333djoser-logo-300x175shoestringsnp-logo-300x175fox-logo-300x175oadsundownerkoningaap
Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van