blog
Handbagage inpakken als een pro

Handbagage inpakken als een pro

Leestijd 3 Minuten

Je gaat op vakantie en hebt besloten alleen handbagage mee te nemen. Dit scheelt namelijk vaak in de kosten. Bovendien hoef je niet te wachten op het vliegveld om je in te checken of na de vlucht te wachten op je koffer? Maar wat neem je eigenlijk allemaal mee in alleen handbagage? En past het wel? Wat kun je beter thuislaten? Ik geef je een inpaklijst met de absolute musthaves voor in je handbagage.

Goede koffer is een must

Allereerst moet je beslissen of je een koffer, rugzak of backpack meeneemt. Bekijk van tevoren hoeveel bagage je mee mag nemen en wat de exacte afmetingen mogen zijn. Kijk wat jij het prettigst vindt om mee te reizen. Beslis ook wat je allemaal mee wilt nemen, zodat je zeker weet dat alles past in jouw tas of koffer. Een koffer is overzichtelijker, terwijl je met een rugzak wat flexibeler bent. Wat spreekt jou aan?

Kleding meesterlijk inpakken

Stem je kleding af op de bestemming waar je naartoe gaat. Ga je richting de zon, neem dan lichte kleding mee en niet te veel overbodige spullen in je handbagage. Je kunt zelfs een beetje wasmiddel meenemen, zodat je daar kleding kunt wassen. Wil je een lange broek en trui/vest mee? Zorg dan dat je deze aan hebt in het vliegtuig. Hiermee bespaar je ruimte in je handbagage. Wat wellicht ruimte bespaart, is je kleding oprollen. Ondergoed en sokken in een eventueel paar extra schoenen stoppen. Op YouTube vind je een enorme hoeveelheid filmpjes die je laten zien hoe je het beste moet inpakken, zoals bijvoorbeeld dit filmpje.

Voor the ladies.. Handbagage inpakken als een pro

Als vrouw zijnde wil je er tiptop met make-up uitzien, maar je bent op vakantie. Lekker ontspannen. Natuurlijk mag je je wel wat optutten, maar neem alleen essentiële spullen mee, zoals een mascara, een lipstick, maar niet een hele suitcase aan make-up en sieraden. Zorg voor reisflesjes voor shampoo, haarspul en douchegel. Deze nemen niet zoveel ruimte in je handbagage in. Logeer je in een hotel? Informeer of er daar douchespullen aanwezig zijn, dat scheelt weer ruimte!

Bespaar ruimte met een e-reader

Een boek meenemen op vakantie is natuurlijk leuk en zorgt voor ontspanning, maar het kost ook veel ruimte. Tegenwoordig is het allemaal heel handig met een e-reader te regelen. Je zet jouw favoriete boeken erop en hierdoor houd je veel ruimte over in je handbagage voor andere spullen.

Reisdocumenten en apparatuur

Zorg altijd dat je goed bij de hand hebt en deze absoluut niet vergeet. Denk hierbij aan je paspoort, geld (pinpas, contant, creditcard), je tickets, hotelboeking. Denk van tevoren na welke apparatuur je mee wilt. Je neemt waarschijnlijk je telefoon mee, maar misschien daarnaast nog een camera. Zit daar een extra lens bij? Zo ja, wil je die meenemen of is dat overbodig? Vergeet voor al deze apparatuur de opladers niet. Berg alles in je handbagage zo op dat je er gemakkelijk bij kunt. Neem een wereldstekker mee, zo ben je zeker voorbereid op de plaats van bestemming en kun je al je apparatuur blijven gebruiken.

Denk aan je gezondheid

Je weet maar nooit waar je last van kunt krijgen op vakantie: een hoofdpijn, buikklachten of misschien heb je ergens een wond? Om voorbereid op reis te gaan, kun je paracetamols, (blaar)pleisters en gaas bij je hebben. Maar vergeet ook niet je bril of lenzenvloeistof mee te nemen. Altijd om deze alvast bij je te hebben, zodat je niet gelijk naar een apotheek hoeft te gaan als er wat is.

Leuke souvenirs in je handbagage

Het mooie gevlochten armbandje, de handgemaakte sandalen of dat leuke beeldje op de markt. Souvenirs zijn een leuke herinnering voor als je weer thuis bent. Houd een gaatje over in je handbagage voor mogelijke souvenirs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als het ineens niet meer past.

Laat waardevolle spullen thuis. Zorg dat je niets overbodigs meeneemt. Informeer ook in een hotel of appartement of er handdoeken en linnen inclusief zijn. Dit scheelt weer als je dit niet hoeft mee te nemen in je handbagage. Leg alles wat je mee wilt nemen een paar dagen van tevoren klaar. Hierdoor krijg je een goed overzicht en zie je misschien wat je echt nodig hebt en wat je toch nog thuis kunt laten. Zo neem je alleen het broodnodige mee in je handbagage.

Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag je overigens naast je handbagage nog een kleine tas meenemen. Die kun je in het vliegtuig onder je stoel leggen. Stop daar spullen in die je direct nodig hebt of bij je wilt hebben tijdens de vlucht. Zo ga je voorbereid op reis en hoef je niet te wachten na je vlucht op de ruimbagage, ideaal!

0
Goedkoperondreis.com