blog
Het hele jaar door vakantie op Gran Canaria

Het hele jaar door vakantie op Gran Canaria

Leestijd 2 Minuten

Het is altijd prettig om te dromen over een vakantie maar het plannen van een vakantie is nog veel leuker. Wil je een vakantie waarbij je lekker kunt ontspannen en kunt genieten van lekker weer, maar daarvoor niet naar de andere kant van de wereld reizen? Dan doe je er goed aan om een vakantie op Gran Canaria te overwegen, een stukje zon op een paar uur vliegen van Nederland. En het mooiste van alles: je kunt dan nog goedkoop op vakantie ook.

.

Lekker weer door het jaar heen

Op Gran Canaria heerst een subtropisch en zonnig klimaat. Daarnaast is het klimaat ook een vrij stabiel klimaat. De gemiddelde maximum temperatuur ligt tussen de 20 en 27 graden. In het binnenland is het vaak wat koeler, maar de temperaturen kunnen tijdens de Sahara-winden oplopen tot boven de 40 graden waarbij er een stofwolk van Saharazand boven het eiland hangt. Het is dus het hele jaar door goed vertoeven voor een vakantie op Gran Canaria. Gran Canaria zou zelfs het beste klimaat ter wereld hebben.

Voor ieder wat wils

Gran Canaria is een eiland dat ontzettend veel te bieden heeft. Het is daarom ook niet verrassend dat Gran Canaria een geliefde bestemming is onder toeristen. Tijdens je vakantie op Gran Canaria kun je genieten van de lange zandstranden en duinen, de verschillende plaatsjes verkennen of de bergen in gaan en de diepe ravijnen bekijken of de schilderachtige bergdorpjes bezoeken. Boek je verblijf in de populaire badplaatsen Maspalomas of Playa del Ingles, verblijf in de hoofdstad Las Palmas of kies voor wat kleinere, maar nog wel populaire, plaatjes als Puerto Rico of Puerto de Mogán, ook wel het Venetië van het zuiden genoemd.

 
Naast deze mooie plaatsen zijn er ook verschillende bezienswaardigheden zoals Palmitos park, een vogelpark en dolfinarium, de verschillende markten in verschillende plaatsen, of bezoek één van de vele restaurantjes en proef de lokale keuken en cultuur. Ook de hoofdstad Las Palmas heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Daarnaast is het ook leuk om een auto te huren en het eiland op die manier te verkennen. Het afwisselende landschap van Gran Canaria maakt dit zeker de moeite waard.

Maximaal genieten voor een minimale prijs

Dankzij het gunstige klimaat van Gran Canaria zit je voor een zonnige vakantie niet gebonden aan het zomerseizoen. Dit betekent dus dat je makkelijk goedkoop op vakantie kunt naar Gran Canaria. Als je wel gebonden bent aan het hoogseizoen, hoeft het alsnog geen probleem te zijn om goedkoop op vakantie te gaan. Gran Canaria bied je een scala aan mogelijkheden met betrekking tot je verblijf, van luxe hotel met uitzicht op zee naar een leuke bed and breakfast in de bergen, allemaal met verschillende opties om zo tot jouw perfecte vakantie te komen. Er zijn genoeg leuke aanbiedingen te vinden waarbij je meteen het totaalpakket boekt of alleen verblijf en vliegreis. De mogelijkheden zijn eindelijk, dus twijfel niet en kijk snel naar wat Gran Canaria jou te bieden heeft.
0