blog
Het schilderachtige stadje Zihuatanejo in Mexico

Het schilderachtige stadje Zihuatanejo in Mexico

Het woord strand roept bij ieder van ons een gevoel van ontspanning en vakantie op. Het is dan ook geen wonder dat kuststeden elke zomer door toeristen worden bezocht. Met de groeiende populariteit van een kustplaats ontstaan ​​echter problemen door de hoge prijzen voor accommodatie en maaltijden, massa’s mensen en een gevoel van afnemende authenticiteit wanneer door al dit toerisme de meest prachtige plekken hun cultuur verliezen.

Het schilderachtige stadje Zihuatanejo in Mexico ligt ver van alle populaire strandlocaties en is echt een uitzondering op de regel. Met een gevoel van authenticiteit gevoeld in elke unieke traditie die deel uitmaakt van de cultuur, een persoonlijke benadering in elke interactie die je hebt met de lokale bevolking en een totaal gebrek aan saaie en versleten toeristische attracties, is Zihuatanejo een absolute aanrader om te bezoeken.

Zihuatanejo, gelegen aan de Pacifische kust in Guerrero, is een rustig kustplaatsje in een prachtige baai nabij de badplaats Ixtapa. De baai loopt tot diep landinwaarts door en heeft de stranden van Zihuatanejo voorzien van zacht aquamarijnwater waar je heerlijk in kunt zwemmen en snorkelen. Het achterland heeft daarnaast de bijzondere toppen van de Sierra Madre del Sur en enkele Meso-Amerikaanse overblijfselen te bieden.

Kortom, er is meer dan genoeg te beleven in deze magische kustplaats. Wij hebben een aantal van de leukste dingen om te doen in Zihuatanejo voor je op een rij gezet!

Zwemmen nabij Playa la Ropa

Een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen met familie of vrienden is Playa La Ropa, dat wordt beschouwd als een van de schoonste stranden met het helderste water in de omgeving.

Plan een uitstapje naar dit strand met je gezin of vrienden en maak er een dagje strand van met activiteiten zoals zandkastelen bouwen en sporten op het strand. Het strand is omzoomd met palmbomen en kokospalmen, wat zorgt voor een zeer afgelegen en besloten sfeer, en de golven zijn niet zo agressief als op andere stranden, wat perfect is voor als je kinderen bij je hebt.

Ixtapa-eiland

In Playa Linda kun je een watertaxi nemen naar dit onbewoonde eiland. Het eiland Ixtapa heeft vier stranden, elk met een andere sfeer en omgeving, maar ze zijn allemaal beschermd tegen de druk van de Stille Oceaan.

De keuze aan stranden is ruim en vooral Playa Cuachalalate heeft met uitzicht op het vasteland en een vlakke boog van zwart zand, parasols omzoomd met palmbomen, ligstoelen en vijf strandbars op de achtergrond voor fajita’s, taco’s en een ijskoud biertje meer dan genoeg te bieden.

Op loopafstand ligt Playa Coral in een grote baai met een rif met een levendige onderwaterwereld. Vergeet dus niet je snorkeluitrusting mee te nemen.

Playa Carey is iets meer afgelegen en populair bij naturisten, terwijl het zandstrand van Playa Varadero een goed alternatief is voor het eerder genoemde Playa Cuachalalate. Playa Varadero heeft namelijk het kalmste water van allemaal, wat het ideaal geschikt maakt om te bezoeken met kinderen.

Kajak en snorkel in de Zihuatanejo-baai

Laten we eerlijk zijn, wat is een strandvakantie zonder een spannende snorkel- en kajakervaring? Verken deze ongelooflijke reis van vijf uur die je naar het strand Las Gatas in de Zihuatanejo-baai brengt, waar je kunt kajakken of snorkelen en het fascinerende en kleurrijke onderwaterleven kunt verkennen.

Je wordt tijdens de tour opgehaald en afgezet bij het hotel en krijgt er een heerlijke lunch met gegrilde vis of kip, fajitas, garnalen, quesadilla’s en nog veel meer lekkers bij. Maar de echte reden om deze tour te boeken is natuurlijk voor de spannende ervaring van het duiken.

Als je avontuurlijk genoeg bent om te snorkelen, kom je een prachtig afgelegen onderwaterbeeld van verborgen plekken tegen!

Watersporten

Iedereen die van snorkelen houdt kan terecht bij de rotsachtige delen van de stranden van Zihuatanejo om een ​​ongelooflijke verscheidenheid aan zeeleven op een paar meter van de kust te bekijken. De stromingen in de baai zijn licht genoeg om een ​​begeleide kajaktocht van een halve dag te maken.

De benodigde uitrusting kan worden gehuurd en bijna alle stranden die wij eerder heb genoemd bieden een groot aanbod uitrusting aan, van jetski’s tot kajaks.

Je kunt het duiken combineren met snorkelen om de zee-egels en zeekomkommers te zien die hun dijkhuizen beschermen en de baai beschermen. Het is met recht een van de mooiste plekken in de buurt van Zihuatanejo te noemen.

Archeologisch museum Costa Grande

Direct aan de Paseo del Pescador is een klein museum te vinden dat de pre-Spaanse kolonies en culturen van de Costa Grande in kaart brengt aan de hand van de enorme kustlijn van 325 kilometer lang. Zes kamers bevatten stukken uit de culturen van Mexica, Olmec, Tarascan en Teotihuacan.

Bijzondere voorwerpen hier zijn onder meer een armband gemaakt van koperen bellen en een sierlijke schelp die naar verluidt bij ceremonies is gebruikt.

Je kunt ook verschillende gebruiksvoorwerpen, beeldjes van klei en keramische vaten bekijken en meer leren over de geavanceerde netwerken die de moderne Costa Grande hebben verbonden met de rest van Meso-Amerika. Een leuke dagbesteding voor iedereen die enige interesse heeft in de historie van deze bijzondere kustplaatsen!

Bekijk prachtige zonsondergangen aan boord van de Picante-catamaran

Breng een avond aan boord van de Picante door en kijk naar de zonsondergang midden op zee, weg van alle zorgen en drukte van het dagelijkse leven. Deze magische cruise bij zonsondergang biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op het prachtige strand in de verte aan de ene kant en de ondergaande zon aan de andere kant.

De tour duurt ongeveer twee en een half uur en omvat een open bar, een licht diner en je wordt ook nog eens opgehaald en afgezet bij je hotel.

Probeer de Mexicaanse keuken bij Rufo’s Grill

De Mexicaanse keuken staat natuurlijk wereldwijd bekend om de meest heerlijke gerechten en dat mag je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan tijdens je verblijf in Zihuatanejo. Rufo’s Grill biedt je hierin een perfecte mogelijkheid om te genieten van al het Mexicaanse eten.

Rufo’s Grill is een chique maar betaalbare optie als je een informele maaltijd wilt in een gezellig restaurant. Met warm licht, livemuziek en zeer gastvrije bediening zal het zeker een avond worden die je lang bij zal blijven.

De gasten die hier komen houden van de kwaliteit van het eten en de aandacht voor detail, vooral de gegrilde zeevruchten met mesquite, steaks, guacamole en quesadilla’s zijn erg populair. Een absolute aanrader dus!

De Mexico reisspecialisten:

 
0