blog
De Highlights van Schotland

De Highlights van Schotland

Leestijd 2 Minuten

De highlights van Schotland die je niet mag missen

Schotland is een prachtig land om te gaan ontdekken. Om op vakantie te gaan naar dit land om vervolgens de hele vakantie op één plek te blijven is gewoonweg zonde. Een reis door Schotland is een perfecte manier om goed kennis te maken met het land. Natuurlijk geven wij je graag wat tips mee ! Hier de 5 highlights Schotland die je echt niet mag missen:

  1. Loch Ness

Zou Nessie, ofwel het Monster van Loch Ness, nu werkelijk bestaan of niet? Of je nu gelooft in het bestaan van dit zeemonster of niet, een bezoek aan het meer van Loch Ness is absoluut een bezoek waard. Dit grote meer heeft een breedte van ruim 1,5 kilometer op het breedste deel en een totale lengte van 37 kilometer. Het diepste punt is ruim 225 meter diep. Nessie kan dan ook overal zitten! Het is vooral de prachtige omgeving van het meer die het bewonderen waard is. Je kan er een heerlijke wandeling maken en genieten van de rust in en om het water.

  1. Winkelen in Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van het land en een rondreis door Schotland is dan ook niet helemaal af als je deze stad niet hebt bezocht. De stad heeft een historisch centrum waar je meerdere bezienswaardigheden kan vinden. Daarnaast kan je hier natuurlijk ook urenlang struinen langs de winkeltjes, je kan er tot in de kleine uurtjes uitgaan en je kan er een terrasje pakken. Optimaal voor een dag vol vermaak, en zeker ook bijzonder, want het oude centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een andere stad die je echt niet mag missen is Glasgow.

  1. Skye of An t-Eilean Sgitheanach

Skye of An t-Eilean Sgitheanach is een eiland dat door de Skye Bridge wordt verbonden met het vasteland. Je kan op dit eiland verschillende interessante plaatsen bezoeken, waaronder Sconser, Uig, Portree en Broadford. Je kan er eindeloos genieten van de indrukwekkende kusten en de prachtige berglandschappen. Daarnaast kan je er ook een Victoriaans kasteel bezoeken, het Dunvegan Castle.

  1. The Jacobite Train

Een ritje met The Jacobite Train is onvergetelijk. Deze treinreis staat erg hoog op de lijst van mooiste en meest indrukwekkende treinreizen die er over de hele wereld te maken zijn. Je mag het dan ook eigenlijk niet missen als je een rondreis door Schotland maakt. De Jacobite Train zegt je misschien niet zoveel, maar velen zullen de Zweinsteinexpres van Harry Potter wel kennen. Het gaat hier om dezelfde unieke stroomtrein! Je kan dus eigenlijk in de stoomtrein uit de film stappen. Veel spannender wordt het bijna niet voor de echte Harry Potter fan!

  1. Eilean Donan Castle

Dit eiland is door middel van een unieke brug verbonden met het vasteland van Schotland. De brug is volledig uit steen gebouwd. Op het eiland kan je een kasteel bezoeken, namelijk Donan Castle. Dit kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd, maar werd vijf eeuwen later voor een groot deel vernietigd. In de twintigste eeuw werd het opnieuw opgebouwd in de originele stijl.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Schotland

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Edinburgh

0