blog
Hoe haal je het beste uit Belize?

Hoe haal je het beste uit Belize?

Leestijd 2 Minuten

In het kleine, maar aantrekkelijke Belize is van alles te doen. Het land staat bekend om zijn jungle, unieke onderwaterwereld en eeuwenoude Maya-ruïnes. In een paar dagen tijd kun je in Belize zeer gevarieerde activiteiten ondernemen en werkelijk een toptijd beleven!

Het Maya-stadje Xunantunich

Allereerst is de Maya-ruïne Xunantunich zeer de moeite waard. Vanuit het plaatsje San Ignacio is deze makkelijk te bezoeken. Deze antieke Mayastad is echt een aanrader! Met een klein veerpondje word je de Mopan Rivier overgezet, waarna je aankomt bij de eeuwenoude Maya-ruïnes. Het stadje is rond 700 – 850 na Chr. gebouwd door de Xunantunich, die vanuit de vestingstad de vallei van de Belize-rivier beheersten. Beklim de oude gebouwen, die eeuwen geleden gebruikt werden als paleis, begraafplaats en offerplaats. Bekijk de heilige inscripties en afbeeldingen van goden die in de muren waren gekerfd en kom erachter wat een mystiek volk die Maya’s waren.

Het toppunt van de wandeling is het hoogste gebouw, El Castillo, waarvandaan je een prachtig 360-graden uitzicht over de jungle hebt.

Fata Morgana voor gevorderden

Op je reis door Belize dien je eveneens een tocht door het oerwoud te maken. De omgeving van Belmopan is zeer aan te raden. Ten noordwesten van Belmopan stroomt een rivier, die door negen grotten loopt. Je kan daar een kano of rubberboot huren en door de grotten en spelonken peddelen. Fata Morgana voor gevorderden!

De 124-meter diepe Blue Hole

Sluit je fascinerende reis af met een duikexcursie in de Blue Hole. Deze enorme onderwaterkloof is te zien vanuit de ruimte en is een absolute ‘must see’ voor duikers. Dwaal af in de 124 meter diepe kloof en terwijl het steeds donkerder word vergaap je je aan de vele exotische vissen, schildpadden en (gelukkig ongevaarlijke) haaien. De Blue Hole is door zijn diepte wel iets voor de gevorderde duiker. Gelukkig heeft voor de minder ervaren duikers het koraalrif rond de Blue Hole ook veel prachtig natuurschoon te bieden.

Natuurlijk zijn een paar dagen niet genoeg om alles te zien wat Belize te bieden heeft. Toch kan je met een wandel- en kanotocht door de jungle, een duikexcursie in of nabij de Blue Hole en een bezoek aan Xunantunich het beste uit Belize halen!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Belize

 

 

0