blog
Hoe kan je je verplaatsen in Cancun?

Hoe kan je je verplaatsen in Cancun?

Leestijd 4 Minuten

Je verplaatsen in Cancun? : Tips en informatie

Omdat er zoveel te zien is, zowel in de hotelzone van Cancun in Mexico als daarbuiten, moet je er voorbereidingen treffen om je te verplaatsen. Zelfs als je hotel of resort enkele pendeldiensten aanbiedt, zal je hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van andere vormen van vervoer als je in Cancun bent. In feite profiteert bijna elke bezoeker van Cancun van de transportmogelijkheden van openbare bussen, taxi’s en huurauto’s. Ongeacht je budget en hoe je Cancún wilt zien, zal je in staat zijn om betrouwbaar en betaalbaar vervoer te vinden wanneer je de stad bezoekt.

De bus nemen in Cancun

Als je er in de hotelzone verblijft, zijn de openbare bussen er een van de meest effectieve manieren om Cancun te verkennen. Routes 1 en 2 (weergegeven op kaarten als R1 en R2) bedienen de hele hotelzone en rijden de hele nacht door. Omdat de tarieven er in de hotelzone meestal goedkoop zijn, is er zeker geen goedkopere manier om het meest opwindende deel van Cancun te verkennen.

Het is echter raadzaam om Mexicaanse peso’s bij de hand te houden wanneer je met de bussen rijdt in Cancún, omdat je mogelijk problemen ondervindt om wisselgeld te krijgen. Het is ook een goed idee om een exemplaar van The MAP op te halen. Dit is een gratis pocketgids met alle lokale busroutes. Deze lokaal geproduceerde gids is direct beschikbaar op de luchthaven wanneer je aankomt in Cancun of in je resort

Kilometeraanduidingen onthouden tijdens je rit

Als je van plan bent om de bus te nemen om van je hotel naar de stranden en de activiteiten buiten de hotelzone te gaan, is het belangrijk om de kilometeraanduidingen van je bestemming te onthouden. Bijna alle bussen die de hotelzone bedienen, blijven op de 25 km route, Avenida Kukulcan, die loopt van het vasteland naar het einde van het schiereiland. Het gebied dat het dichtst bij het vasteland ligt, ook wel de top van de 7 genoemd vanwege de algehele vorm van de hotelzone, omvat bepaalde kilometermarkeringen.

Als je van plan bent om ‘s nachts uit te gaan, zal je merken dat veel van de populaire bars en nachtclubs zich op de hoek van deze top 7 bevinden bij kilometerpaal 7.5. De meeste resorts en beste stranden in Cancun liggen aan de oostkant van de Avenida Kukulcan van kilometerpaal 8 tot 20. Tijdens het rijden met bussen in de hotelzone, vooral tussen kilometerpalen 8 en 20, kan je misschien enkele bezienswaardigheden onthouden naast de afstandsmarkeringen om te voorkomen dat je jouw stops mist.

Een rit naar het centrum van Cancun

Het openbare bussysteem maakt ook regelmatig reizen naar het centrum van Cancun, bekend als El Centro. Route 1, die elke dag loopt van 6 uur ‘s ochtends tot middernacht, haalt passagiers overal in de hotelzone op en zet ze af voor de populairste openluchtmarkt in het centrum van Cancun aan de Avenida Tulum. Terwijl je in El Centro bent, kan je genieten van een aantal authentieke Mexicaanse restaurants en winkels voor alles, van kleding en sieraden tot lokaal gemaakte kunstnijverheid. Als je betaalbaar buiten Cancun wilt reizen, kun je ook routes naar tal van spannende bestemmingen vinden vanaf het busstation van Cancun op Avenida Tulum.

De taxi nemen om je je te verplaatsen in Cancun

Hoewel ze niet zo betaalbaar zijn als de openbare bussen, bieden taxi’s er ook een effectieve manier om Cancun te verkennen. Ongeacht waar je verblijft, zou je geen problemen mogen hebben om er op elk moment van de dag een taxi te nemen. Over het algemeen variëren de tarieven er binnen de hotelzone, maar het is mogelijk om met elke taxichauffeur over de prijzen te onderhandelen.

Als je een taxi naar El Centro wilt nemen, kunnen de prijzen er hoger of lager zijn, afhankelijk van de duur van de reis. Omdat de taxiservice er ‘s nachts het meest gevraagd wordt als een veilige manier om de bars en clubs te bezoeken, kunnen sommige chauffeurs er om hogere tarieven vragen. Als je er met de chauffeur over een prijs onderhandelt voordat je instapt, zou je geen problemen mogen hebben om een betaalbare rit te vinden.

Een auto huren in Cancun

Voor degenen die hun weg willen banen met een eigen auto of buiten Cancun willen reizen, zijn er verschillende autoverhuurbedrijven in de hotelzone. Hoewel het huren van een auto er onpraktisch is voor toeristen die het grootste deel van hun tijd in de hotelzone doorbrengen, hebben avontuurlijke reizigers er de kans om Cancun en de spectaculaire bezienswaardigheden van de Riviera Maya in Mexico op hun eigen manier te zien.

Hoewel het mogelijk is om bestemmingen zoals Chichen Itza en Tulum te bezoeken via georganiseerde reizen, kunnen autoverhuurbedrijven er toeristen toestaan om zoveel tijd door te brengen als ze willen op dergelijke locaties en om onderweg zelfs te stoppen.

Het huren van een scooter of bromfiets

Als je gewoon de hotelzone en het centrum van Cancun op je eigen tempo wilt verkennen, kan een scooter of bromfietshuur een goede optie zijn. Omdat autorijden in Cancun moeilijk kan zijn, wordt scooterverhuur meestal aanbevolen aan degenen die er al eerder hebben gereden.

Een vakantie met betaalbaar vervoer

Ongeacht wat voor soort reiziger je bent, zijn er tal van manieren om Cancun snel en betaalbaar te verkennen. Als je een goed plan voor jezelf maakt, hoef je je helemaal geen zorgen te maken over het transport. Immers, met zoveel te zien en te beleven in Cancun, breng je liever je tijd door met plezier maken en ontspanning. Kortom een Cancun vakantie is een top vakantie!

 

0

Geef een antwoord