blog
Hotels waar huisdieren welkom zijn

Hotels waar huisdieren welkom zijn

Leestijd 2 Minuten

Hotels waar huisdieren welkom zijn,  vind je met name aan de Nederlandse kust. Ook  op de Veluwe  en in Drenthe kun je een hotel met hond  boeken. In Overijssel,  Noord-Brabant en Zuid-Limburg vind je huisdiervriendelijke hotels met zwembad. Voor een weekend of korte vakantie met de hond in Nederland.

Hotels waar honden en katten welkom zijn.

In sommige hotels in Nederland en België zijn honden én katten welkom. Voor katten gelden soms speciale voorwaarden. In deze hotels waar huisdieren welkom zijn, kan je ook vaak langer verblijven. Het is de perfecte ontmoetingsplaats voor mensen die van huisdieren houden.

Hotels met hond in België.

Ook in België vind je hotels waar honden en andere huisdieren welkom zijn. Met name in de Belgische Ardennenen Belgisch-Luxemburg vind je hotels met hond. In België gelden andere regels voor het vervoer van honden dan in Nederland. Je vindt deze regels op de website van de Vlaamse overheid.

Hotel met huisdier boeken buiten de Benelux.

Als je een vakantie met hond of poes wilt boeken in een land als Frankrijk, Italië, Spanje, Frankijk of Turkije, heb je rekening te houden met de regels die gelden voor het vervoer van huisdieren en verplichte inentingen. Daarnaast moet je grote huisdier een chip hebben en geregistreerd staan. Verder is een paspoort voor je hond, poes of paard verplicht. Je dierenarts weet aan welke voorwaarden je moet voldoen voor een vakantie met huisdier in het buitenland.

Hotels met binnenzwembad.

In een aantal luxe hotels in Nederland en België vind je een verwarmd binnenzwembad. Deze wellness hotels hebben ook vaak de beschikking over een sauna en jacuzzi. Ofschoon huisdieren in het zwembad niet toegestaan zijn, is het de manier om tijdens je vakantie actief te kunnen zijn en te ontspannen. Je vindt hier hotels met binnenzwembad . Sommige van deze hotels hebben een binnenzwembad en Spa.

Hoeveel huisdieren zijn er in je hotelkamer toegestaan?

Als je een hotelkamer bij een hotel met hond wilt boeken, kan je ervan uitgaan dat er één hond in de kamer is toegestaan. Bij hoge uitzondering zijn er twee honden of andere huisdieren in de hotelkamer welkom. Huisdieren zoals konijnen, cavia’s en parkieten zijn in de regel niet in hotels toegestaan. De meeste hotels met huisdieren zijn ingericht op een verblijf met de hond. Blaffende honden die overlast veroorzaken, worden geweerd.

Je huisdier thuis laten?

Je kunt er ook voor kiezen om een hotel te boeken en je huisdier thuis te laten. Er zijn in het hele land oppassers voor hond of poes te vinden. Ook kan je kiezen voor een honden pension of kattenhotel. Er zijn daarnaast vele honden uitlaat centrales. Als jouw hond of poes nerveus is en het niet fijn vindt om in een hotel of pension te verblijven, is een oppas aan huis ook een goed idee. Regel zo een oppas of uitlaatcentrale op tijd en laat je huisdier voor je vertrekt kennis maken met de betreffende persoon of personen. Je gaat dan met een beter gevoel op reis.

0

Geef een antwoord