In 2018 als toerist naar de maan?

geplaatst in: blog | 0

Is dit de nieuwe vorm van rondreizen? Een prachtige rondreis naar de maan als toerist in 2018? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar als het aan SpaceX ligt kan dat vanaf volgend jaar. Het Amerikaanse ruimtetransportbedrijf liet dat weten in een persconferentie.

Plaats voor twee toeristen

SpaceX liet in een persconferentie weten dat twee toeristen naar de maan kunnen worden gelanceerd. Een rondje en weer terug dus. Het duo zou acht tot tien dagen onderweg zijn. Door de jaren heen is er wel ruimtetoerisme geweest toen er gevlogen werd naar het ISS rond de aarde. De maan als toeristenbestemming is echter nog niet voorgekomen. Deze exclusieve rondreis zal dan ook niet bepaald goedkoop zijn.

Haalbaarheid

Toch wordt er getwijfeld over de haalbaarheid van de plannen van het Amerikaanse ruimtetransportbedrijf. ‘’Momenteel is NASA niet in staat om personen de ruimte in te sturen. Alleen de Russen hebben de huidige technologie daarvoor, met de Sojoez-capsule.’’ Ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande trekt daarom zijn twijfels.

De ruimtekenner laat weten ‘’blij verrast’’ te zijn als het daadwerkelijk door zou gaan, maar gaat er niet vanuit dat het haalbaar is.

Volgens ruimtevaartjournalist Tijs Hofmans is SpaceX momenteel het verste met de technologie. Ook hij trekt de haalbaarheid in twijfel, maar verwacht wel dat het in 2019 of 2020 écht zo ver kan zijn. Dan kan het rondreizen naar de maan volgens hem beginnen. De laatste bemande rondreis was in 1972.

Trainingen

Mocht je ooit een rondreis naar de maan willen maken, moet je je in ieder geval al goed voorbereiden. Je zult namelijk verschillende trainingen moeten volgen. Een groot gedeelte van deze trainingen bestaat uit rampentraining, indien het fout gaat. Als alles goed gaat, hoef je slechts op enkele knoppen te drukken en je zit in de ruimte. Dan ben je dus bezig met je rondreis naar de maan.

Kosten rondreis naar de maan?

Schrik niet, maar een rondreis naar de maan zal je ongeveer 40 miljoen euro per persoon gaan kosten. De reis duurt ongeveer acht tot tien dagen en je moet rekening houden met de nodige risico’s. Het zien van de hemellichaam zal echter wel een prachtige ervaring zijn.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie