blog
In Suriname reizigersziekte voorkomen

In Suriname reizigersziekte voorkomen

Leestijd 2 Minuten

Hoe kun je in Suriname reizigersziekte voorkomen?

Tijdens je reis naar Suriname wil je natuurlijk niet ziek worden. Je kunt daarom je zo goed mogelijk op je reis voorbereiden om zoveel mogelijk reizigersziekte te voorkomen. Hieronder vind je meest voorkomende reizigersziektes in Suriname en hoe je ze kunt voorkomen.

Malaria Suriname

In bepaalde gebieden van Suriname komt helaas malaria voor. De kans dat je de ziekte daadwerkelijk oploopt is klein, maar het is wel raadzaam om je goed voor te bereiden. Sommige mensen worden van malariapillen goed ziek, dus het is raadzaam om ze op tijd in te nemen. Malariapillen voorkomen de ziekte niet helemaal, maar zorgen er wel voor dat gevaarlijke complicaties niet optreden. Daardoor ben je medisch nog goed te behandelen. Neem contact op met je huisarts voor actuele informatie over malaria en malariapillen.

Dengue

Dengue, ook wel bekend als Knokkelkoorts, wordt veroorzaakt door een kleine mug. Door de beet van de mug wordt de ziekte overgedragen. Je kunt er plotseling koorts, spier- en gewrichtspijn, diarree, pijn achter de ogen, hoofdpijn en huiduitslag van oplopen. Er is helaas geen vaccinatie tegen Knokkelkoorts. Het is daarom verstandig om je te houden aan een aantal anti-muggen maatregelen

Anti-muggen maatregelen

  • Gebruik geen zoete parfum, aftershave of parfum
  • Draag bedekkende, lichte kleding
  • Smeer je lichaam in met DEET
  • Slaap onder een klamboe
  • Zet de airco of ventilator als je gaat slapen

Reizigersdiarree

Reizigersdiarree wordt negen van de tien keer veroorzaakt door een bacterie. Dit kan ervoor zorgen dat je in diarree raakt, maar ook dat je moet overgeven. De symptomen kunnen vanuit het niets komen en zijn vaak na drie tot vijf dagen over. Je kunt het voorkomen door hygiënemaatregelen niet uit het oog te verliezen. Was bijvoorbeeld overal je handen en eet geen rauw vlees of vis. Ook is het raadzaam om geen voorgesneden groenten of fruit te eten. Indien je toch reizigersdiarree oploopt, kun je het beste ORS gebruiken om uitdroging tegen te gaan.

Schistosomiasis

Schistosomiasis komt voor in het kustgebied van Suriname. Dit is een ernstige infectieziekte die wordt veroorzaakt door een worm. Deze worm bevindt zich in het water. Na ongeveer twee maanden kunnen er ernstige klachten optreden, waaronder koorts, rillingen, hoestklachten en spierpijn. De worm kan bovendien eitjes achterlaten, waardoor er mogelijk ook verlammingen optreden in het lichaam. Er bestaat helaas geen vaccinatie voor de ziekte en de enige manier om het te voorkomen is door niet te zwemmen in open water.

SOA

Uit onderzoek is gebleken dat veel reizigers onbeschermd seksueel contact hebben in het buitenland. Dat is niet raadzaam, omdat er verschillende Soa’s voorkomen in Suriname. Vrij daarom altijd veilig en vaccineer je eventueel tegen hepatitis B.

Zonnesteek

Een zonnesteek kan worden opgelopen indien je te lang blootgesteld wordt aan de felle zon. Het lichaam kan de warmte niet meer reguleren wat resulteert in een zonnesteek. De gevolgen van een zonnesteek zijn onder andere spierkrampen, hoofdpijn, misselijkheid, verwarring en duizeligheid. Je kunt een zonnesteek voorkomen door je niet langdurig bloot te stellen aan zon en hitte. Bovendien kun je dunne, lichte kleding dragen, een pet dragen en veel water drinken.

Boek je rondreis door Suriname

Via Goedkoperondreis.com vind je jouw ideale rondreis door Suriname. Wij hebben de beste en meest voordelige aanbieders voor je geselecteerd, dus je kunt direct een goede keuze maken uit de diverse mooie rondreizen door Suriname.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Suriname

 

0

Geef een antwoord