blog
Innsbruck: een prachtige bestemming voor zowel wintersport als een stedentrip

Innsbruck: een prachtige bestemming voor zowel wintersport als een stedentrip

Zoek je een stad die zowel als citytrip bestemming als wintersport-oord interessant is? Zoek niet verder: Innsbruck is je gewenste bestemming!

Over Innsbruck

Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk. Deze middeleeuwse stad ligt aan de rivier de Inn in de Oostenrijkse Alpen. De naam van de stad verwijst naar de brug over de Inn. Innsbruck is zowel in de zomer als in de winter geliefd bij toeristen. Deze levendige studentenstad leent zich ook prima voor een geslaagde wintersportvakantie in combinatie met een citytrip.

Reizen naar Innsbruck

· Rechtstreeks met een nachttrein reis je in veertien uur naar Innsbruck.
· Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Innsbruck.
· Met de auto is het ongeveer tien uur reizen.

Praktische informatie

Er zijn genoeg leuke en goede accommodaties in deze niet al te grote stad. Het gezellige centrum is nooit ver weg en er is prima openbaar vervoer.
· Met de Innsbruck Welcome card is het openbaar vervoer gratis, bij tenminste twee overnachtingen. Vraag ernaar bij je hotel.
· Daarnaast is de All-inclusive Innsbruck Card aan te raden als je veel bezienswaardigheden gaat bezoeken en gebruik gaat maken van bergliften. Je kunt kiezen voor een kaart met een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur.
· Met de “Ski plus city“ reis je met een gratis skibus naar de piste.

Wintersport stad Innsbruck

Innsbruck is vooral bekend door de wintersport. De bergketen Nordkette bereik je met een bergtreintje (Nordkettebahnen) vanuit het centrum van Innsbruck. Daarna ga je verder per gondel door de bergketens en kijk je je ogen uit vanwege de prachtige vergezichten. Uiteraard kan je ook in plaats van te reizen met een gondel, de stoute bergschoenen aantrekken.

Skigebieden

Rond Innsbruck zijn negen skigebieden te vinden:
1. Nordkette/Seegrube
2. Patscherkofel
3. Mutteralm
4. Axamer Lizum
5. Rangger Köpfl-Oberperfuss
6. Kühtai
7. Glungezer
8. Schlick 2000
9. Stubaier Gletscher.

Al deze skigebieden hebben hun eigen charme. Sommigen zijn voor beginners, anderen voor gevorderden. Innsbruck is dus een prima bestemming voor een wintersport vakantie.

Innsbruck als stedentrip-bestemming

Innsbruck heeft een mooi, oud centrum met pittoreske straatjes en een gemoedelijke sfeer. Je kunt in Innsbruck heerlijk winkelen, musea bezoeken en uit eten gaan en altijd heb je op de achtergrond die hoge bergen. Ideaal voor een mooie citytrip, als je alle andere grote steden als New York en Rome al eens hebt bezocht

Bezienswaardigheden voor een Citytrip naar Innsbruck

· Wil je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving? Beklim dan de 51 meter hoge Gotische stadstoren.
· Bezoek de Innsbrucker Dom (Sint-Jacob Domkerk). Deze Barokke kathedraal heeft indrukwekkende fresco’s en plafondschilderingen.
· In de Gotische Hofkirche is het graf van een Tiroler held, Andreas Hofer (1767-1810). Tot driemaal toe versloeg deze vrijheidsstrijder de troepen van Napoleon Bonaparte.
· Aan de zuidelijke kant van de Maria-Theresien-Straße vind je de Triomf poort.
· Een heel bijzondere bezienswaardigheid is de Swarovski Kristallwelten. Dit is een interactief museum, waar je zintuigen worden uitgedaagd. Een bezoek aan deze plek met virtual reality, optische Illusies en bijzondere kunst is zeer zeker de moeite waard. Een van de hoogtepunten in dit museum is de Christal Dome, maar sla ook de betoverende tuin niet over.

Sportieve bezigheden

· Net buiten de stad ligt Mutteralm waar je kan karten in de bergen. Een must voor als je van een kick houdt.
· Het gebied de Mutteralm leent zich ook prima voor mooie wandelingen. Bij het stuwmeer Panoramasee heb je een prachtig uitzicht. Ook is dit gebied heel geschikt om te mountainbike.
· Een bijzonder restaurant is restaurant Das Kofel dat je een prachtig uitzicht biedt over het omliggende berggebied Patscherkofel. Hier kan je wandelen over de Zirbenweg met mooie panorama’s en je kan een bezoek brengen aan de Alpinetuin. De Zirbenweg is onderdeel van de Adlerweg (Adelaarsweg), die loopt van het bergstation Patscherkofelbahn tot Tulfeinalm.

Museua van Innsbruck

· In het museum Das Tirol Panorama kan je een 360 graden schilderij bewonderen van een historische veldslag.
· Bezoek het oudste museum ter wereld, Schloss Ambras, een bijzonder middeleeuws kasteel.
Kortom, zoek je een leuke bestemming waar je zowel een stedentrip kunt ervaren als kunt skiën, denk dan eens aan Innsbruck.

0