blog
Inpak tips voor handbagage

Inpak tips voor handbagage

Leestijd 4 Minuten

Vliegen is fantastisch. Een niet onbelangrijk nadeel waar je als reiziger echter rekening mee dient te houden is terug te vinden in de relatief beperkte hoeveelheid aan bagage die je mee kan nemen in de cabine.

Het is namelijk algemeen bekend dat het luchthavenpersoneel vaak alles behalve zorgvuldig omspringt met de bagage die ze in het ruim moeten stoppen. Omwille van deze reden is het bij het inpakken van je handbagage altijd belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden.

Wat deze zaken precies zijn vertellen we je graag op deze pagina.

6 inpak tips voor handbagage

Tip 1: Hou rekening met de toegestane afmetingen en het gewicht

De eerste tip is al meteen een zeer belangrijke. Veel mensen spenderen namelijk weinig aandacht aan de toegestane afmetingen van hun handbagage evenals het gewicht waar deze over mag beschikken. Door de jaren heen zijn luchtvaartmaatschappijen hier echter aanzienlijk strenger in geworden waardoor het niet zelden gebeurt dat bepaalde handbagage wordt geweigerd.

Wanneer dit het geval is ben je verplicht om ze in te checken als ruimbagage met alle mogelijke gevolgen van dien. Wil je dit voorkomen en er bijgevolg absoluut zeker van kunnen zijn dat je, je handbagage daadwerkelijk bij je in de cabine kan houden? Zorg er dan voor dat deze altijd voldoet aan de richtlijnen met betrekking tot de afmetingen evenals het gewicht waarover ze mag beschikken.

Tip 2: Het labelen van je handbagage

Het labelen van je ruimbagage is inmiddels goed ingeburgerd, maar vergeet ook zeker je handbagage niet. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar in alle hectiek op de luchthaven is het zomaar mogelijk dat je handbagage verloren gaat of per ongeluk door iemand anders wordt meegenomen.

Dat is natuurlijk erg vervelend, in het bijzonder wanneer er geen contactgegeven in terug te vinden zijn. Door het labelen van je handbagage en daar niet alleen je naam en adres, maar ook je (mobiele) telefoonnummer op te vermelden kan heel wat narigheid worden voorkomen.

Tip 3: Plastic zakjes zijn een absolute must!

Veel mensen houden er geen rekening mee, maar een cruciaal artikel dat eigenlijk altijd in elke handbagage moet zitten is een plastic zakje. Dit heeft alles te maken met het feit dat dergelijke zakjes voor zeer veel uiteenlopende zaken gebruikt kunnen worden. Denk op dit vlak niet alleen aan het ogenblik waarop je bijvoorbeeld afval wil kunnen weggooien, maar ook wanneer je misselijk wordt in het vliegtuig of onderweg naar je vakantiebestemming.

Plastic zakjes kunnen er voor zorgen dat heel wat vervelende ongemakken tijdens je reistraject in de kiem kunnen worden gesmoord. Bovendien nemen ze uiteraard ook niet of nauwelijks gewicht in!

Tip 4: Vergeet je medicatie niet!

Erg veel mensen moeten bepaalde medicatie nemen. In het bijzonder wanneer je er voor hebt gekozen om een lange vlucht te boeken is het altijd van belang om de nodige medicatie in je handbagage te stoppen. Let wel op de actuele regelgeving van de luchtvaartmaatschappijen evenals de landen waar je heen vliegt. Lang niet alle landen vinden het fijn wanneer reizigers een bepaalde hoeveelheid medicatie bij zich hebben. De bijsluiters bij je hebben en / of een voorschrift van de dokter kan je helpen om problemen te voorkomen.

Tip 5: Enkel handbagage bij? Koop zoveel mogelijk ter plaatse!

Om geld uit te sparen op de kostprijs van de vlucht kiezen veel mensen er voor om uitsluitend te reizen met handbagage. Dat is perfect mogelijk, alleen niet wanneer je de helft van je huishouden mee moet nemen naar je vakantiebestemming. Heel wat zware artikelen en dan in het bijzonder gebruiksproducten kan je echter perfect op locatie kopen. Sterker nog, heb je een mooi hotel geboekt? Dan is de kans groot dat je zaken zoals shampoo en douchegel gewoon ter plaatse zal krijgen. Dit scheelt weer wat extra kilo’s!

Tip 6: Enkele extra zaken die niet in je handbagage mogen ontbreken

Doorheen deze lijst hebben we reeds verschillende artikelen aangegeven die absoluut niet in je handbagage mogen ontbreken. Er is echter meer. Ook de onderstaande zaken zal je bij voorkeur altijd dichtbij je willen hebben wanneer je er voor kiest om een (lange) vliegreis te maken.

1. Pen en papier.

Het is perfect mogelijk dat je onderweg snel even iets moet noteren of duidelijk moet maken aan iemand. In een dergelijke situatie kunnen pen en papier nog altijd uitstekend van pas komen, zelfs in tijden van moderne technologieën!

2. Een powerbank.

Heb je een lange vlucht geboekt en heb je niet de mogelijkheid om je smartphone of tablet tussentijds op te laden? Dan komt een powerbank beslist goed van pas. Op deze manier beschik je altijd over een beetje extra energie op tijdstippen wanneer je deze nodig hebt. Die kun je voor € 12,99 hier online kopen bij de Mediamarkt

3. Verzorgings- en comfortartikelen.

Tijdens een lange vlucht kunnen diverse comfortartikelen zoals bijvoorbeeld een dekentje en / of een nekkussen wenselijk zijn. Daarnaast schuilt een ongeluk ook vaak in een klein hoekje waardoor het de moeite waard is om enkele pleisters bij te hebben. Deze kan je bovendien zeer eenvoudig gewoon in je portefeuille of gewoon in je zak meenemen.

4. ZEKER DOEN !

T-shirt of trui ,een lange broek, een paar sokken en een onderbroek of slipje. In het geval dat je koffer onderweg wordt gestolen of zoekraakt .Dan heb je in ieder geval nog iets om aan te trekken.

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie en wil je er absoluut zeker van zijn dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan met betrekking tot het inpakken van je handbagage? Dan kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om rekening te houden met de interessante tips die we hebben gegeven op deze pagina!

0
Goedkoperondreis.com