blog
Kandy het Magisch Hart Van Sri Lanka

Kandy het Magisch Hart Van Sri Lanka

Leestijd 4 Minuten
In het hartje van Sri Lanka vind je de meest heilige stad van Sri Lanka: Kandy. Met ruim 120.000 inwoners tevens een van de grotere steden van het land. Sinds 1988 onderdeel van het UNESCO werelderfgoed en een stad die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Sri Lanka. Ondanks dat het weer in Kandy vaak wat druilerig kan zijn, is de temperatuur er eigenlijk het gehele jaar door zeer aangenaam en de omgeving, ongeacht de tijd van het jaar prachtig. Lekker tot rust komen, culturele trekpleisters bezoeken of lekker de natuur in. Het kan allemaal in Kandy!

Hoe kom je in Kandy?

Vanaf het vliegveld is het slechts 1,5 uur rijden. Je kunt een taxi nemen, wat je ongeveer 20 euro zal kosten, of veel voordeliger: de bus nemen. Een tuk-tuk huren is ook nog mogelijk en zal ongeveer hetzelfde kosten als de taxi, mits je natuurlijk je onderhandelingstechnieken beheerst en een leuke deal kunt maken.

Taxi huren

Bij aankomst op het enige internationale vliegveld van Sri Lanka, vind je in de aankomsthal verschillende taxibedrijven die hun diensten aanbieden: overslaan alstublieft! Deze zijn veel duurder dan de enige officiële taxicentrale van het vliegveld dat zich buiten de vertrekhal bevindt. Loop dus direct naar buiten, sla linksaf en je vindt al snel de taxibalie waar je de dames  naar de kosten van een taxi kunt vragen. Afdingen is overigens niet aan de orde: prijzen staan vast en zijn niet onderhandelbaar. Toch proberen iets goedkoper uit te zijn, dan kun je een poging wagen bij een van de beunhazen die je ongetwijfeld zult tegenkomen. Met de juiste insteek, kun je dan een wat lagere prijs afspreken.

Pak de bus

De meest voordelige manier om van het vliegveld naar Kandy te reizen, is per bus. Het busstation bevindt zich buiten de hekken van het vliegveld, dus je zult even een stukje moeten lopen of de tuk-tuk nemen. Neem je de tuk-tuk, betaal dan niet meer dan een bedrag tussen de 60 en 100 rupees. Aangekomen bij het busstation, zul j even moeten uitvogelen welke bussen er richting Kandy reizen. Bedenk dat er twee soorten bussen zijn: met en zonder airco. De bussen zonder airco zijn vergelijkbaar met onze stadsbussen. Ze maken veel stops onderweg en de rit duurt dus ook aanzienlijk langer. Busjes met airco zijn de kleinere bussen waar je iets meer voor betaalt, vaak minder plaatsen beschikbaar zijn, maar die onderweg hooguit drie of vier keer stoppen en je doorgaans in iets meer dan een uur afzetten in het centrum van Kandy.

Tuk-tuk

Echte avonturiers kunnen zich wagen aan een rit met de tuk-tuk.  Kies je voor deze optie, spreek dan een vaste prijs af en geef aan het eind van de rit een tip. Laat je niet overhalen tot het gebruik van de meter, want dit zal vele malen duurder uitvallen. Let erop dat het verkeer in Sri Lanka een gekkenhuis is. Kom je in de vroege ochtend of namiddag aan, dan zal een rit met de tuk-tuk voor- en nadelen hebben. Je sjeest overal wat sneller doorheen, maar komt meestal ook enigszins gaargekookt aan op je bestemming. Een airco-busje had dan wellicht beter geweest.

Van Colombo naar Kandy

Ben je al in Sri Lanka en wil je de reis vanuit Colombo naar Kandy maken, dan is de trein je beste optie. Dagelijks rijden er verschillende treinen richting Kandy en via deze website kun je de exacte treintijden bekijken.

Wat moet je gezien of gedaan hebben in Kandy?

Kandy is een stad waar je gerust een aantal dagen kunt doorbrengen. Er zijn zoveel dingen te zien en te beleven dat het je soms moeite zal kosten een keus te maken. Hieronder een aantal dingen die je echt moet beleven:

Bezoek de Tempel van de Tand

Een van de bekendste toeristische trekpleisters (je bent dus niet alleen) en ondanks dat voor Nederlands een tempel vaak gewoon een tempel is, zal deze toch behoorlijk tot de verbeelding spreken. Het verhaal is dat de hoektand die in de tempel wordt bewaard toebehoorde aan Boeddha. Aan dit verhaal is ook een schitterende parade en het 10-dagen durende feest ‘Kandy Esala Perahera‘ verbonden. Tijdens de parade, die in juli-augustus plaatsvindt, wordt de tand op de rug van een olifant door de straten van Kandy vervoerd. Ben je rond deze periode in Sri Lanka, zorg er dan zeker voor dat je dit geweldige feest meemaakt!

Genieten aan het Meer van Kandy

Een oase van rust, waar je kunt genieten van vogels, aapjes en waar soms zelfs een uit de kluiten gewassen varaan schuw voorbij schuift. Het meer bevindt zich in het midden van de stad en biedt uitzicht op veel plekjes die je later zult bezoeken of al bezocht hebt, zoals de Tempel van de Tand.

Bezoek de markt van Kandy

Er bestaat eigenlijk geen betere manier om de lokale bevolking in hun dagelijkse element te bewonderen dan een bezoek aan de lokale markt. Nuttig wanneer je hebt gekozen om een appartementje te huren en zelf te koken. Alles is er te vinden en het is altijd vers en voordelig.

Bezoek de Bahiravokanda Vihara Buddha

Een metershoge boeddha beeld dat je, na een kleine klim, van dichtbij kunt bekijken. Je betaal iets meer dan 2 euro om de klim te mogen maken, maar daar staat tegenover dat je het prachtige uitzicht over Kandy en de omgeving er gratis bij krijgt!

Kandy als startpunt van je reis

Wie van plan is Sri Lanka te ontdekken, maar nog geen planning heeft gemaakt, kiest Kandy absoluut uit als startpunt van de reis. Doordat Kandy centraal gelegen is, zijn de reistijden naar elk deel van Sri Lanka veel beter te behappen dan wanneer je bijvoorbeeld eerst naar Colombo of het zuiden van Sri Lanka afreist. Kandy biedt een zeer mooie afspiegeling van het dagelijks leven in heel Sri Lanka en, in tegenstelling tot andere delen van Sri Lanka, is er ook in de avonduren genoeg vertier te vinden. Tot slot is eigenlijk elke treinreis die je van of naar Kandy maakt een ware beleving. Reizen per trein is voor toeristen een zeer bijzondere ervaring en wie tijdens zijn of haar vakantie geen treinreis heeft gemaakt Sri Lanka, heeft eigenlijk het allermooiste gemist. Doen dus!
Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com