blog
Kerstvakantie 2022, de mooiste plekken voor de wintersport

Kerstvakantie 2022, de mooiste plekken voor de wintersport

De mooiste plekken voor de wintersport in de kerstvakantie 2022 waar je gegarandeerd terug wilt komen hebben wij op een rijtje gezet. Voor wintersportliefhebbers zijn het onvergetelijke wintersportvakanties. De elf mooiste skigebieden in Europa zitten in Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Noorwegen en Zweden. Deze skigebieden zijn ideaal voor zowel ervaren als onervaren wintersporters. Naast skiën zijn er ook veel andere activiteiten die daar ondernomen kunnen worden. Zo kan je gezellig met de hele familie op pad!

Val Gardena – Italië

Dit is een van de populairste skigebieden in Zuid-Tirol met ruim 175 km aan pistes. Van deze pistes is meer dan de helft rood. Val Gardena telt ruim 1200 km aan pistes. Een leuk feitje om te weten is dat hier regelmatig wereldbekerwedstrijden worden gehouden. Dit skigebied is dus ideaal voor ervaren mensen maar ook zeker voor onervaren mensen. De mensen met ervaring kunnen zich uitleven en van de moeilijkste pistes genieten. De onervaren mensen kunnen hun techniek oefenen in de skiklassen of op een makkelijkere piste.

Monte Rosa – Italië

Monte Rosa ligt tussen de grens van Zwitserland en Italië. Hier zijn veel bossen en hooggebergte te vinden. Tijdens het skiën kom je dus al snel bossen tegen. Dit skigebied telt 132 km aan piste verspreid over drie dalen. Het hoogste punt is ongeveer 3260 meter hoog. Voor zowel beginnende als ervaren tot zeer ervaren is dit een ideaal skigebied. Monte Rosa staat ook bekend om het freeriden. Dit is het skiën buiten de piste. Dit is wel geheel op eigen risico.

Chamonix – Frankrijk

De wereldhoofdstad van het alpinisme met ruim 117 km aan piste. Deze pistes liggen verspreid over verschillende bergen. Le Brévent en La Flégère zijn de twee bergen waar de middelzware tot zware pistes zich bevinden. Chamonix heeft ook minder zwaardere pistes voor beginnende skiërs. Hiervoor is een speciaal oefengebied. Je kan er ook voor kiezen om je in te schrijven bij een skischool om zo alle technieken te leren. Als je wel al wat ervaring hebt kun je zelfs op dagexcursie met een gids. Je gaat dan van de paden af en onbekende delen van de berg ontdekken.

Ski Arlberg – Oostenrijk

Ski Arlberg is een skigebied van zo een 305 km piste. Dit gebied is vooral geliefd door de gevorderde wintersporters. Ook is dit gebied zeer geliefd bij de koninklijke familie. Zij bezoeken dit skigebied al jaren. Er zijn veel bergtoppen, wat skiën hier heel avontuurlijk maakt en er is vrijwel altijd genoeg sneeuw om tot in het dal te skiën. Ski Arlberg kan je ook bekend voorkomen, doordat het vaak het decor is van winterfilms. Een heel mooi skigebied om te bezoeken dus!

La Grave – Frankrijk

La Grave heeft maar twee korte blauwe pistes. La Grave richt zich niet op de pistes maar juist daarnaast. Je wordt omhoog gebracht met een gondel, waarna je zelf bepaalt welke route je naar beneden neemt. Dit brengt wel veel risico’s met zich mee dus het is handig om goed voorbereid op pad te gaan. Neem bijvoorbeeld altijd een lawine-drie-eenheid mee en ga nooit alleen omhoog. Als je minder ervaren bent kun je in La Grave veel beleven. Er zijn ijsmassa’s, verschillende grotten en rotspartijen die het bezichtigen waard zijn. Ook is het dal heel mooi om te bezichtigen. Er zijn verschillende bevroren watervallen.

Alpe d’Huez – Frankrijk

Dit is misschien wel het bekendste skigebied. Alpe d’Huez is bekend om de tour de France en de Alpe d’HuZes. Dit skigebied telt zo een 240 km piste met de langste piste van 18 km lang. Naast skiën en snowboarden kan je ook rodelen en langlaufen. Voor de mensen die zoeken naar iets uitdagender kan er ook gebruik gemaakt worden van het snowpark en de daarbij behorende halfpipe. Als je voornamelijk voor het uitzicht komt dan kun je bij goed weer zo ongeveer 20% zicht hebben over Frankrijk.

Gstaad – Zwitserland

Gstaad kenmerkt zich met door luxe en exclusiviteit. Hier kun je shoppen in de meest exclusieve winkels. Dit is dus een unieke plek om in de winter te winkelen. Naast winkelen heeft Gstaad 120 km piste die vooral ideaal zijn voor beginnende en gemiddelde skiërs. Wat Gstaad zo bijzonder maakt is dat je ’s nachts op de pistes mag. Een onvergetelijke en unieke ervaring dus!

Baqueira-Beret – Spanje

Baqueira-Beret is het grootste skigebied van Spanje met ruim 100 km piste. Het ligt op een maximale hoogte van 2510 meter, waardoor er altijd sneeuw ligt. Dit skigebied is vooral gericht op beginnende en gemiddelde wintersporters. Als je een dagje iets anders wilt doen dan zijn er genoeg meren waar je gezellig kunt wandelen.

Trysil – Noorwegen

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen en heeft 75 km piste. Het bijzondere aan Trysil is dat de huisjes aan de piste en langlaufbaan lopen. Zo stap je direct uit waar je moet zijn. Dit skigebied ligt op een maximale hoogte van 1132 meter. Door de temperaturen in Noorwegen hoef je je geen zorgen te maken dat je groene pistes treft. Ook kun je met hondensleeën en met een beetje geluk kan je het noorderlicht zien.

Breuil-cervinia Ski Area – Italië

Dit skigebied is zo groot dat je zelfs naar een deel in Zwitserland kunt skiën. Er zijn drie valleien: Cervinia, Valtournenche en Zermatt. Deze drie valleien vormen samen Breuil-cervinia Ski Area. Doordat dit skigebied hoog in de bergen ligt is er vrijwel altijd sneeuw. Een groot wit gebied dus waar je je niet hoeft te vervelen!

Åre – Zweden

Åre is een heel bekend skigebied in Zweden. Het gebied heeft zo een 91 km piste die verlicht wordt als de zon ondergaat. Zo kan je in de avond nog lekker door skiën. Het gebied ligt op maximaal 1274 meter hoogte. Ook is een leuk feitje om te weten dat Åre de langste sleeplift ter wereld heeft. Je legt maar liefst 1,6 km af met de sleeplift. Åre bestaat uit vier afzonderlijke gebieden, Duved, Tegefjäll, Åre By en Björnen. Deze gebieden zijn met elkaar verbonden middels pistes. Echter zijn sommige alleen bereikbaar met de bus.

0