blog
Kiribati is een van de minst bezochte landen ter wereld

Kiribati is een van de minst bezochte landen ter wereld

Leestijd 1 Minuut

Kiribati is een set eilanden in Oceanië. De eilanden zijn in totaal 717 km² groot en bieden onderdak aan ruim 100.000 mensen. Alhoewel de eilanden vrijwel allemaal kraakhelder water hebben en parelwitte stranden, is het toerisme toch een van de minste ter wereld. Dit heeft mede te maken met de gevolgen van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.

Bezienswaardigheden in Kiribati

De eilanden bezitten een aantal leuke, tropische lodges waar je heerlijk kunt duiken, surfen, zwemmen of vissen. Het is een plek voor ultieme rust. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten Amerikaanse en Japanse soldaten hier. Men had hier destijds betonnen bunkers gebouwd, die voor een groot deel nog steeds te zien zijn. Er liggen bovendien nog scheepswrakken in de oevers van Kiribati. Je kunt deze alleen zien als het eb is, of je moet erheen snorkelen!

Toegankelijkheid van Kiribati

Kiribati is ontzettend ontoegankelijk. De vluchten zijn zeer schaars. De eilandengroep heeft een wekelijkse dienst met Nadi, Fiji, Honolulu en Hawaï. Dat zijn slechts enkele vluchten per week. Het zal dus niet goedkoop worden als je vanaf Amsterdam moet vliegen. Je moet gegarandeerd minstens een keer overstappen.

Klimaatverandering

Kiribati is zeer laaggelegen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Kiribati het eerste land ter wereld is dat zal verdwijnen als gevolg van de klimaatverandering. De zeespiegel stijgt en daardoor zal de eilandengroep onder water komen te liggen. Verwacht wordt het land in 2100 volledig onder water ligt. Je kunt er dus nog wel heen, maar je moet dan wel snel zijn! Voor je het weet is de eilandengroep van de kaart geveegd! Letterlijk en figuurlijk.

Emigratie van burgers

De president van het land heeft zijn bewoners opgeroepen om te emigreren naar andere landen. Hij heeft aan Nieuw-Zeeland gevraagd of men zijn burgers daar wilt opvangen. Tot op heden heeft Nieuw-Zeeland dit geweigerd, maar gezien de onderzoeken wordt er opnieuw over beraamd

Je begrijpt dat we geen vakantiereizen kunnen aanbieden voor Kiribati.Je kunt er vast nog wel naar toe maar ga dan eerst naar Nieuw-Zeeland voor een overtocht.

0