blog
Kookworkshop volgen op Bali

Kookworkshop volgen op Bali

Leestijd 3 Minuten

Dagelijkse kookworkshops op Bali zijn te volgen op Ubud en Sanur

 

Het prachtige Indonesische eiland Bali is een populaire vakantiebestemming om diverse redenen. Sommige vakantiegangers besluiten om af te reizen naar Indonesië voor de zon en de ander voor de cultuur. Maar ook de Indonesische keuken kan een geweldige reden zijn om naar Bali te gaan. Liefhebbers van een zoete hap of een pittige maaltijd zijn hier aan het juiste adres. Ook een kookworkshop volgen op Bali?

Er is op elke straathoek wel een Warung te vinden, dit zijn de lokale restaurants. De hele dag door kan jij plaatsnemen in één van de restaurants en genieten van heerlijke gerechten.

Enkele heerlijke aanraders zijn de Ikan Bali en de Rendang. Maar als je eenmaal thuis bent aangekomen kan je deze overheerlijke smaken niet snel meer terugvinden. Gelukkig is daar een oplossing voor, want er worden dagelijks meerdere kookworkshops georganiseerd. Dan kan jij bij terugkomst in Nederland de hele familie laten proeven van de Indonesische keuken.

Kookworkshop Ubud

In het toeristische Ubud kan je ook elke dag deelnemen aan een leuke kookworkshop. Dit gebied kent een prachtig strand, winkelcentra en bezienswaardigheden. Maar het des te leuker om gewoon bij één van de lokale restaurants een workshop te volgen. Bekijk hieronder twee Warungs waar je goed terecht kunt voor een relatief lage prijs:

– Café Wayan

Het kleine restaurantje Café Wayan is gevestigd in het centrum van Ubud. Jij kan hier als echte liefhebber dagelijks een kookworkshop volgen. Het leuke is dat er elke dag van de week een ander gerecht gemaakt zal worden, waardoor je ook meerdere keren zo’n workshop kan volgen. Elke zondag worden er vegetarische gerechten gemaakt. Een les begint om 10:00 uur in de ochtend en duurt tot 16:00 uur in de middag. De prijs voor een workshop is ongeveer twintig euro per persoon.

– Periuk Bali

Ubud ken een prachtige ochtendmarkt waar je de beste en meest verse ingrediënten kan aanschaffen. Wanneer je een kookworkshop boekt bij Periuk Bali zal de cursus daar beginnen en ga je samen op zoek naar de juiste ingrediënten. Daarna breng je een bezoek aan de rijstvelden, waar je natuurlijk veel over te weten komt en ook wat rijst zal gaan kopen. Vervolgens zal je een Balinese ceremonie bijwonen. Daarna begint de kookworkshop en zal je jouw creatie achteraf ook nog lekker eten. Bij Periuk Bali kost zo’n workshop ongeveer twintig euro en dan beleef je een fantastische dag.

Kookworkshop Sanur

Kookworkshop volgen op Bali

Het prachtige Sanur heeft de vakantieganger ontzettend veel te bieden en is één van de populairste plaatsen op het eiland. Met name Nederlanders weten Sanur goed te vinden, mede vanwege de rust maar ook de vele mogelijkheden. Je kan een plekje opzoeken aan het strand, een drankje doen of langs de winkeltjes struinen. Maar ook kookworkshoppen worden dagelijks aangeboden in Sanur.

Chef Maduna’s Warung

Het lokale restaurant Chef Maduna’s Warung staat bekend om zijn geweldige kookworkshop. Je kan namelijk uit drie verschillende workshops kiezen. Het eerste cursuspakket bestaat uit een bezoek aan de lokale vismarkt en een heerlijk ontbijt. Het tweede pakket is zonder een ontbijt en begint wat later in de ochtend. Je zal voor een lager bedrag dezelfde kookworkshop volgen, alleen breng je dus geen bezoek aan de markt en dat is natuurlijk zonde. Het derde pakket begint pas laat in de middag en bestaat ook enkel en alleen uit de workshop zelf. Elke dag van de week worden er andere gerechten gemaakt, je kan hier altijd even navraag naar doen. Wij raden je aan om wel van te voren te boeken, aangezien de kookworkshops bij Chef Maduna’s Warung erg populair zijn.

Ook een kookworkshop volgen in Ubud of Sanur op het prachtige eiland Bali?

Hieronder kun je een heerlijke vakantie of rondreis op Bali vinden:

0