blog
Kos, de perfecte vakantiebestemming

Kos, de perfecte vakantiebestemming

Leestijd 8 Minuten

Kos is de perfecte bestemming voor reizigers die willen ontspannen met ongerepte stranden of willen deelnemen aan enkele van de evenementen die Kos het hele jaar door biedt. Er is genoeg te doen als je niet op het strand bent in Kos. Zijn rijke geschiedenis gecombineerd met zijn openheid helpt bezoekers aan een vervullende overzeese ervaring. Je kunt zwemmen tussen ruïnes of wandelen over levendige markten terwijl je souvenirs koopt waar ze thuis dol op zullen zijn. De eetcultuur hier is misschien nieuw voor ervaringsdeskundigen, maar dat zal hen er niet van weerhouden diep in de ban te raken van de mediterrane keuken!

Kos het kleine Griekse eiland

Kos is een klein Grieks eiland, dus het mag geen verrassing zijn dat het landschap hier schitterend is. Witte stranden en adembenemende bezienswaardigheden omzomen deze zonnige bestemming in de Middellandse Zee. Het binnenland van Kos is de moeite waard voor wie natuurwonderen zoekt, terwijl artistieke schatten te vinden zijn in de culturele centra van het eiland. Begin tussen al je avonturen op dit unieke eiland met het plannen van je Kos vakantie om er zeker van te zijn dat je je nooit verveelt.

Kos heeft voor elk wat wils. Met zijn rijke geschiedenis is het eiland de thuisbasis van oude Romeinse ruïnes en andere bezienswaardigheden uit de hele wereld. Maar als je de natuur wilt verkennen, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Van zandstranden tot ruige bergen met oeroude bossen, je zult je hier tijdens je bezoek nooit vervelen.

Een aantal van de meest bijzondere hoogtepunten van dit prachtige Griekse eiland ontdek je in het onderstaande artikel!

Burg Neratzia

Het Naratzia kasteel is een prachtige plek in het hart van Kos Stad, bij de haven. Het ongelukkige nadeel van deze plek is dat het kasteel na de aardbeving in 2017 gesloten is om het instortingsgevaar te helpen verminderen en een onvoltooid bouwproject blijft.

Hoog genesteld op een schilderachtige heuveltop doemt het imposante kasteel van Naratzia op over Kos, zijn kronkelige muren grijs tegen de omringende groene bomen. Je kunt er glimpen van opvangen in de stad op “kasteelvrije” dagen, maar om de schoonheid ervan echt te waarderen moet je het bezoeken tijdens de openingsuren.

Het oorspronkelijke kasteel werd in 1341 gebouwd door de ridders Teutones en Foglatzios die tijdens Duomo’s kruistocht uit Akko gestuurd waren. Op een strategische positie hoog boven Kos-Stad, dat toen nog slechts een bewoond vissersdorpje onder de zeespiegel was -je herkent misschien dit uitzicht hieronder-, wierpen ze zich op als opperheren met jurisdictie over de toegang tussen Klein-Azië en de Barbarossa-gebieden die gecentraliseerd waren.

Verborgen tussen het weelderige groen van deze prachtige plek liggen delen van een kasteel dat vele jaren geleden voor verdedigingsdoeleinden gebruikt werd, en het is nog steeds toegankelijk om binnen te gaan. Er staan verschillende kanonnen op het terrein, die de omgeving karakter geven. Veel groen bedekt alle gebouwen en ramen, waardoor je het gevoel krijgt dat je een oase in Zuid-Europa gevonden hebt. Op deze plek staan ook zuilen en standbeelden, die het geheel zo’n historische sfeer geven en tegelijk de schoonheid alleen maar vergroten. Het oude openluchttheater is nog intact met een prachtige omgeving in de buurt; terwijl je er komt, kun je vanaf het Hippocrates plein over een stenen brug gaan die uitkomt op een palmenlaan die tot voorbij deze wonderlijk schilderachtige plaats reikt.

Het is open voor romantische wandelingen met uitzicht over de haven, maar ook voor evenementen het hele jaar door, die je staand op stenen trappen of zittend bij fonteinen kunt meemaken.

Casa Romana

Laat je meeslepen uit het moderne leven en geniet van een meeslepende reis terug in de tijd als je de oude Romeinse villa verkent die onlangs op Kos ontdekt werd. Authentieke artefacten en tentoongestelde voorwerpen maken je bezoek hier echt de moeite waard. Deze Oude Romeinse Villa geeft de bezoeker een indruk van het huiselijke leven in de Romeinse tijd – ontdek de Oude Romeinse Tuinen, ontspan in de schaduw van de bomen van vulkanisch gesteente of zoek beschutting bij de witte mozaïek bogen als bescherming tegen regen of zonneschijn.

Casa Romana ligt aan de zuidkant van Kos-stad en is een oude villa met 36 kamers. Kom het leven ervaren zoals het twee eeuwen geleden geleefd zou zijn, met zijn prachtige zuilen en grote atrium. 2000 jaar geleden werd dit huis gesticht op vroegere fundamenten die achtergelaten werden in een nog welvarender tijd in de geschiedenis van Kos!

Asklepieion

Er is geen beter moment om de beroemdste archeologische site op Kos te bezoeken. Het Asklepieion is niet alleen een plaats met een verbazende geschiedenis, maar ook een van de best bewaarde geheimen van het eiland. Als je iets meer zoekt dan een dagtocht en wilt ervaren hoe het er in de oudheid geweest moet zijn, raden we je aan hier ‘s morgens vroeg te komen, als het nog bruist van de mensen en je al het moois kunt zien.

Het Asklepieion is een prachtig onderhouden resort met luxueuze voorzieningen. Je verblijf is inclusief spabehandelingen, rondleidingen over het terrein om talloze fascinerende artefacten te bekijken, en deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid aan het personeel.

Genesteld in het hart van deze historische plaats is het Asklepieion niet alleen een getuige van Griekenlands belangrijke verleden, maar ook een ideaal toevluchtsoord om rust en verjonging te bieden in een rustgevende omgeving. Het is gebouwd op verschillende terrassen die van boven naar beneden afdalen en waar de oude Grieken bijeenkwamen voor hun jaarlijkse vieringen van Asklepios, de god van de geneeskunde en de genezing.

Een prachtige plek als geen ander met groene ruimte en veel ruimte om te zitten en te ontspannen terwijl je je het leven van eeuwen geleden voorstelt. Tegenwoordig is er een tuin vol kruiden die de gasten kunnen proeven terwijl ze onder de bomen zitten of lezen bij het zwembad en uitkijken over Palaiokastro.

De deuren van Het Asklepieion openen op een reeks terrassen waar ooit een oude plaats voor genezing was. Genesteld aan de voet van de berg Kynthos, lokt dit prachtige gebouw ook vandaag nog bezoekers met zijn ongerepte tuinen en uitzichten over Athene.

Cavo Paradiso

Cavo Paradiso is een afgelegen strand met prachtig uitzicht in het zuiden van Kefalos. De golven zijn hier wat onrustiger, dus als je op zoek bent naar een lange wandeling met je tenen in het zand, is dit misschien niet wat je zoekt.

Wil je echter een ongerept strand waar je gemakkelijk dagenlang je fantasie vakantie in het Middellandse Zeegebied kunt beleven, dan heeft Cavo Paradiso het allemaal: werkelijk schitterend water en prachtige uitzichten vanaf de kliffen aan weerszijden van de baai maken dit tot een onvergetelijke plek om te bezoeken.

Het strand oogt wat wilder en ruiger dan andere plekken, maar het is een geweldige plek voor pasgetrouwden die hun huwelijksreis alleen willen doorbrengen in alle rust.

Agora

Ontdek de Agora, een uitgestrekt veld van ruïnes dat tijdperken overspant. De Agora is de grootste van zulke plaatsen in Kos en omvat overblijfselen van tempels en basilica tot bouwwerken die bij archeologische opgravingen zo ver teruggaan als in de 4e eeuw v. Chr. werden blootgelegd. Toeristen kunnen deze bouwwerken uit de eerste hand bewonderen door een bezoek te brengen aan deze historische site – vol verborgen verrassingen.

Dit is een spectaculaire site met ruïnes uit verschillende tijdperken. Er zijn overblijfselen van twee kleine tempels, een basiliek die actief was in de 4e eeuw v.C. en de 5e of 6e eeuw n.C., en een portiek die al meer dan 2000 jaar oud is. De Agora is ook een van de grootste opgravingen in Kos stad – zo groot dat je er tussendoor zou kunnen lopen zonder je ooit van de betekenis ervan bewust te zijn.

Het is meer dan tweeduizend jaar geleden dat de Agora bruiste van het leven, maar deze archeologische site herbergt nog steeds veel fascinerende geheimen. Beweeg je vrij over de site en volg de sporen van het verleden door over de vele wandelpaden te lopen.

Kom de mysteries van de Griekse geschiedenis verkennen in Agora, waarvan al eeuwen wordt gespeculeerd dat het overstroomt van door de tijd verborgen geheimen. Stop bij Agora’s toeristencentrum aan de overkant van de straat als je hulp nodig hebt tijdens je reis, of neem na afloop de tijd om te ontspannen op de prachtige groene grasvelden!

Plaka Forest

Plaka Forest is een toeristische bestemming in de buurt van het vliegveld in Kos. Je kunt er pauwen bekijken en er zijn verschillende zithoekjes om te genieten van een grote variëteit aan eten – waardoor het echt een geweldige plek is om vrienden of familie mee naartoe te nemen!

Deze kleurrijke en majestueuze pauwen wachten je op in het Plaka Bos, niet ver van het vliegveld. Ze leven tussen dennenbossen en talrijke picknickplaatsen. Een heel bijzondere ervaring is het als een van deze pauwen zijn indrukwekkende veren voor iedereen te zien laat zien.

Het Plaka Bos is een prachtige en perfecte plek voor wie opnieuw contact met de natuur zoekt. Met talrijke rondzwervende pauwen biedt dit vogelreservaat in de buitenwijken van Athene toeristen de gelegenheid deze indrukwekkende diersoort in hun natuurlijke habitat te observeren. Ook andere dieren zoals kikkers en schildpadden kom je tegen in natte gebieden, rivieren en vijvers. Maar als je op zoek bent naar iets dat nog charismatischer is dan de machtige pauw, is de kans groot dat je een van de vele katten ziet rondlopen.

Een rustige ontsnapping aan het stadsleven, deze prachtig weelderige tuin is de thuisbasis van een overvloed aan pauwen, schildpadden en kikkers. Neem met vrienden of familie de tijd om je tussen de wilde dieren te begeven, of pak een nieuwe hobby op zoals fotograferen.

Romeins Odeon

Het Romeinse Odeon is een van de vele “tijdcapsule” ontdekkingen van Kos stad. Bezoekers kunnen komen genieten van hoe deze oude ontmoetingsplaats er uitzag, in de tijd dat senatoren binnen de muren oratoria hielden.

De plaats is nu hersteld met 14 rijen zitplaatsen van marmeren grandeur, terwijl de rest bestaat uit vijf rijen graniet die gereserveerd waren voor doorsnee burgers. Sinds de ontdekking in 1929 zijn ook de voorste negen stenen banken in hun oorspronkelijke glorie gereconstrueerd – bezoekers vinden hier mozaïeken die beelden uitbeelden die betrekking hebben op toespraken die in die tijd gehouden werden. Als je nieuwsgierig bent naar hoe het leven er toen uitzag, breng dan zeker even een bezoek!

Palio Pilic

Het is maar goed dat Palio Pilic op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Weinig reisbestemmingen in de wereld bieden meer one-of-a-kind bezienswaardigheden dan dit prachtige eiland.

Je kunt nog steeds door de verlaten straatjes lopen of er langs rijden, verscholen op een of andere heuveltop zie je kleine maar prachtig versierde huizen. Je komt Byzantijnse kastelen uit verschillende tijdperken tegen op je tochten naar Palio Pili op de top van Mont Kieo, terwijl je prachtige uitzichten bewondert op stranden en baaien die deel uitmaken van een uitzonderlijke kustlijn die tot in Kerkyra loopt!

 

0
Goedkoperondreis.com