blog
Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote is een eiland gelegen in de Atlantische Oceaan, ten noordoosten van de Kaapverdische Eilanden. Het is een magisch, prachtig en geweldig eiland met een waanzinnig klimaat en een unieke, onontdekte saffierblauwe zee. Als je op zoek bent naar meer dan alleen een strandvakantie, is een reis naar Lanzarote de perfecte optie. Hier leer je de unieke lokale cultuur kennen, geniet je van de verbluffende natuur en de prachtige stranden en baaien, verken je de interessante steden en dorpjes en beleef je in Lanzarote meer dan je ooit had gedroomd.

Klimaat en Weer

Lanzarote wordt gerangschikt als een van de meest betrouwbare locaties in de hele wereld wat betreft het weer. Het is een eiland dat over het algemeen uitzonderlijk warm is tussen de maanden maart en oktober. De gemiddelde dagtemperatuur kan oplopen tot 21 graden Celsius en overdag kun je van april tot september verschillende activiteiten op het strand uitvoeren en zwemmen. Op de meeste dagen heerst er een aangenaam warme zonneschijn, die droog is en je lichaam opwarmt.

Bezienswaardigheden en Activiteiten

Lanzarote heeft veel te bieden voor zowel avontuurlijke als cultuur minnende reizigers. Je kunt er kraters, grotten en vulkanen bezoeken in het Nationaal Park Timanfaya. Hier heb je een unieke ervaring, waar je de macht ervaren die de schoonheid en de wildernis van Lanzarote beheerst. Als je het liever wat rustiger aan wilt doen, kun je bijvoorbeeld de antieke steden Teguise of Haria bezoeken, waar je de markten en de traditionele Canarische gebouwen kunt bewonderen. Voor wandelliefhebbers is het eiland een waar paradijs. Er zijn verschillende wandeltochten om te doen, waaronder het Vliegende Landschap, een wandelpad met verbazingwekkende uitzichten over de zee.

Stranden en Waterparken

Lanzarote beslaat een kustlijn die is gevormd door een lange keten van prachtige stranden. De meest populaire stranden op het eiland zijn de Playa Blanca, de Playa de las Cucharas, de Playa el Papagayo en de Playa Los Canarios. De meeste stranden hebben een aangename temperatuur en je kunt er genieten van het heerlijke warme water en duiken in de steeds helderder worden lage tempo’s van de Atlantische Oceaan. In Playa Blanca vind je de meeste waterparken, waar je kunt genieten van allerlei watersport activiteiten, extra attracties en onvergetelijke avonturen.

Eten en Drinken

De Canarische keuken is beroemd om zijn zeer gevarieerde selectie van authentieke, authentieke gerechten. De keuken wordt gekenmerkt door de aromatische kruiden die worden gebruikt voor heerlijke lokale gerechten. Er zijn meerdere restaurants op Lanzarote waar u kunt genieten van lokale specialiteiten, waaronder woestijnromige kazen, vleesspecialiteiten, gestoomde vis of lokale vers bereide noodles. De lokale wijn, Malvasia, is een van de belangrijkste sterke dranken van het eiland. De wijn heeft een licht zoete smaak en is heerlijk te genieten met een lokale maaltijd.

Ontspanning en Nachtleven

Lanzarote biedt abundantie aan relaxgelegenheden. Er zijn vele prachtige golfbanen, spa’s, sauna’s, schoonheidssalons en schoonheidssalons. Op het eiland zijn er verschillende nachtclubs, bars en restaurants en er zijn tal van concerten en shows waar u naartoe kunt gaan om te genieten van een geweldige avond. Het eiland is ook bekend om zijn geweldige festivals, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te dansen, te genieten van livemuziek en het Canarische eilandleven volledig mee te ervaren.

Waarom Lanzarote?

Lanzarote biedt u een uniek klimaat, waar het hele jaar door een comfortabel warm weer heerst. Er zijn vele stranden, cultuur, eten en ontspannende activiteiten, waardoor deze bestemming uitstekend is voor een uniek vakantie-avontuur, waar u de meeste van uw kunt laten genieten. Lanzarote, met zijn unieke combinatie van comfort en avontuur, laat u genieten van een verbluffend authentieke ervaring.

 

0