• Leuke plaatsen in Kiev

Leuke plaatsen in Kiev

geplaatst in: blog | 0

Leuke plaatsen om te bezoeken in Kiev

Kiev is een zeer populaire vakantiebestemming voor een korte of lange vakantie. Als stedentrip doet de stad het elk jaar opnieuw zeer goed, maar ook als bestemming tijdens een doorreis. Het is een stad die veel te bieden heeft aan haar toeristen, waaronder het Holenklooster van Kiev, de Kiev Zoo, het Moeder Moederlandmonument, het Pinchuk Art Centre, de Gouden Poort, het Nationaal Kunstmuseum van Kiev, het openluchtmuseum Pirogovo en Lysa Hora.

Het gigantische Holenklooster met grottencomplex

Het Holenklooster van Kiev werd gesticht in 1051. Het is een reeks van kerken, dus niet alleen één kerk of één klooster. De grote klokkentoren Lavra, is de meest prominente eigenschap van de stad Kiev. De Poortkerk van de Drie-eenheid bevindt zich op de top van de Heilige Poorten, de hoofdingang van het klooster. Andere kerken die hier zijn gevestigd, zijn de All Saints Church en de kerk van de Verlosser in Berestovo. De grotten zijn er een doolhof van ondergrondse tunnels.

Kiev Zoo, de dierentuin van Kiev

De Kiev Zoo is de grootste dierentuin in de voormalige Sovjet-Unie en de enige dierentuin in Kiev. Deze zoo is 23 hectaren groot en bezit meer dan 2.600 dieren die onderverdeeld zijn in 328 soorten. De meer dan 130 bomen en struiken versieren er de dierentuin. De zoo van Kiev heeft zijn deel van controverses gehad, maar het blijft één van de belangrijkste attracties van deze geweldige stad. Uiteraard is dit ook leuk om met kinderen te bezoeken.

Het Moeder Moederland monument

Het Moeder Moederlandmonument is het symbool van Kiev. Het maakt niet uit hoe je aankomt in de stad, je kunt het gigantische standbeeld niet missen. Het beeld is 102 meter lang en weegt meer dan 500 ton.

Het Pinchuk Art Centre museum

Het Pinchuk Art Centre is een fantastisch museum voor moderne kunst. Het werd in 2007 geopend. Dit museum bestaat uit kunstwerken van Chinese kunstenaars, evenals van vele hedendaagse kunstenaars. Het mooie Sky Art Cafe is de perfecte plek voor een maaltijd en biedt een adembenemend uitzicht op Kiev. Er is een leuke cadeauwinkel gelegen, dewelke de mogelijkheid biedt om boeken en andere kunstwerken te kopen.

De Gouden Poort van Kiev

De Gouden Poort werd gebouwd in de elfde eeuw door Jaroslav de Wijze, als de ingang naar de oude stad van Kiev. Het staat als het icoon van Kiev en dient op dit moment als een museum.

Het National Art Museum van Kiev

Het National Art Museum van Kiev, of Nationaal Kunstmuseum, bevat voornamelijk twintigste-eeuwse kunstwerken, maar het vertoont ook werken die dateren uit de 13e eeuw. Er zijn maar liefst meer dan 40.000 kunstwerken te zien!

Het openluchtmuseum Pirogovo

Pyrohiv, of ook gekend als Pirogovo, was een klein dorp dat net ten zuiden van Kiev lag en zich vestigde tijdens de bronstijd. Tegenwoordig bevindt het zich op 370 hectaren en bevat het gebouwen en kunstvoorwerpen die dateren uit 1742. Het museum bevat meer dan 40.000 meubels en kunstvoorwerpen uit die periode. Vele oude houten huizen zijn er te bezichtigen, samen met enkele houten windmolens.

De verschillende doeleinden van Lysa Hora

Lysa Hora was ooit een fort voor het Russische leger. Later werd het een executieplaats voor de Tsaren en vervolgens werd het een opslagplaats voor het leger. Het was het toneel van een felle strijd met de nazi’s. Tegenwoordig is het een bosrijk gebied, met delen die ooit verbonden waren aan het Kiev-klooster.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie