blog
Low budget restaurants in Londen

Low budget restaurants in Londen

Op stedentrip gaan naar Londen is in het verleden altijd een vrij dure aangelegenheid geweest. Het feit dat de koers van de Engelse Pond enigszins onder druk is komen te staan heeft er echter voor gezorgd dat de Engelse hoofdstad plots een stuk betaalbaarder is geworden. Dit geldt misschien in wat mindere mate voor de restaurants die verspreid over deze fantastische stad zijn terug te vinden. De algemene trend is namelijk dat een restaurantbezoek in Londen verrassend duur kan uitvallen.

Wij zochten echter vijf fantastische low budget restaurants uit waar je heerlijk kan dineren tegen een betaalbaar prijskaartje.

1.) Wahaca (Southbank, Canary Wharf, White City & Oxford Circus)

Low budget restaurants in Londen

Toen in 2005 het programma Masterchef UK werd gewonnen door Thomasina Miers had iedereen meteen hoge verwachtingen. Deze verwachtingen werden moeiteloos ingelost en tegenwoordig zijn er verspreid over Londen verschillende ‘Wahaca’ restaurants terug te vinden. Deze restaurants lijken op het eerste zicht over een vrij prijzige menukaart te beschikken, maar niets is minder waar, in tegendeel.

Mensen die houden van Mexicaans eten komen waarschijnlijk op vlak van prijs-kwaliteit nergens in Londen beter aan hun trekken als hier. Je proeft er onder meer van een heerlijke guacamole. Maar  zeker ook chipotle quesadilla evenals taquito met zoete aardappel en feta zijn absolute aanraders.

Het enige waar je soms rekening mee dient te houden is dat het er in de vestigingen van Wahaca behoorlijk druk aan toe kan gaan. Heb je echter geen tijd of wil je liever gewoon niet te lang moeten wachten vooraleer je kan afrekenen? In dat geval biedt de speciale applicatie van het restaurant de oplossing!

2.) Lokkanta Meze & Barbecue (31 Westbourne Grove, Londen)

Low budget restaurants in Londen

De Turkse keuken heeft heel wat moois in petto voor mensen die houden van een oprechte, smaakvolle keuken. Het restaurant Lokkanta Meze & Barbecue staat algemeen te boek als het beste Turkse restaurant van de Engelse hoofdstad en dat is absoluut niet uit de lucht gegrepen. Als bezoeker van dit restaurant heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende soorten Turkse tapas.

Bij elke maaltijd die je bestelt ontvang je bovendien 4 gratis kleine mezes en mocht je dat nu willen kan je gewoon zelf je eigen drinken meenemen. Ben je wel te vinden voor een ietwat zuiderse keuken en wil je in Londen kunnen dineren in een ontspannende sfeer en met een bijzonder vriendelijke bediening?

In dat geval is het absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Lokkanta Meze & Barbecue!

3.) Ottolenghi (Islington, Notting Hill, Belgravia & Spitalfields)

Verschillende absolute topchefs hebben er door de jaren heen voor gekozen om hun heil te komen zoeken in het zakencentrum van Europa, namelijk Londen. Dit geldt onder meer voor de gerenommeerde Israëlische kok Yotam Ottolenghi. Verspreid over Londen zijn verschillende restaurants van hem terug te vinden waarin je kan genieten van absolute topgerechten met ster-kwaliteit.

Ging dit artikel niet over low budget restaurants? Absoluut! Voor een fantastisch hoofdgerecht met twee salades betaal je bij Ottolenghi gemiddeld zo’n 15 pond. De unieke prijsstelling van dit restaurant zorgt er voor dat ze zich op vlak van

prijs-kwaliteit zonder enige twijfel één van de beste van Londen mag noemen. Absoluut een aanrader dus!

4.) Fishers Fish and Chips (19 Fullham High Street, Londen)

Low budget restaurants in Londen

Ben je iemand die houdt van no-nonsense gerechten en geef je de voorkeur aan vis in plaats van vlees? In dat geval moet een etentje bij ‘Fishers Fish and Chips absoluut bovenaan je verlanglijstje staan. Er heerst in dit restaurant een zeer uitnodigende en ontspannende sfeer en bovendien krijg je werkelijk erg lekkere, goed gevulde borden voorgeschoteld.

Fishers Fish and Chips is niet alleen een budgetvriendelijk restaurant voor volwassenen, ook kinderen zullen hier ongetwijfeld hun buikje meer dan rond kunnen eten! Voor mensen die te maken hebben met een glutenallergie zijn er glutenvrije opties beschikbaar.

5.) Pizza Union Aldgate (29 Leman St, Londen)

 

Low budget restaurants in Londen

Heerlijk Italiaans eten in hartje Londen zonder daar een hoge prijs voor te moeten betalen? Dat doe je bij Pizza Union Aldgate! Het restaurant kenmerkt zich door een uiterst warme en gezellige sfeer en heeft een hip karakter. Ondanks het feit dat dit restaurant werkt op basis van zelfbediening zijn de medewerkers bijzonder vriendelijk en geniet je altijd van een pizza van top kwaliteit.

Je moet er eigenlijk alleen maar rekening mee houden dat het aanbod ietwat beperkt is, maar ook dat komt de kwaliteit van de gerechten alleen maar ten goede. Ben je op zoek naar een goedkope maaltijd in bruisend Londen? Heb je een voorliefde voor de pure, Italiaanse keuken? Dan zal je bij Pizza Union Aldgate ongetwijfeld je hart kunnen ophalen!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Londen

 Booking.com

 

 

0