blog
Menorca – Het juweel van de Middellandse Zee

Menorca – Het juweel van de Middellandse Zee

Leestijd 2 Minuten

Romantisch bekend als de parel van de Middellandse Zee, en zelfs nog meer gekend door de lokale bevolking als het Blauwe Eiland, ligt Menorca ongeveer 240 kilometer ten zuidoosten van Barcelona, aan de noordkant van de Balearen.

Een vakantie zonder massatoerisme

De afgelegen locatie heeft ertoe geleid dat, hoewel het eiland duidelijk Spaans is, het ontsnapt is aan de overbevolkte stranden en hoogbouwhotels die op zo veel van de Spaanse resorts te vinden zijn. Menorca heeft zijn vredige schoonheid steeds behouden. Op Menorca kun je zelfs midden augustus nog witte zandstranden vinden met weinig bezoekers.

Het eiland werd in de vroege Romeinse tijd bewoond door de Moren, de Fransen, de Spanjaarden en de Britten. Daardoor werd er een rijke mix van verschillende culturen gecreëerd die duidelijk te zien zijn in de stijl, keuken, taal en architectuur van Menorca.
Menorca heeft de naam “het juweel van de Middellandse Zee” meer dan verdiend.

Dit komt door de reputatie om de veeleisende en onafhankelijke reiziger vakanties van een hoge kwaliteit aan te bieden, met uitstekende restaurants die gespecialiseerd zijn in verse visgerechten en Spaanse Tapas. Genieten van een zorgeloze vakantie kan je op dit eiland dat slechts 25 km lang en 16 km breed is.

Een unieke vakantiebestemming op slechts twee uren vliegen

Menorca is een schitterende vakantiebestemming op slechts ongeveer twee uren vliegtijd als je een rechtstreekse vlucht hebt geboekt. Verblijven kan er in één van de uitstekende hotels, vakantiehuizen en appartementen met een scala aan prachtige faciliteiten voor alle smaken en budgetten. Je kan ervoor kiezen om een afgelegen vakantieverblijf te huren in alle rust, of heel dicht bij de zee. Ook is het eiland een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn villa’s gelegen aan de prachtige stranden van het eiland, waar je kan genieten van privacy en afzondering. Op het eiland vind je ook gezellige restaurants en kan je genieten van een prachtige zonsondergang.

Een vakantie zonder stress

Als je een vakantie Menorca boekt, zal je een vakantie zonder stress ervaren. Dit zal je al merken vanaf je aankomst op de luchthaven van Menorca. Als je een auto gehuurd hebt, zal een autoverhuurbedrijf deze voor jou hebben klaarstaan. Sommige van deze autoverhuurbedrijven wachten je op aan de luchthaven en begeleiden je tot aan de auto. Vaak staat de wagen dichtbij geparkeerd, op een parkeerplaats voor kort parkeren, net buiten de terminal. Als je de huurwagen van thuis uit hebt gereserveerd, hoef je geen papierwerk meer te doen bij je aankomt in Menorca en hoef je hiervoor ook niet meer in de rij te staan.

Menorca is de ultieme gezinsbestemming

Menorca biedt een fantastisch landschap, waaronder prachtige stranden, een rustgevende zee, diepe kloven, kalkrotsen, open velden met wilde geurende bloemen en dichte dennenbossen. Het is net zo onontwikkeld en mooi als de natuur het bedoeld heeft.
Het eiland is ook beroemd om zijn gematigde klimaat. Door de zachte wind die het grootste deel van de zomerse hitte afkoelt, is het er niet te warm. Met zijn kilometerslange verlaten kustlijn, vriendelijke bewoners, bruisende havens en fantastische feesten, biedt Menorca veel meer dan alleen een strandvakantie, waardoor het de ultieme familiebestemming is.

Het lekkere eten op Menorca is ook één van de pluspunten. Er zijn restaurants waar je heerlijke streekgerechten kan eten, waaronder heerlijke lokale zeevruchten met uitstekende Spaanse wijn.
Als je in Menorca op vakantie bent geweest, zal je enthousiasme en liefde voor het eiland zo groot zijn, dat je zeker en vast wilt terugkeren!

0