blog
Mexico-Stad

Mexico-Stad

Hoewel Mexico altijd een toeristische attractie is geweest, is Mexico-Stad nooit een van de meest populaire reisbestemmingen voor toeristen geweest. Daarnaast heeft het ook niet de beschikking over prachtige witte zandstranden gezocht en turquoise wateren.

Maar ondanks dit gegeven bevindt Mexico-Stad zich in een regio die enorm veel te bieden heeft. Bovendien is Mexico-Stad een van de meest bevolkte steden ter wereld en in veel opzichten het culturele hart van Mexico.

De stad is ideaal gelegen nabij veel van de meest populaire en historische archeologische vindplaatsen van het land. Dagtrips zijn een geweldige manier om het omliggende platteland te verkennen en meer te weten te komen over de geschiedenis van de omgeving, zonder te ver hoeft te zoeken.

De stad zelf staat bekend om haar keuken, architectuur, sport en de vele kleurrijke en creatieve kunstenaars. Hoewel de stad relatief veilig is, is de beste manier om deze te verkennen met een lokale gids.

Mexico-Stad

Dagtrip naar Puebla en Cholula met lunch vanuit Mexico-stad

Mexico heeft een rijke en diverse geschiedenis die teruggaat tot de inheemse Azteekse en Spaanse bewoners die zich tot het christendom wilden bekeren. Krijg een goed overzicht van de cultuur en geschiedenis van het land, inclusief Arabische invloeden, tijdens deze 10 uur durende tour. De tour omvat ook stops in het archeologische gebied van Cholula, waar een van de grootste piramides van Amerika is gevestigd. Een ander hoogtepunt van het bezoek is de Talavera Keramiekfabriek met aardewerk, tegels en Mexicaanse ornamenten die over de hele wereld populair zijn.
Mexico Stad
Mexico-Stad
Mexico-Stad

Hop on, hop off-bus

Mexico-Stad is enorm en het is niet overdreven om te zeggen dat de mooie en bijzondere plekken nagenoeg oneindig zijn. Proberen om de bezienswaardigheden in Polanco-wijken in Condesa of het centrum in Coyoacan te zien, kan daarom een flinke onderneming zijn.

Hoewel Mexico-Stad een uitstekend metrosysteem heeft, kun je de schoonheid en levendigheid van deze stad natuurlijk niet ontdekken als je in een ondergrondse tunnel zit. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de hop on, hop off-bustours voor een dag een geweldig alternatief zijn.

Je krijgt een goed overzicht van de vele interessante buurten, leert over de geschiedenis van de stad en de omgeving, ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden en hebt de mogelijkheid om uit te stappen bij de plekken die je echt even van dichtbij wilt ontdekken. Het enige nadeel is dat je moet proberen om je tijd tijdens de bustour te maximaliseren in plaats van uren te besteden aan het verkennen van een specifieke plek. Toch geeft het je een goed idee van de mooiste plekken in de stad en kan je altijd later nog een keer terugkomen om er meer tijd door te brengen.

Mexico-Stad

Dagtrip naar Casa Azul, Xochimilco en Coyoacán

De bruisende waterwegen van Xochimilco bieden een geweldige omgeving om te ontspannen en te verkennen op de prachtige traditionele boten. Als je een koud drankje en een heerlijke maaltijd hieraan toevoegt is de ervaring helemaal compleet.

 

De tour omvat een stop in Coyoacán, een trendy wijk die beroemd is om de hedendaagse kunstenaars die er wonen en de bijzondere kunstwerken die overal te vinden zijn. Of breng een bezoek aan de campus van de Central University, bekend om zijn muurschilderingen en het Olympisch Stadion.

 

Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de Casa Azul – ook wel het Blauwe Huis genoemd – van de wereldberoemde kunstenaar Frida Kahlo en ontdek een fascinerend inzicht in het leven van deze kunstenares.

Mexico-Stad

Dagtocht naar de beruchte vulkaan

Izta Popo National Park is een geweldige plek voor een dagtocht vanuit Mexico-stad. Deze dagwandeling omvat een bezoek aan een aantal beroemde en historische plekken in de stad. Vanaf daar ga je verder naar Iztaccíhuatl en Popocatépetl, waar je je wandeling begint aan de voet van de slapende vulkaan. Deze imposante vulkaan is duizenden kilometers lang en werd in de 16e eeuw voor het eerst verkend. Een speciale ervaring om mee te maken dus!

Mexico-Stad

Teotihuacan-piramides

Veel reizigers verwachten dit niet, maar het is zeker niet nodig om Egypte te bezoeken om de piramides te kunnen ontdekken. Deze gigantische piramides in de buurt van de stad zijn echt een onvergetelijk gezicht en een activiteit die je eigenlijk niet mag missen.

 

Hoewel ze niet in Mexico-Stad zelf te vinden zijn, zijn ze slechts een korte afstand verwijderd en bieden ze een gemakkelijke en absoluut interessante dagtocht.

 

Je kunt naar de top van de piramides klimmen voor een geweldig uitzicht, wat niet vaak het geval is bij de meeste historische sites zoals deze. Een bezoek aan deze bijzondere locatie is het dan ook iedere minuut volledig waard.

 

Cuernavaca en Taxco de Mexico

Cuernavaca ligt in de naburige staat Morelos en staat bekend om zijn gematigde klimaat, pittoreske straatjes en wonderschone bloementuinen. Het herbergt ook een van de grootste kloosters van het land van de 18e eeuw. In tegenstelling tot Cuernavaca wordt Taxco omringd door schilderachtige bergen die zijn bezaaid met ruwe mijnen uit het verleden.

 

Deze twee verschillende steden zullen een leuke afwisseling zijn van de stedelijke drukte van Mexico-Stad. Ze zitten vol met hun eigen geschiedenis en schoonheid, en omdat ze niet te ver weg zijn, kunnen ze binnen een dag worden bezocht.

Wandeltocht door historisch centrum van Mexico-stad

Als je vastbesloten bent om de smaak van Mexico te ontdekken, maar niet veel tijd hebt om er een hele dag op uit te trekken, dan is deze historische vier uur durende foodtour absoluut het beste alternatief.

 

Mexico beschikt over een van de beste keukens ter wereld, en hoewel er geen tekort is aan Mexicaanse restaurants ter wereld, blijft de beste manier natuurlijk om ze lokaal te ervaren.

 

Deze tour omvat uitstapjes naar restaurantjes, markten en prachtige kleine afhaalrestaurants die ongetwijfeld het beste eten serveren dat je ooit zult vinden. Naast eten en drinken kom je ook langs vele historische wijken. De gids vertelt je bovendien meteen meer over de Mexicaanse geschiedenis en cultuur dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

0