• Middelen van vervoer in Kuala Lumpur

Middelen van vervoer in Kuala Lumpur

geplaatst in: blog | 0

Je hebt 9 middelen van vervoer in Kuala Lumpur

De hele stad is gemakkelijk te verkennen via het openbaar vervoer of met een taxi. In de vroege ochtend en de late middag is het verkeer een grote chaos. Men gaat dan naar het werk of is net vrij. Daardoor zijn de wegen overwegend drukker dan normaal. Je kunt het fileprobleem gemakkelijk omzeilen door te wennen aan het openbaar vervoer. Als je er eenmaal in duikt, is het heel gemakkelijk en is vervoer in Kuala Lumpur prima geregeld.

Te voet reizen is af te raden

Kuala Lumpur heeft ontzettend gammele voetpaden. Er lopen een hoop mensen in de stad en de voetpaden zitten vaak vol met gaten of kuilen. Op sommige punten stopt het voetpad ook ineens, dan moet je verder te voet op straat. In het stadscentrum zijn de voetpaden wel redelijk, maar ook niet optimaal.

Metronetwerk

Kuala Lumpur heeft een ontzettend modern metronetwerk. Via het netwerk kun je in alle delen van de stad komen. Sommige stukken reis je ondergronds, andere stukken reis je boven de grond. Je kunt vrijwel iedere bezienswaardigheid bereiken met behulp van het metronetwerk. Er hangen op elk station handige kaartjes, waardoor je precies weet waar je heen moet. Je kunt ook bij elke willekeurige balie om een map vragen.

KTM Komuter en RapidKL

Kuala Lumpur is ook in het bezit van een metroservice. Dit wordt door twee particuliere bedrijven aangeboden: KTM Komuter en RapidKL. Eerstgenoemde heeft vooral lijnen buiten de stad naar het centrale station in de stad. RapidKL heeft daarentegen vooral verbindingen binnen en rondom de grote stad. Je kunt een kaartje kopen bij een loket of bij een automaat. De kosten zijn vrij laag en je kunt ook comfortabel reizen. De meeste attracties zijn gemakkelijk te bereiken per metro.

Monorail

De Monorail is een lijn in het centrum van de stad. Als je binnen het centrum wilt reizen, kun je het beste deze lijn pakken. Je kunt reizen naar onder andere de Batu Caves, Chinatown en Merdeka Square. Dagelijks reizen duizenden inwoners met de monorail van het zakencentrum naar huis en andersom. De monorail rijdt overigens boven de grond, op zo’n 10 meter hoogte.

Bus

Door heel Kuala Lumpur rijden bussen. Deze gaan ook nog eens vaak naar locaties waar de metro niet komt. Ze rijden vrijwel altijd en ze zijn uiterst goedkoop. Probeer zoveel mogelijk met muntgeld te betalen, omdat de chauffeur grote biljetten vaak niet kan wisselen. Het centrale busstation is Pudu Sentral, dat gelegen is vlakbij China Town.

GOKL

De GOKL is een gratis busdienst in Chinatown, Bukit Bintang en KLCC. Je kunt gemakkelijk reizen tussen de drie districten. Het grootste voordeel is dat het helemaal gratis is!

Taxi

De taxi kun je prima nemen, maar wees er wel zeker van dat de chauffeur de meter aanzet. Door de jaren heen was er vaak veel gedoe over het aanzetten van de meter, maar tegenwoordig doen de chauffeurs deze steeds vaker zonder gezeur aan. Als je in de avond reist, of op een drukke toeristische locatie, weigeren ze nog wel eens om de meter aan te zetten. Het beste kun je gewoon instappen, zeggen waar je heen moet en vervolgens kijken of ze de meter aan doen. Mochten ze dat niet doen, kun je het vragen. Mochten ze de meter alsnog niet aan doen, kun je gewoon weer uitstappen en de volgende taxi pakken. Een fixed price is namelijk altijd duurder dan de meter.

Huurauto

Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. De meeste straten zijn eenrichtingsverkeer, wat het vrij gemakkelijk maakt om er te rijden. Wel moet je rekening houden met drukke straten. Als je niet gewend bent om in drukke straten te rijden, is het niet aan te raden om hier te gaan rijden. Parkeergelegenheden zijn over het algemeen prima. Vrijwel elk hotel heeft ergens parkeergelegenheden en alle winkelcentra hebben dit ook.

Trein

Als je van plan bent om langere afstanden te reizen, kun je gebruik maken van de trein. Er rijden zowel overdag als ’s nachts treinen. De trein is overigens niet de snelste manier van reizen. Een binnenlandse vlucht kan soms een betere optie zijn. Zoals u gelezen heeft is het vervoer in Kuala Lumpur prima geregeld. Als je maar met het openbaar vervoer reist!

Rondreis Maleisië, een prachtig land met een rijke cultuur

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsawadeea-logo-300x175snp-logo-300x175fox-logo-300x175koningaapasiadirect

 

 

ANDERE BLOG ARTIKELEN :

Top 5 bezienswaardigheden in Kuala Lumpur
Reizen naar Kuala Lumpur
De 8 mooiste eilanden van Maleisië
Rondreis Maleisië, een prachtig land met een rijke cultuur

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van