blog
Mooiste Griekse eilanden

Mooiste Griekse eilanden

Leestijd 2 Minuten

Deze 6 mooiste Griekse eilanden moet je een keer bezocht hebben!

Griekenland heeft de mooiste eilanden en het unieke is wel dat ieder eiland een eigen cultuur, sfeer en uitstraling heeft. Eigenlijk is het eerlijk om te zeggen dat ieder Grieks eiland zeker de moeite van een bezoek waard is, maar we hebben er toch 6 voor je uitgelicht die wij toch bestempelen als mooiste eilanden van het land, welke je zeker zou moeten bezoeken tijdens je rondreis door Griekenland.

1. The Party Island

Kreta staat natuurlijk toch wel het meest bekend als ‘The Party Island’, waar vooral de jongere reizigers zich verzamelen om eindeloos te feesten. Toch is Kreta nog zoveel meer dan alleen maar het feesteiland van Griekenland. Er is een indrukwekkende natuur te vinden. Voor rust en ontspanning ga je het beste naar de zuidkust of de westkust. Steden en dorpen die je hier niet mag missen tijdens je rondreis door Griekenland zijn Agios, Kritsa, Chania en voor de ‘partyheads’ natuurlijk Chersonissos.

2. De zwarte stranden

Santorini is het eiland waar je geniet van een vulkanische omgeving. De meeste zandstranden aan de oostkust hebben een zwarte kleur, en dat is toch wel bijzonder. Aan de westkust vind je de leukste witte dorpen, gesitueerd op de hoge kliffen.

3. Onontdekte stukjes eiland

Wil jij tijdens je rondreis door Griekenland op ontdekkingstocht? Dan is Chios een goede keuze. Dit eiland heeft nog veel onontdekte plekken in de ruige natuur. Je kunt er mastiekstruiken, fruitboomgaarden en pijnbomen vinden, prachtige historische steden en bewonderenswaardige kloosters. Een bezoek aan Pyrgi, een mozaïekdorp, mag je zeker niet overslaan.

4. Het kleurenpalet

Onder de eilanden van Griekenland is Kefalonia echt het kleurenpalet. Alle woningen hebben hier een kleurrijke tint, de zee is intens blauw en de natuur is indrukwekkend groen. Alle kleuren komen samen op dit rustige en gemoedelijke eiland, dat nog niet door het grote toerisme is ontdekt.

5. De mooiste zandstranden

Als je tijdens je rondreis door Griekenland wilt genieten van de meest indrukwekkende zandstranden in een gouden tint, dan moet je op Paros zijn. Dit eiland is bijzonder populair onder de toeristen en dat heeft mede met de stranden te maken. Daarnaast heb je hier ook eindeloos veel winkeltjes, horecagelegenheden, witte huisjes en natuurlijk de Griekse slingerstraatjes.

6. Mama Mia!

Als je de film Mama Mia hebt bekeken, en je helemaal betoverd bent geraakt door de omgeving die hierin gepresenteerd wordt, dan mag je Skiathos niet overslaan. Hier werd de film namelijk voor het grootste deel opgenomen. Dit Griekse eiland behoort ook tot de meest romantische huwelijksreis bestemmingen van het land, en dat is natuurlijk niet voor niets. Je vindt er parelwitte stranden, een intens groene natuur en sfeervolle witte huisjes die met bloemen worden gesierd.

Eilandhoppen tijdens je rondreis door Griekenland

Het eilandhoppen tijdens een rondreis Griekenland wordt steeds populairder, en dat is ook niet vreemd. Deze, en diverse andere, Griekse eilanden zijn stuk voor stuk adembenemend! Zie jij zo’n unieke rondreis door Griekenland wel zitten? Vind dan jouw ideale rondreis via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk direct alle reizen naar Griekenland

 

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com