blog
Mustang was het verboden koninkrijk in Nepal

Mustang was het verboden koninkrijk in Nepal

Leestijd 2 Minuten

Mustang was het verboden koninkrijk in Nepal

Mustang is een koninkrijk dat pas sinds 1951 bij Nepal hoort. Het koninkrijk wordt ook wel Lo genoemd en er wordt vaker gesproken over het verboden koninkrijk. Dit laatste heeft ermee te maken dat niemand het gebied op een veilige manier kon betreden tot slechts zo’n twintig jaar geleden. Voor die tijd was het een gebied waar strijders uit China en Tibet actief waren, waardoor het er gewoonweg gevaarlijk was. Echter, nu kan je er zeker een bezoek aan brengen en genieten van de steile hellingen de ruige en hoge bergen, de grotten en natuurlijk van de vele avonturen die je er kan beleven.

Het verboden Koninkrijk in Nepal

Een rondreis langs de highlights van Nepal

Ben jij iemand die vooral heel veel wil zien tijdens een rondreis? Dan is een rondreis door Nepal zeker aan te raden. Hier hoef je geen moment stil te zitten, want dit land heeft bijzonder veel bezienswaardigheden die je zeker eens bezocht zou moeten hebben. Als jij een rondreis door Nepal gaat maken, dan mag je onder meer de volgende highlights niet missen.

De hoofdstad Kathmandu

Het verboden Koninkrijk in Nepal

Kathmandu is de hoofdstad van het land en is om meerdere redenen absoluut een bezoek waard. Hier kan je niet alleen kennis maken met de echte cultuur van het land, met de sfeervolle winkels en horecagelegenheden, maar je kan er ook eindeloos veel bezienswaardigheden bezoeken. Zo vind je hier onder meer de Kasthamandap Tempel, Het Nationaal Museum, het Narayanhiti Museum en de Pashupatinath Tempel. Deze laatste tempel is een Hindoe tempel en wordt gezien als de meest belangrijke ter wereld. Tot slot kan je in de stad ook een bezoek brengen een de Bhumsen toren.

De Mount Everest

Een rondreis door Nepal mag natuurlijk niet afgerond worden zonder de Mount Everest gezien te hebben. Dit is natuurlijk de hoogste berg ter wereld en heeft een hoogte van bijna negen kilometer. Om precies te zijn spreken we over een hoogte van 8.848 meter. Je mag de berg niet zomaar beklimmen. Je kunt onderweg namelijk last krijgen van diverse aandoeningen, waaronder natuurlijk ook hoogteziekte, en het is zelfs zo dat er jaarlijks mensen het leven laten op de Mount Everest. Om deze te mogen beklimmen moet je meerdere vergunningen regelen die behoorlijk prijzig zijn.

The Golden Temple

Het verboden Koninkrijk in Nepal

De officiële naam van de Golden Temple is de Hiranya Varna Mahavihar. Het gaat om een compleet boeddhistisch tempelcomplex waar je inscripties kunt vinden die helemaal terug gaan naar de veertiende eeuw. Op de binnenplaats kan je de meest indrukwekkende beelden bewonderen.

Op rondreis door Nepal

Nepal is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een vakantiebestemming zoekt, maar dit zegt natuurlijk direct ook alles over de mate waarin dit land bijzonder is. Een rondreis door Nepal is absoluut de moeite waard, zeker ook als je houdt van een enerverende en inspirerende natuur. Via Goedkoperondreis.com vind je de meest onvergetelijke rondreis door Nepal, tegen de beste prijs natuurlijk. Wij hebben de beste aanbieders van rondreizen door dit land al voor je verzameld, dus je hoeft alleen nog maar een keuze te maken uit de beschikbare mogelijkheden.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nepal

 

0
Goedkoperondreis.com