blog
Natuurlijk stranden van Saint Kitts

Natuurlijk stranden van Saint Kitts

Ontspannen op de natuurlijk diverse stranden van Saint Kitts

De grootste aantrekkingskracht van de stranden in het Caribisch gebied is er altijd geweest en zal waarschijnlijk ook blijven. Net als de meest populaire eilanden in de regio, heeft Saint Kitts genoeg fantastische stranden om elk gezin bezig te houden. De stranden van St. Kitts, of voluit Saint Kitts, vertonen echter ook een opmerkelijke natuurlijke diversiteit die nergens anders in het Caribisch gebied ongeëvenaard is. Van het zwarte, vulkanische zand van de Atlantische kust tot de uitgestrekte witte zandstranden nabij de beste resorts van het eiland, Saint Kitts heeft echt het perfecte strand voor elke activiteit.

De stranden aan de baai van Friars

Een van de populairste stranden van Saint Kitts ligt aan de baai van Friars. Aan de zuidkant van de baai kijkt het zand uit op de vredige Caribische Zee. Zowel lokale als bezoekende families komen hier samen om van de zon te genieten, om er in het water te spelen en om een hapje te eten en te drinken langs het zand. Hoewel de sfeer aan de zuidkant van Friars Bay meestal vrij levendig is, vinden gezinnen er nog steeds voldoende ruimte om te ontspannen, terwijl het water er het hele jaar door veilig en warm is. Surfers en mensen die op zoek zijn naar een meer winderige strandervaring zullen het noordelijke uiteinde van Friars Bay moeten bezoeken, waar de rotsachtige kust de majestueuze Atlantische Oceaan ontmoet.

Het populaire Frigate Bay

Veel van de beste resorts van St. Kitt liggen in de buurt van het zuidelijke uiteinde van Frigate Bay en zijn ongelooflijke stranden. Net als de Caribische kant van Friars Bay, is het zuidelijke uiteinde van Frigate Bay een populaire bestemming voor zwemmen en andere watersporten. ‘s Nachts is Frigate Bay ook een van de beste plaatsen om de opwindende feestsfeer te vinden die het Caribisch gebied tot een populaire bestemming heeft gemaakt. Het noordelijke uiteinde van Frigate Bay is net zo mooi als de Atlantische kant van Friars Bay, maar ervaart over het algemeen meer vredige omstandigheden. Op de meeste dagen zijn zwemmen en ontspannen hier de favoriete activiteiten, terwijl surfen er op sommige delen ook mogelijk is.

Turtle Beach en Banana Bay

Bezoekers die op zoek zijn naar een exotische strandervaring, moeten Turtle Beach en Banana Bay aan het zuidoostelijke uiteinde van het eiland bezoeken. Turtle Beach is een van de beste plekken op het eiland om te genieten van een rustige duik en om de zonsondergang te bewonderen. Evenzo biedt Banana Bay bezoekers afzondering, zonneschijn en perfect zand om te picknicken of te zonnebaden. Hoewel deze stranden ver van de meeste resorts op St. Kitts liggen, zijn ze nog steeds gemakkelijk te bereiken met een taxi of huurauto.

Dieppe Bay Beach met zwart zand

Een van de vreemdste stranden van St. Kitts is het stuk zwart zand dat bekend staat als Dieppe Bay Beach. Beschut door een groot koraalrif, is het water bij Dieppe Bay opmerkelijk kalm en perfect om te snorkelen en te duiken. Net voor de kust kunnen bezoekers er een glimp opvangen van talloze soorten tropische vissen, terwijl zonaanbidders er kunnen genieten van de zon en de wuivende palmbomen.

De unieke vulkanische en koraalzandstranden lopen langs de Atlantische kust door naar Conaree Beach, het meest populaire strand aan de Atlantische kant en een geweldige plek voor bodysurfen en andere avontuurlijke watersporten. Snorkelaars en duikers zullen ook het strand van White House Bay willen bezoeken, de thuisbasis van een prachtig bewaard koraalrif, een ongelooflijke reeks onderwaterwezens en de populaire sleepbootwrakduik.

Romantische witte zandstranden

Twee van de meest romantische, witte zandstranden op St. Kitts bevinden zich op Sandy Bank Bay en Turtle Bay. Hoewel het aan de Atlantische kant van het eiland ligt, zijn de omstandigheden op Sandy Bank over het algemeen erg rustig, waardoor toeristen er in het warme water kunnen baden en er op hun blote voeten door het zachte zand kunnen wandelen. Niet te verwarren met Turtle Beach aan het zuidoostelijke uiteinde van het eiland, ligt het strand van Turtle Bay naast Sandy Bank en staat het bekend om zijn afzondering en de prachtige Caribische sfeer.

Een leuke vakantie in St Kitts

Als je wilt genieten van enkele van de beste stranden in het Caribisch gebied terwijl je de ongelooflijke natuurlijke diversiteit bewondert, moet St. Kitts bovenaan je lijst staan.Booking.com

 
?c=2615&m=1213593&a=324029&r=&t=html

0