blog
Nazaré – de hemel aan de kust in Portugal

Nazaré – de hemel aan de kust in Portugal

Leestijd 2 Minuten

Nazaré behoort tot de meest bekende vissersplaatsen in Portugal, het is in veel opzichten uniek. Deze plaats bevat niet de architecturale schatten of grootse monumenten die in andere Portugese steden voorkomen, maar het bezit een atmosfeer uit vervlogen tijden, tevredenheid en tradities die blijven bloeien, waardoor het een speciale plaats is om te bezoeken.

Een vissersgeschiedenis

De houten vissersboten van vroeger zijn er nog altijd in gebruik. Ze zijn smak, heel kleurrijk en ze bezitten een gebogen boeg. Ze bezitten decoratie die doet denken aan vissers uit lang vervlogen tijden in het gebied, de Feniciërs. Zij vestigden zich hier in de prechristelijke tijden en bij sommige boegbeelden zie je zelfs nog steeds een waakzaam oog voor het beschermen van de vissers.
Het Casa Museu do Pescador is een klein museum dat gewijd is aan de vissersbevolking van Nazaré. Het is gevestigd in een traditioneel vissershuisje. Het werd liefdevol gerestaureerd, zodat de buitenkant en het interieur van het huis van een typisch vissersfamilie getoond kan worden in verband met hoe dit er voor de 20e eeuw uitzag.

De verschillende delen van Nazaré

Nazaré is opgesplitst in drie grote delen, namelijk Praia (strand), Pederneira en Sitio. Sitio ligt op een rotsachtig voorgebergte, meer dan 100 meter boven het grootste deel van de stad.

Een bezoek aan Sitio

Sitio biedt een prachtig uitzicht over de baai en het strand van Nazaré. Vanaf hier kan de wandelaar noordwaarts blijven wandelen, langs de uitgestrekte stranden waar je kan genieten van de schoonheid die de Atlantische Oceaan te bieden heeft.
Hoewel dit voornamelijk residentiële deel van Nazaré toegankelijk is met de auto, is het leuk om naar Sitio te gaan met het kabelbaan, omdat het passagiers tegen een kleine vergoeding de steile helling opbrengt. Een kronkelend pad bestaat ook, maar dit is misschien aantrekkelijker om de weg naar beneden te nemen!

Ermida da Memoria

Eenmaal bovenaan, naast de prachtige uitzichten, vind je een grote kerk en ook een kleine kapel die zich vastklampt aan de rand van de steile helling, de Ermida da Memoria. De oorsprong hiervan is nauw verbonden met de wonderbaarlijke verschijning van de Maagd Maria op een mistige ochtend in 1182, wanneer de lokale edelman Dom Fuas Roupinho aan het jagen was. Ter ere van dit voorval, heeft Roupinho de opdracht gegeven om een kapel te bouwen.

In de loop der jaren heeft het veel pelgrims aangetrokken en vandaag de dag kunnen bezoekers nog steeds het verhaal zien dat is afgebeeld via de met de hand geschilderde azulejos. Er is ook een voetafdruk van een paard te zien dat ook in de legende voorkomt. Deze werd gegraveerd in een steen gevonden in de crypte, onder de kapel.

 

Ontspannen vakantie nemen

Langs de kust van Nazaré drogen de vissers nog steeds hun visvangst in de zon. Ze repareren er hun boten naast de vakantiegangers die in de warme zon liggen en bij de speelse kinderen die er genieten van de vele mogelijkheden van het strand.
Een hele reeks ambachtswinkels en cafés strekt zich uit over de Avenida Marginal, evenals restaurants die een grote verscheidenheid aan lokale specialiteiten serveren, wat natuurlijk vis is. Caldeirada a Nazarene is een rijke stoofpot op basis van vis die kenmerkend is voor het gebied.

Er staan altijd verse ingrediënten op de menu’s in Nazaré, met vis die vaak tijdens de dag zelf gevangen werd.
Twijfel niet en ga op ontdekking in het prachtige Nazaré!

Booking.com
0
Goedkoperondreis.com