Nelson Lakes National Park Nieuw Zeeland

geplaatst in: blog | 0

Het op 6 na grootste park van NZ : Nelson Lakes National Park Nieuw Zeeland

Het Nelson Lakes National Park Nieuw Zeeland is met 101.753 hectare groot en daarmee het op 6 na grootste park van Nieuw-Zeeland, die in 1956 werd opgericht. Lake Rotoiti en Lake Rotoroa zijn de 2 bekendste meren van dit National Park. Deze meren worden omringd door bossen en bergketens – St. Arnaud Range en de Mt. Robert – die in de ijstijd door de gletsjers zijn ontstaan. Het park is een populair gebied voor bergwandelingen, kamperen en wateractiviteiten.

In beide meren kun je bijvoorbeeld vissen op bruine forellen. Wie van actie houdt kan op Lake Rotoiti waterskiën. Skiën of snowboarden is in het bergdorpje St. Arnaud mogelijk op verschillende niveaus. Wandelingen heb je van kort tot lang. Hierbij kun je genieten van uitzichten op het meer, vogelgezang en het inheemse beukenbos.

Lake Angelus Track

Onder begeleiding van het gezang van de klokvogel kronkel je naar de Mt. Robert. Zodra je boven de boomgrens komt, heb je een magnifiek uitzicht over het meer Lake Rotoiti. Dit meer heeft een oppervlakte van 34,3 vierkante kilometer. De Lake Angelus Track is de populairste wandeling van het park en neemt 2 dagen in beslag. Vanwege het bergachtige terrein kan het weer snel omslaan en is een goede conditie vereist.

Travers-Sabine Circuit

Voor ervaren sportieve wandelaars kan de Travers-Sabine Circuit een mooie uitdaging zijn. De 80 kilometer durende tocht reikt tot diep in het hart van het park. Beukenbos, bergtoppen boven de 2.000 meter en ruisende beekjes zijn enkele hoogtepunten van de wandeling die 4-7 dagen in beslag neemt. Neem voldoende kleding mee, want elke periode van het jaar kun je te maken krijgen met temperaturen onder het vriespunt. Vergeet ook je laarzen niet, aangezien er na zware regenval punten op de route zijn die anders niet te overbruggen zijn. Door de populariteit van de wandeling is het raadzaam om vooraf de slaaphutten te boeken.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Nog meer te weten komen over Nieuw Zeeland ?

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Te Urewera
National Park Paparoa
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Invercargill
De stad Wellington
National Park Rakiura
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van