blog
Nieuw-Zeeland Noordereiland Kop en midden

Nieuw-Zeeland Noordereiland Kop en midden

Leestijd 5 Minuten

N.Z. Noordereiland Kop en midden

Bij het riviertje bij Te Paki, achter 90 Mile Beach, kun je de unieke ervaring beleven door van de 150 meter hoge zandduinen af te glijden. De drukst bezochte vuurtoren van het land is hier ook te bewonderen. Van hieruit heb je namelijk een schitterend uitzicht. Veel huurbedrijven staan niet toe om over de 90 Mile Beach te rijden, wat tevens ook erg lastig rijden is. Je kunt daarom het beste gebruik maken van een dagexcursie.

Bay of Islands – Paihia

In het noordoosten van Nieuw-Zeeland ligt het pittoreske en gezellige stadje Paihia. Een oogverblindend mooi stadje met veel groene eilanden. De meest populaire attractie van het eiland is de rots waar een gat in zit. Deze is te bezichtigen met een bootexcursie. Verder heb je hier tal van mogelijkheden met betrekking tot watersport. Sport- en diepzeevissen, zwemmen met dolfijnen, sightseeing of een boottocht naar de stad Russell, Nieuw-Zeelands eerste hoofdstad met historische huizen. Paihia is de activiteitenstad van Bay of Islands en daardoor erg toeristisch. Als je lekker van de natuur wilt genieten of picknicken in alle rust, kun je doorreizen naar Doubtless Bay, een onbedorven paradijs met 70 kilometer aan hagelwit strand.

Waipoua Forest

Slechts één weg kronkelt dwars door het Kauri bos, waar de grootste Kauribomen ter wereld staan. 10 minuten lopen vanaf de weg staat de grootste Kauriboom ter wereld, de Tane Mahuta. Deze imposante reus heeft maar liefst een omtrek van zo’n 14 meter en is meer dan 51 meter hoog.
Het is een onvergetelijke ervaring om het Kauribos te voet te verkennen. In deze ongeveer 3 uur durende wandeling val je van de ene verbazing in de andere. Naast de indrukwekkende Kauribomen zie je hier ook andere prachtige bomen en varens. Overal om je heen is het groen en zeer dichtbegroeid. Enkele hoogtepunten zijn de vier gezusters – vier enorme Kauribomen bij elkaar in de buurt – en de Matua Ngahere die met een omtrek van meer dan 16,5 meter de grootste omtrek van alle Kauribomen heeft.

Coromandel – Driving Creek Rail

Helemaal bovenaan in Coramandel, bouwde Barry Brickell in 27 jaar, een spoorlijn dwars door het regenwoud, om klei vanuit de omringde bergen naar zijn werkplaats te vervoeren. Nu kun je als toerist deze treinreis maken. Het uitzicht vanaf de top, 173 meter hoogte, is zeer spectaculair.

Coromandel – Cathedral Cove

Cathedral Cove is één van Coromandel’s populairste bezienswaardigheden, en terecht. Met een krijtwit strand, schitterende rotsformaties, de prachtige grotten en eilandjes in de helderblauwe zee is het een schitterend plaatje waar je geweest moet zijn. Cathedral Cove is te bereiken met de kano, of te voet als het eb is. Deze wandeling duurt ongeveer een uur heen en terug. Je komt wel ontzettend veel toeristen tegen, helemaal omdat je dit alleen bij eb kunt doen. Neem ook een kijkje op de Shakespear cliff die hier in de buurt ligt. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op Cook’s Beach en eilandjes in het helderblauwe water.

Per helikopter naar Tuhua/Mayor Island

Onder je, in de helderblauwe zee, zie je vissenscholen zwemmen. Aan de waterkant langs de ruwe steile rotshellingen liggen zeehonden. Aangekomen op het eiland heb je een schitterend uitzicht over zee en komen veel vogels voor. 7.000 jaar geleden kwam de slapende vulkaan vanuit de zee omhoog. Hier heb je een mooie wandeling naar het zwarte en groene kratermeer. Bij het zeereservaat is er de mogelijkheid om te duiken en je kunt hier heerlijk picknicken.

De vulkaan White Island

Met een helikopter kun je naar Nieuw-Zeelands grootste en meest actieve zeevulkaan die rond de 200.000 jaar oud is en 321 meter hoog. 2.000 jaar geleden is de laatste uitbarsting geweest. Momenteel is het dus niet gevaarlijk. Afhankelijk van het weer kun je, onder begeleiding van een gids, het indrukwekkende vulkanische terrein vol gaten bewonderen. Aan de rand van de krater kijk je in het dampende meer.

Rotorua – Wai-o-Tapu

Rotorua is de vulkaanhoofdstad van Nieuw-Zeeland. De eerste keer dat je de autodeur open doet moet je erg wennen aan de vreselijke stank die in dit stadje heerst. Dagelijks om 10:15 uur spuit de Lady-Knox geiser onder toezicht van duizenden toeristen 20 meter water de lucht in het Wai-O-Tapu park. Hierna kun je het park doorlopen waar veel bijzondere bezienswaardigheden te zien zijn, waarvan de champagnepoel het mooist is. Verder zie je veel dampen uit grotten en gekleurd gesteente, nadeel is de vreselijke stank. Dit thermale gebied in Wai-O-Tapu is wel bijzonder en indrukwekkend om te zien.

Rotorua – Waimangu

Waar je in het Wai-O-Tapu park vooral van de ene attractie naar de andere loopt, is in het Waimangu vulkanische dal. Hier loop je in ongeveer 3 uur van boven naar beneden langs een groot aantal hoogtepunten. Onderweg kom je groene en blauwe dampende meren tegen, verschillend gekleurde rotsen en daarnaast ook nog schitterende uitzichtpunten over de vulkaan Mt. Tarawera. Deze vulkaan is met haar uitbarsting in 1886 tevens de oorzaak van dit gebied. Onder begeleiding van een gids kun je de 1.111 meter hoge top van deze vulkaan beklimmen. Op het einde van de wandeling, in het Warmangu dal, kun je op het mooie meer Lake Rotomohana een cruise in de vallei maken. In dit meer zwemmen zwarte ganzen.

Huka Falls bij Lake Taupo

Lake Taupo is met 606 vierkante kilometer het grootste meer van Nieuw-Zeeland. 26.000 jaar geleden is deze ontstaan door ’s werelds grootste vulkaanuitbarsting. Op en rond het meer zijn veel verschillende activiteiten mogelijk, zoals wandelingen, sportvissen en mountainbiken.

De Huka Falls is het drukbezochtste natuurfenomeen van Nieuw-Zeeland. Per seconde buldert 220.000 liter water door de 20 meter brede kloof bij Taupo. Deze waterval komt tot stand door de Waikato rivier die tot wel 100 meter breed is. De Huka Falls zijn gemakkelijk bereikbaar, namelijk zo’n 5 minuten lopen vanaf de hoofdweg richting Taupo. Langs deze weg bevindt zich ook een schitterend uitzichtpunt waarbij je de bergtoppen rondom het meer kunt zien.

De grotten van Waitomo

De in 1887 ontdekte kathedraal is onderdeel van de Glowworm Caves. In miljoenen jaren werden deze grotten door de natuur gevormd. De 3 meest indrukwekkende zijn de meest toeristische attracties van Nieuw-Zeeland. Dankzij het vochtige klimaat zitten er tienduizenden gloeiwormen. Met de indrukwekkende kalksteenformaties en de gloeiwormen is dit een geweldig spektakel.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

0