blog
Nieuw-Zeeland Noordereiland Oost-en Westkust

Nieuw-Zeeland Noordereiland Oost-en Westkust

Leestijd 3 Minuten

Noordereiland Oost- en Westkust N.Z.

’s Zomers kleuren duizenden pohutakawabomen de verlaten oostkust in rood en groen. Langs de 335 kilometer snelweg liggen mooie stranden waar je kunt vissen en waar je zeehonden kunt spotten. 99 kilometer van Opotiki leven, in de Raukokore Church, pinguïns. Rijd verder langs de kustweg, die naar het meest oostelijke plaatsje Te Araroa leid. Hiervandaan leid een 22 kilometer lange, smalle, onverharde weg naar de 154 meter hoge vuurtoren. Deze staat tevens op het meest oostelijke puntje van het land, waar je de zon het eerste ziet opkomen. Cultuurliefhebbers kunnen de St. Mary’s Church van Tikitiki bezichtigen. Hierin kun je de Maori kunst aan de muren en plafond zien.

Napier

Napier is een prachtig stadje, waar de meest complete en bijzondere selectie van art-decogebouwen ter wereld staan. 140 van de 164 gebouwen die tussen 1920 en 1940 zijn gebouwd, staan hier nog in goede staat. Deze architectuur dankt aan de aardbeving die op 3 februari 1931 met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter plaatsvond. Hierbij kwamen 256 mensen om het leven en verwoestte de stad en delen van de buurstad Hastings. Hierna werd besloten om de stad te herbouwen in populaire bouwstijlen van destijds, vooral artdeco en Spaanse missiestijl. Het art-decothema van Napier in combinatie met de ligging aan zee trekt veel toeristen.

Tijdens een wandeling langs de marine parade loop je onder andere langs Napiers bekendste gebouw, het T&G Building met de karakteristieke koepel. Dit gebouw is in 1936 ontworpen. Op de bovenste etage kun je voor $800 per nacht overnachten.

In het Hawke’s Bay museum & Art Gallery museum leer je meer over de geschiedenis van de aardbeving die in 1931 plaatsvond. Je luistert naar interessante interviews van mensen die de aardbeving meemaakten. Verder heeft het museum collectie van nieuwe en oude kunst en zeldzame objecten uit de enorme collectie Maori-schatten.

Hawke’s Bay – Jan-van-Gentkolonie

Op de kaap Cape Kidnappers aan de Hawke’s Bay bevindt zich de grootste Jan-van-Gent kolonie op het vaste land. Deze kolonie wordt op minstens 15.000 vogels geschat. De kaap, waar de vogels leven, kun je wandelend en per tractor bereiken. Wandelend is het nog een flinke afstand. Het is een uniek schouwspel als je de Jan-van-gent ziet jagen. De Jan-van-gent duikt met 145 kilometer per uur vissen uit de zee. Naast de Jan-van-Gent kolonie die zich hier bevindt, is de natuur ook oogverblindend mooi. Door vroegere aardbevingen vind je hier hoog oprijzende klippen, kustinhammen en een ruwe kustlijn.

Morere Hot Springs

De wandeling die naar de warme baden leiden worden geflankeerd door vele nikaupalmbomen. Op deze bijzondere plaats heb je 364 hectare regenwoud en palmbomen om je heen. Na of voor een verwarmend bad, kun je prachtig wandelen in het regenwoud of in een zwembad zwemmen.

Surf Highway 45

Langs deze 100 kilometer lange weg kun je prachtig surfen. Niet getreurd als je geen surfer bent. Je kunt hier namelijk ook prachtig wandelen, met aan de ene kant de kust en aan de andere kant het uitzicht op de Mt. Taranaki. Als je met een camper rondtrekt is het leuk om op een zijweggetje te picknicken.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0