blog
Nieuw Zeeland : Zuidereiland- Marlborough, Nelson en Golden Bay

Nieuw Zeeland : Zuidereiland- Marlborough, Nelson en Golden Bay

Leestijd 2 Minuten

Informatie over het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland

Marlborough

Peter Jacksons veteraan vliegtuigen

De wereldberoemde regisseur Peter Jackson is eigenaar van ’s werelds grootste collectie vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog. Sommige daarvan zie je alleen op deze locatie. Naast echte vliegtuigen staan hier ook replica’s, uniforms en posters. Om het jaar vliegen sommige van deze vliegtuigen tijdens Marlboroughs beroemde airshow Classic Fighters in Omaka.

Nelson

Nelson is in 1858 gesticht en wordt de Sunshine Capital van Nieuw-Zeeland genoemd. Hier leven 50.000 mensen. In het kleine The Suter Art Gallery bevinden zich de op 2 na grootste collectie kunstwerken van lokale, nationale en internationale kunstenaars van de 18e eeuw. Tijdens een internationaal filmfestival worden kunstgerelateerde films in de museumbioscoop druk bezocht. In het World of Wearable Art (WOW) museum zie je creatief gemaakte kostuums.

Bij de winkel van edelsmid Jens Hansen in het centrum van Nelson kun je een gewaarmerkte kopie van de gouden ring uit de film Lord of the Rings kopen. Jens Hansen heeft deze beroemde ring namelijk ontworpen.De wijngaarden in Uppermoutere – 30 kilometer buiten Nelson – staan bekend als een van de beste wijngaarden van Nieuw-Zeeland.

Per helikopter naar de Awaroa Lodge

Met de helikopter vlieg je boven de zandstranden, turquoise kleurige zee en het groene regenwoud van het Abel Tasman park. Het uitzicht is fantastisch. In de luxe lodge van Awaroa krijg je een overheerlijke lunch voorgeschoteld. Na het nuttigen van de lunch en een wandeling in de omgeving wordt je weer opgehaald door de helikopter.

Golden Bay – Pupu Springs, Farewell Spit en Wainui waterval

De Golden Bay is een prachtig gebied die slechts via één weg te bereiken is. De 25 kilometer lange rit over de Takaka Hill (791 meter) telt 290 bochten. Ondanks het zomerse weer in de Golden Bay is het water in Pupu Springs slechts 11,7 graden. Per seconde komt er zo’n 7 tot 21 kubieke meter water uit de aarde omhoog. Daarmee is het de grootste bron van Nieuw-Zeeland. Het helderblauwe kleurt mooi bij de felgroene planten die erin groeien.

De Farewell Spit is de langste landtong van Nieuw-Zeeland. Deze 35 kilometer lange landtong wordt gekenmerkt door hoge duinen, een vuurtoren en een Jan-van-gentenkolonie. Alleen met een busexcursie mag je de complete landtong verkennen. Als je gebruik maakt van deze excursie ga je ook naar het mooiste strand van de Golden Bay, het Wharariki Beach. Hier bevinden zich enorme vlaktes, holtes, indrukwekkende rotsformaties en zeehonden. Verder leven hier meer dan 90 verschillende soorten vogels waaronder de pinguïns.

Na een wandeling van zo’n 40 minuten vanaf de weg bereik je Wainui waterval. Onderweg loop je op een pad door de jungle omringd door nikaupalmbomen en varens. Blijf wel op het pad lopen aangezien je op bepaalde plekken vlak langs een afgrond loopt.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0