blog
Oaxaca

Oaxaca

Oaxaca ligt in het hart van de gelijknamige staat en is omgeven door weelderige tropische vegetatie en de hoge bergen van de zuidelijke Sierra Madre. Het is met recht een van de mooiste steden van Mexico te noemen.

Met zijn aantrekkelijke mix van Spaanse en Indiase elementen biedt deze UNESCO-werelderfgoedlocatie vele prachtige locaties, heeft het zijn unieke karakter weten te behouden en is het een genot om te ontdekken dankzij de vele attracties.

Al duizenden jaren voor Christus maakte de stad deel uit van het Azteekse rijk tot de komst van de Spanjaarden in de 16 eeuw. Naast de prachtige architectuur trekken reizigers hier massaal naar de rijke culturele locaties van de stad, met als hoogtepunt het beroemde Guelaguetza, een inheems festival in juli met veel traditionele dansen, kostuums, muziek, eten en ambachten.

Ontdek in dit artikel de leukste toeristische attracties in Oaxaca en ontdek andere bijzondere dingen om te doen in dit prachtige deel van Mexico.

Oaxaca

Kerk van Santo Domingo de Guzmán

De kloosterkerk verbonden aan het kloostermuseum werd voltooid in de 18e eeuw en gerestaureerd aan het einde van de 20e eeuw. Het heeft een buitengewoon rijke kamer die vergelijkbaar is met de Capilla del Rosario in Puebla.

 

Bij aankomst in de prachtige ingang zie je een Isaï-boom die volgens de kerk de voorouders van Christus vertegenwoordigt.

 

De prachtig ontworpen patronen vullen elk oppervlak van het interieur en worden met goud overgetrokken langs de groeven van de kolommen, rond de schatkist aan het plafond en rond de vele polychrome sculpturen.

oaxaca

Monte Alban

Deze indrukwekkende archeologische vindplaats ligt 10 kilometer ten zuidwesten van Oaxaca op een 1.900 meter hoge berg en steekt ruim 400 meter boven de vallei uit.

 

De top van de top is afgeplat om een ​​acropolis te vormen op een bijna niet te bezoeken locatie.

 

De berg werd in de 9e eeuw om onbekende redenen verlaten en later, in de 13e eeuw, door de Mixtec-cultuur gebruikt als een plaats om zijn heersers te begraven.

 

Enkele van de vele niet te missen bezienswaardigheden zijn het noordelijke platform; Los Danzantes, stenen met Olmec-reliëfs van mensen in beweging; het zuidelijke platform, een andere spectaculaire piramide, en het J-platform, een astronomisch observatorium. Het mag duidelijk zijn dat het uitzicht absoluut een van de meest bijzondere eigenschappen is van de berg.

Monte Alban

Pleinen en markten: Zocalo en Mercado Benito Juárez

Veel van de belangrijkste attracties van Oaxaca bevinden zich in de oude stad, rond het centrale plein, of bij de Plaza de Armas. Naast de aantrekkelijke muziektent, prachtige oude bomen en vele cafés, vinden hier veel van de belangrijkste festivals en evenementen van de stad plaats.

 

Een voorbeeld hiervan is de kleurrijke Fiesta de Rábanos  die hier elk jaar plaatsvindt. In december zijn er ook diverse vieringen met onder andere vuurwerk, dansen en optochten die worden gehouden tot Kerstmis.

Zocalo

Tussen de kathedraal en het Palacio de Gobierno ligt de Zócalo, dat wordt overschaduwd door de Montezuma-cipressen en gecentreerd rond een muziekpaviljoen dat in het begin van de 20e eeuw is geïnstalleerd.

Er vinden hier jaarlijks vele evenementen plaats op het plein, zoals de Grito de Dolores op de avond van 15 september.

Op 23 december is er een meer esoterische gebeurtenis waar we het net ook al kort even over hadden: La Noche de Rábanos waarbij de radijsjes in vreemde en prachtige voorstellingen worden gesneden voordat ze een paar uur later verwelken.

zocalo

Kathedraal van Oaxaca

De bouw van de kathedraal van Oaxaca begon halverwege de zestiende eeuw en duurde bijna 200 jaar. De kathedraal ligt aan de noordwestkant van het belangrijkste plein van de stad, Zocalo.

 

De kathedraal wordt gekenmerkt door een solide bouwstijl met twee lage torens, die in hun huidige stijl zijn herbouwd nadat ze in 1931 door een aardbeving waren verwoest.

 

De originele klok, waarvan het mechanisme volledig in hout is uitgehouwen, werd na voltooiing door de koning van Spanje aan de kerk geschonken. Dit is slechts een van de vele aantrekkelijke kenmerken van de prachtige barokke gevel met zijn fijn gebeeldhouwde figuren en reliëfs op de kolommen.

 

Het interieur van deze luxe toeristische attractie in Oaxaca is ook een bezoek waard vanwege de neoklassieke invloeden. de acht fijn geëtste glasramen; en het orgel, waarvan delen dateren uit de 16e eeuw.

 

oaxaca

Plaza de la Danza

Nabij de voet van de heuvel Cerro del Fortín zijn er een groot aantal verspringende plaatsen met een goed uitzicht op Monte Albán vanaf het hoogste punt van de voormalige Klooster van San José.

 

Het hele plein is in 1959 aangelegd met de lokale vulkanische steen Cantera als plaats voor kunsttentoonstellingen, politieke bijeenkomsten en muziekuitvoeringen. Tijdens de week van Día de Muertos rond 2 november worden enorme zandtapijten op het plein voor de kerk van La Soledad geplaatst, iets wat een erg speciaal gezicht is.

 

Het plein is hiermee een ideale plek om de dag mee te beginnen of om een middag heerlijk te vertoeven.

Etnobotanische tuin van Oaxaca

De etnobotanische tuin van Oaxaca is een ware aanrader in de zomer en de lente wanneer de tuinen in bloei staan ​​op bijna 2,5 hectare naast de Santo Domingo de Guzmán-kerk.

 

De tuin is aangelegd door een groep lokale kunstenaars die bekend staan ​​om hun werk met andere culturele attracties in Oaxaca. Het onderzoekt de belangrijke relatie tussen ons mensen en het plantenleven om ons heen.

 

Met een bijzondere focus op de staat Oaxaca beslaat deze aantrekkelijke, gemakkelijk te navigeren tuin een deel van de voormalige tuin van het klooster en werd in 1998 voor het publiek geopend.

 

Hoogtepunten zijn onder meer een verscheidenheid aan inheemse plantensoorten, een heiligdom, medicinale planten en soorten die al eeuwenlang in traditionele recepten worden gebruikt.

 

 

Dé Mexico specialisten:

 
0
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!