Oegandese gastvriendelijkheid

geplaatst in: blog | 0

Voor natuurliefhebbers is Oeganda een waar paradijs. Dit Afrikaanse land kent een diversiteit aan dieren die haast nergens anders ter wereld voorkomen. Aan de ene kant is er de West-Afrikaanse jungle waar primaten huizen, maar ook alligators en nijlpaarden. Aan de andere kant luieren leeuwen op de savanne of verorberen ze hun vers gevangen prooi. Oeganda is het summum voor iedere safari-liefhebber of grote avonturier. Een rondreis door Oeganda trekt dan ook voor een groot deel door deze ongerepte natuur en voert zijn deelnemers mee naar adembenemende hoogtepunten die kunnen tippen aan gorilla’s in de mist. Want ook deze laatste zijn in de bergen van Oeganda te vinden en te observeren.

Water en bergen trotseren

Dat een rondreis door Oeganda meer is dan enkel safari wordt al snel duidelijk. Naast de savanne en het regenwoud ligt de oorsprong van de Nijl in Oeganda. Menig toerist trotseerde deze machtige rivier reeds tijdens een wildwaterrafting met zich op haar prachtige oevers. Maar ook bergbeklimmers kunnen hun hart ophalen in Oeganda. De Virunga vulkanen of de Rwenzori zijn een uitdaging voor de volleerde klimmer die Afrika op een unieke manier wil ontdekken. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan gebruik maken van de vele wandelpaden die langs de bergen omhoog gaan. Eveneens idyllisch zijn de eilanden die het Victoriameer bevolken. Een boottocht voert de bezoekers mee voor een namiddag heerlijk wegdromen op prachtige stranden.

Oegandese gastvriendelijkheid

Oeganda is één van Afrika’s meest gastvriendelijk landen, of geniet die reputatie toch. Het land kent een zeer lage criminaliteit in vergelijking met haar buurlanden en een zeer actief sociaal beleid. Ook op ecologisch vlak draagt Oeganda zijn steentje bij. Tal van nationale en internationale ecologische projecten zien hier het levenslicht en worden door de Oegandese overheid gesteund. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zes nationale parken die door de regering werden opgericht. De bevolking van Oeganda kent een grote culturele diversiteit wat bijdraagt tot verdraagzaamheid en sociaal voelendheid. Tijdens een rondreis door Oeganda zal men zich in elk gebied en in elke stad welkom voelen.

Ornithologie in Oeganda

Misschien minder bekend, maar zeker waard te vermelden is de ontzettend gevarieerde vogelpopulatie in Oeganda. Dit maakt van het land een waar mekka voor iedere ornitholoog . Meer dan duizend vogelsoorten werden hier geregistreerd en dat aantal loopt nog steeds op. Naast de gekende vogels vliegen tal van kleurrijke en uitzonderlijk mooie vogels door de Oegandese lucht, klaar om gespot te worden. Uniek in de hele wereld.

Oeganda en gorilla’s

De meest bekende diersoort in Oeganda is de gorilla. Heel wat toeristen komen enkel en alleen naar dit Afrikaanse pareltje in de hoop gorilla’s te kunnen opsporen en vastleggen op de gevoelige plaat. De dieren houden zich schuil in de mistige bossen, maar een ervaren gids weet ze makkelijk te vinden. De gorilla’s zitten hier in hun natuurlijke habitat en het is essentieel om ze zo min mogelijk te storen. Tijdens een rondreis is een dag gorilla-tracking zeker een ervaring om nooit meer te vergeten.

Vergelijk direct de beste aanbieders voor een rondreis Oeganda!

kras-logo-300x175sundownerdjoser-logo-300x175fox-logo-300x175koningaapsawadeea-logo-300x175snp-logo-300x175baobab-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van