Ontdek unieke diersoorten tijdens je rondreis door Mongolië

geplaatst in: blog | 0

Unieke wilde dieren die je in Mongolië tegen kan komen

Mongolië is een land waar de meest bijzondere dieren een thuis vinden. Je kan hier prachtige natuurgebieden doorwandelen om kennis te maken met dieren die je in Nederland niet zal tegenkomen. Sterker nog, je kan hier diverse dieren van dichtbij bewonderen waarvan je je al snel gaat afvragen wat het nu eigenlijk voor dieren zijn. Echte dierenliefhebbers zullen eindeloos genieten tijdens een rondreis door Mongolië. De volgende dieren kan je er zomaar tegen het lijf lopen.

De Ibexrondreis door Mongolië

Heb je weleens van de Ibex gehoord? Wel als je terugkomt van je rondreis door Mongolië! Hier kom je namelijk veel Ibex geiten tegen. Dit is een unieke soort wilde geiten die je vooral tegen zal komen in het Gobi Gurvansaikhan park. Hier leven er namelijk meer dan 20.000! Kenmerkend aan de Ibex zijn wel de enorm lange horens die in een cirkel op de kop staan. Ibex geiten leven in kleinere groepen, tot maximaal zo’n 75 dieren per kudde.

De Gobibeer

Tijdens je rondreis door Mongolië kan je van dichtbij kennis maken met Gobiberen. Gobiberen zijn zeldzaam en je krijgt dan ook niet snel de kans om deze prachtige beren te bewonderen. Gobiberen zijn relatief klein voor beren en wegen dan ook amper meer dan de gemiddelde mens. Een volwassen Gobibeer weegt ongeveer 95-105 kilo. De beren worden in het wild gemiddeld 25 jaar oud en houden een winterslaap. Het kan dan ook erg lastig zijn om ze in het winterseizoen te vinden. Je kan de Gobibeer tegenkomen in natuurreservaat Gabi A, waar er enkele tientallen te vinden zijn.

Het Przewalskipaard

Dit indrukwekkende wilde paard is een cadeautje voor het oog. Je kan er ongeveer 300 vinden in de beschermde natuurgebieden van Mongolië. Deze paarden zijn vooral uniek om hun bijzondere kleur en het formaat dat je eigenlijk niet bij andere paardensoorten ziet. Het Przewalskipaard wordt ernstig bedreigd en leeft daarom uitsluitend in de natuurgebieden die volledig beschermd zijn.

Het sneeuwluipaardrondreis door Mongolië

Sneeuwluipaarden vallen onder de bedreigde diersoorten, want over de hele wereld zijn er nog slechts zo’n 3800 van te vinden. Een aantal hiervan kan je vinden in het Altaigebergte in Mongolië. Je moet heel goed kijken om dit dier te kunnen zien, want vaak loopt deze tussen de rotsen en is het sneeuwluipaard door de eigen lichte kleur bijna niet van de rotsen te onderscheiden.

De wilde Bactrische kameel

Tijdens je rondreis door Mongolië kan je oog in oog komen te staan met de wilde Bacterische kameel. De naam van dit dier is wellicht niet erg aantrekkelijk, maar het is zeker een bijzondere verschijning. Het gaat ook hier om een ernstig bedreigde diersoort, waardoor je deze alleen kan bewonderen in het beschermde nationaal park Gobi A.

De Witstaart gazelle en de Zwartstaart gazelle

Ook Witstaart en Zwartstaart gazelles kan je vinden tijdens je rondreis door Mongolië. Ze leven niet samen. De Witstaart gazelle leeft in groepen van tienduizenden dieren en voor de halfjaarlijkse trek vormt zich zelfs een groep van meer dan een miljoen gazelles. De Zwartstaart gazelles leven in groepen van hoogstens 300 dieren. De Witstaart wordt het meest bedreigd door de mens en de Zwartstaart wordt het meest door de wolf bedreigd.

Ga ze ontmoeten!

Maak kennis met de meest unieke diersoorten tijdens je rondreis door Mongolië. Natuurlijk vind je jouw ideale rondreis direct via Goedkoperondreis.com.
 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Mongolië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

djoser-logo-300x175snp-logo-300x175sawadeea-logo-300x175koningaap333baobab-300x175kras-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van