blog
Op culturele ontdekkingstocht in Seoul

Op culturele ontdekkingstocht in Seoul

Leestijd 6 Minuten

Op culturele ontdekkingstocht in bruisend Seoul

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea mag zich met recht en rede één van de meest moderne metropolen van niet alleen Azië, maar bij uitbreiding ook van de wereld noemen. Ondanks het moderne karakter van deze grootstad (welke bestaat uit zomaar even 25 verschillende stadsdistricten) is er bijzonder veel aandacht besteed aan het behouden van haar historische bouwwerken.

Dit heeft er voor gezorgd dat Seoul is uitgegroeid tot een stad van contrasten. Je kan er dan ook perfect moderne flatgebouwen terugvinden naast historische paleizen en in de nabijheid van opvallende stadspoorten. Net dit contrast heeft er niet alleen voor gezorgd dat Seoul is uitgegroeid tot één van de meest diverse, maar ook tot één van de fijnste grootsteden die je waarschijnlijk ooit tijdens je leven zal bezoeken.

Met het vliegtuig van Nederland naar Seoul

Wanneer je overweegt om een reis te ondernemen naar Seoul zal je daarvoor in eerste instantie op zoek willen gaan naar geschikte vluchten. Vanuit Nederland zijn er verschillende partijen die rechtstreeks naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad vliegen. Het gaat hierbij niet alleen om KLM, maar ook om Korean Air. Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen je in een tijdspanne van ongeveer 10 uur van Schiphol naar ‘Incheon International Airport’. Let op, voor de terugweg dient er 1 uur te worden bijgeteld bij de vluchtduur. Deze neemt dan ook zo’n 11 uur in beslag.

Ben je op zoek naar een manier om te besparen op de kostprijs van je vliegticket naar Seoul? In dat geval is het vaak interessant om te kijken naar niet-rechtstreekse vluchten. Dit is onder meer mogelijk met China Airlines en China Southern Airlines. Keerzijde van de medaille is wel dat het boeken van een vlucht met tussenstop de reistijd aanzienlijk langer kan doen uitvallen. Met een beetje geluk kan je de totale reistijd nog beperken tot zo’n 14 uur. Heb je minder geluk? Dan kan een vlucht met overstap boeken de reistijd verlengen tot zomaar even 30 uur of langer. Hou er bovendien rekening mee dat deze (Chinese) luchtvaartmaatschappijen doorgaans landen op de oudere luchthaven van de stad, namelijk ‘Gimpo International Airport’.

Een bijzonder uitgebreide toeristische infrastructuur

Seoul is een echte wereldstad. Ze beschikt dan ook niet alleen over een bruisend zakencentrum, ook de toeristische infrastructuur is er ongelofelijk uitgebreid. Omwille van het uitgestrekte karakter waar Seoul over beschikt kan het wel bijzonder interessant zijn om even goed te kijken naar wat nu precies de beste locatie is om te verblijven.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Seoul

Wil je graag zo centraal mogelijk in Seoul verblijven en ook nog eens in de (directe) omgeving vertoeven van de belangrijkste bezienswaardigheden? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor de wijk ‘Jung-gu’. Deze is gelegen in het centrum van de stad. Het uitstekende openbaar vervoer netwerk zorgt er voor dat ook andere delen van de Zuid-Koreaanse hoofdstad vanuit ‘Jung-gu’ uitstekend bereikbaar zijn. De populairste buurt van deze wijk waar steevast heel wat toeristen de voorkeur aan geven is ongetwijfeld ‘Myeongdong’. Je vindt hier enkele uitstekende hotels terug die wel doorgaans over een iets hogere huurprijs beschikken. Ook een locatie die een niet onaanzienlijke populariteit geniet is ‘Gangnam’. Deze plaats werd uiteraard extra bekend omwille van de wereldhit ‘Gagnam Style‘.

Tip: Maak gebruik van de ‘T-Money’ kaart!

Het uitgestrekte karakter waar Seoul over beschikt zorgt er in de praktijk voor dat je er als toerist eigenlijk niet omheen kan om gebruik te maken van een bepaald transportmiddel. Heel wat mensen geven dan de voorkeur aan de metro. De metro in Seoul is niet alleen veilig, daarnaast brengt ze je ook snel van punt A naar B en dat ook nog eens tegen een voor iedereen toegankelijk prijskaartje. Wil je de prijs van jouw metroritten nog wat meer kunnen drukken? In dat geval is het aan te raden om gebruik te maken van de ‘T-Money kaart’. Het betreft hier een kaart waar je een bepaald saldo op kan storten. Door gebruik te maken van deze kaart kan je 100 won korting per rit ontvangen. Ben je dus van plan om tijdens jouw vakantie in Seoul veelvuldig gebruik te maken van de metro? Dan is het aanvragen van deze kaart absoluut de moeite meer dan waard!

Enkele niet te missen bezienswaardigheden in Seoul

Seoul is een prachtige stad die ook op cultureel vlak heel wat moois voor haar bezoekers in petto heeft. Dit is dan ook voor de meeste toeristen veruit de belangrijkste reden om deze Aziatische metropool te bezoeken. Ben jij ook benieuwd naar al het moois dat Seoul je op cultureel vlak te bieden heeft? Wij zochten de belangrijkste bezienswaardigheden voor je uit en hebben ze hieronder even op een rijtje gezet!

Begin je culturele ontdekkingstocht in Seoul

Op culturele ontdekkingstocht in Seoul

1.) Het Gyeongbokgung paleis

De locatie waar het Gyeongbokgung paleis is terug te vinden heeft er een woelige geschiedenis opzitten. Voor de realisatie van het eerste paleiscomplex op deze plaats moeten we reeds ver terug in de tijd, meer bepaald naar het einde van de veertiende eeuw. Jammer genoeg zorgde een brand er voor dat het grootste deel van dit oorspronkelijke paleiscomplex werd vernield. In de loop van de negentiende eeuw werd er voor gekozen om een nog indrukwekkender, koninklijk paleiscomplex op te richten.

Oorspronkelijk bestond het vorstelijke gebied ‘Gyeongbokgung’ uit zomaar even vijfhonderd verschillende gebouwen. De Japanse bezetting in 1911 heeft er evenwel voor gezorgd dat een groot deel volledig is vernietigd. Dit gezegd zijnde is het op vandaag nog altijd de moeite waard om Gyeongbokgung te bezoeken. Je kan er namelijk verschillende, gerestaureerde bouwwerken terugvinden. Het gaat hierbij niet alleen om verschillende overheidsgebouwen, maar ook om het Gyeonghoeru paviljoen en het paleis van de kroonprins.

2.) Bukchon Hanok Village

Het oude Seoul beleef je waarschijnlijk nergens anders beter dan in ‘Bukchon Hanok Village’. Deze wijk geeft ook op vandaag nog steeds een goed beeld van hoe het leven er in Seoul de voorbije zes eeuwen uit moet hebben gezien. Verspreid over ‘Bukchon Hanok Village’ is het niet alleen mogelijk om op traditionele wijze thee te drinken, daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook kennismaken met de traditionele kunstnijverheid. Niet voor niets zijn het merendeel van de reizigers het er met elkaar over eens dat Bukchon Hanok Village eigenlijk niets meer of minder is dan één groot en interessant openluchtmuseum.

3.) Het Deoksugung Paleis

Seoul staat zoals reeds aangegeven bekend omwille van haar mengelmoes aan stijlen. Die mengelmoes is ook te aanschouwen in het ‘Deoksugung Paleis’. Het paleiscomplex beschikt dan ook niet uitsluitend over duidelijk Aziatische gebouwen, daarnaast zijn er ook twee bouwwerken in terug te vinden die over een Europese uitstraling beschikken. Op vandaag kan je in het paleis het ‘Museum van Moderne Kunst’ terugvinden. Dit complex kenmerkt zich door een vrij compacte vormgeving waardoor je er aanzienlijk minder tijd voor moet voorzien in vergelijking met menig aantal andere paleizen die verspreid over Seoul zijn terug te vinden.

4.) De N Seoul Tower

Ongetwijfeld één van de opvallendste bouwwerken van Seoul is de zogenaamde ‘N Seoul Tower’. Deze toren beschikt over een hoogte van 237 meter en wordt na het ondergaan van de zon prachtig verlicht. Een bezoek aan deze toren mag eigenlijk niet op je verlanglijstje voor Seoul ontbreken. Dit bovendien omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zijn er in de N Seoul Tower vier verschillende observatiedesks terug te vinden die je een prachtig uitzicht bieden over de Aziatische metropool. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast zijn er in de toren ook enkele uitstekende restaurants terug te vinden evenals een… wensfontein! Deze wensfontein bevindt zich op de tweede verdieping. Voor reizigers die niet de klim naar boven willen maken om de toren te bezoeken is het mogelijk om (tegen betaling) de kabelbaan te nemen.

Op culturele ontdekkingstocht in Seoul

5.) De Seonjeongneung koningsgraven

Caïro heeft haar piramides en Seoul heeft de Seonjeongneung koningsgraven. Deze zijn terug te vinden in het zuiden van de stad en bevatten de graftombes van twee koningen en één koningin uit de Joseon dynastie. De tombes zijn terug te vinden op een prachtige locatie welke eigenlijk een groene oase van rust vormt in het verder zo hectische Seoul. Voor het ontdekken van het terrein evenals de graftombes kan je ongeveer één uur tijd voorzien. Voor zij die graag even de hectiek van Seoul willen ontvluchten is dit mogelijks één van de meest aangewezen locaties om dat te doen.

Seoul een prachtige stad die een blijvende indruk zal weten te maken

Elke Aziatische metropool heeft wel iets bijzonders. Het lijkt er echter naar uit te zien dat de Zuid-Koreaanse hoofdstad ‘Seoul’ er in is geslaagd om al deze bijzonderheden met elkaar te combineren tot één sprankelend en verrassend geheel. Het eindresultaat is een fantastische stad die van begin tot eind weet te verbazen. Ben je dus van plan om een rondreis te maken  doorheen Azië of specifiek doorheen Zuid-Korea? Of wil je gewoon een (verre) stedentrip bezoeken naar een echt bijzondere stad? In beide gevallen is Seoul het overwegen ongetwijfeld meer dan waard!

 

0