blog
Op Fietsreis in Azië: Waarom is een fietsvakantie in Thailand onvergetelijk?

Op Fietsreis in Azië: Waarom is een fietsvakantie in Thailand onvergetelijk?

Leestijd 3 Minuten

Tegenwoordig kun je bij diverse reisorganisaties een fietsvakantie boeken. Het is een fantastische manier om te reizen, omdat je een bestemming op een hele andere manier leert kennen. Je fietst de prachtige natuur en komt in aanraking met de lokale bevolking. Iets wat in een auto of bus veel minder snel gebeurt.

Een bijzondere bestemming om te fietsen is Thailand. In dit koninkrijk in Zuidoost-Azië vind je tientallen prachtige tempels, rijstvelden en paradijselijke eilandjes.

Fietsvakantie van Bangkok tot Lampang

Een fietsvakantie in Thailand kan op verschillende manieren en is altijd indrukwekkend. Zo zou je bijvoorbeeld onder leiding van een ervaren reisbegeleider van Noord naar Zuid-Thailand kunnen reizen. Meestal reis je met een kleine groep, die je onderweg goed leert kennen. Een fietsroute van Bangkok naar Chiang Mai en Lampang is bijvoorbeeld onvergetelijk.

Zoek thuis alvast naar een organisatie die fietstochten met begeleiding aanbiedt. Baja Bikes organiseert bijvoorbeeld speciale fietstochten door het centrum van Bangkok. Eigenwijze Reizen Fietsvakanties heeft zelfs 6 fietsvakanties in Thailand in hun reisaanbod.

Zo kun je met Eigenwijze Reizen een 18-daagse trektocht langs de Koningssteden maken. je fietst dan ook door het buurland Laos. Hoogtepunten zijn er te veel om op te noemen. Ook kun je kiezen om je fietsvakantie door Thailand te verlengen met een aantal dagen op het prachtige eiland Ko Samet.

Verder is er een fietsreis die alleen door Noord-Thailand voert. Deze is een stuk korter qua reisdagen.

Fiets langs indrukwekkende Thaise bezienswaardigheden

Het is vaak erg druk in de Thaise steden, maar de bezienswaardigheden maken een bezoek meer dan onvergetelijk. Bekende bezienswaardigheden in Bangkok, Chiang Mai en Lampang zijn onder andere:

· Wat Phra Kaew (Bangkok): Een heilige tempel op een enorm complex. Het is prachtig versierd met ontelbaar veel mozaïeken, versierde tempel torens en imposante beelden.
· Grand Palace (Bangkok): Het voormalige paleis van de koning dat nog steeds wordt gebruikt voor officiële ceremonies en plechtigheden. De grote olifanten beelden en met goud omlijste daken zijn schitterend om te zien.
· Wat Chedi Luang (Chiang Mai): een drukbezochte tempel daterend uit 1441. Entree is gratis, maar de tempel is door aardbevingen uit het verleden wel beschadigd geraakt.
· Night Market (Chiang Mai) Een echte toeristische attractie in Chiang Mai waar je van alles kunt kopen en heerlijk kunt eten
· Phra Kaew Don Tao Tempel (Lampang): Een schitterend voorbeeld van de 15e eeuwse architectuur uit Thailand, dat tot 1939 ‘Siam’ heette. Van 1436 tot 1468 bevond zich hier de Emerald Buddha. Deze enorme Boeddha is een zeer populaire bezienswaardigheid in Thailand en is tegenwoordig te vinden in de Wat Phra Kaew tempel in Bangkok.
· De wildmarkt van Tung Kawai (Lampang): Van insecten tot slangen en wilde orchideeën: op deze bijzondere markt vind je allerlei jungle-producten.

Fietsen door het Sukhothai National Park

Hou er rekening mee dat je tijdens een fietsvakantie in Thailand veel kleine weggetjes tegenkomt, wat de tochten soms zwaar maakt. Voor ervaren fietsers moeten de tochten in Thailand echter geen probleem zijn. Wil je na de fietstocht afloop graag een beetje tot rust komen? Boek dan een goed middenklasse hotel met diverse faciliteiten.

Daardoor geniet je van alle rust nadat je bijvoorbeeld een dagje hebt gefietst door het Sukhothai Nationaal Park in het noorden van Thailand. Dit is een schitterend park waar je de ruïnes van het voormalige koninkrijk Sukhothai vindt. Van west tot oost en van noord tot zuid vind je er tientallen tempels en ruïnes uit een verloren tijdperk. Niet voor niets heeft het Sukhothai National Park een plekje veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een fiets is vanwege de grootte van het park zeker aan te raden!

Wandelvakanties in Thailand

Als wandelbestemming is Thailand wat minder geschikt. Toch zijn er genoeg fanatiekelingen die een aantal wandelingen inplannen in hun reis naar Thailand. Zo is er een groepsreis van reisorganisatie Sawadee Groepsreizen naar Thailand waar een twee-daagse trekking in is opgenomen.

Wandelen en actief bezig zijn is sowieso onderdeel van deze groepsreis. Bij deze trekking bezoek je de bergvolken vanuit Chiang Mai. Sawadee is expert in groepsreizen, meestal naar verre bestemmingen.

Wij zouden uiteindelijk toch kiezen voor ene fietsvakantie in Thailand, in plaats van wandelen. Eigenwijze Reizen, Djoser, Sawadee en AWOL weten de juiste wegen en highlights met elkaar te verbinden.

0