blog
Op rondreis door Nieuw Zeeland

Op rondreis door Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is een fantastische optie wanneer je op zoek bent naar een mooie, verrassende en vooral ook unieke vakantiebestemming. Een rondreis door Nieuw Zeeland levert je absoluut ervaringen op die je nooit meer zal vergeten, of je nu alleen, samen of met het hele gezin reist. Ga rondreizen door Nieuw Zeeland want dit prachtige land, dat aan het zuidwesten van de Grote Oceaan ligt, is opgedeeld in diverse eilanden.

new zealand 583174 640

Er zijn twee grote eilanden te vinden die omgeven zijn door kleine eilandjes. In Nieuw-Zeeland heerst een matig zeeklimaat, waardoor er vooral in het zuidwesten bijzonder veel neerslag kan vallen. In het noorden is het over het algemeen iets warmer dan in het zuiden, vanwege de ligging ten opzichte van de evenaar. In de Nieuw-Zeelandse Alpen zijn vooral veel skigebieden te vinden, doordat de vele neerslag in dit gebied neerdaalt als sneeuw.

De mooiste natuurgebieden

Op rondreis door Nieuw Zeeland zijn vele bezienswaardigheden te vinden en je hoeft er dan ook nooit ver naar te zoeken. Voor velen is dit het mooiste land ter wereld wanneer het gaat om natuur en natuurgebieden. Er zijn vele nationale parken en onbewoonde eilanden. De oorspronkelijke bewoners, de Maori’s, leven nog altijd in bepaalde gebieden, waardoor er hier ook veel cultuur te vinden is. Doordat Nieuw-Zeeland op twee aardschollen ligt is het een interessant en actief vulkaangebied. Iedereen die zelf wil ervaren welke stevige aardkrachten er vrij komen, zou zeker een bezoek moeten brengen aan White Island. Hier kun je wandelen op een actieve vulkaan.

Altijd heerlijk warm in Nieuw Zeeland

Hou je niet van kou en wil je zeker weten dat je kan genieten van aangename temperaturen tijdens je vakantie in Nieuw Zeeland? Aan de zuidoostkust van het Noordereiland ligt Cape Kidnappers. Deze plaats wordt vooral gekenmerkt door het mediterrane klimaat. Het hele jaar door komt de temperatuur hier niet onder de vijftien graden.

new zealand 89877 640

Aan de westkust van het Noordereiland dit is Kawau Island te vinden, dat het best omschreven kan worden als een paradijselijke baai dat een schatkist aan schoonheid is. Deze plaats is het rijkst aan geschiedenis van heel Nieuw-Zeeland. Oamaru wordt bewoond door de meest noordelijk aangetroffen pinguïns. Onder deze kolonie zijn enkele bijzondere soorten pinguïns en vele kleine blauwe.

Bezienswaardigheden en highlights

Op rondreis door Nieuw Zeeland : Natuurlijk heeft Nieuw Zeeland je meer te bieden dan enkel een adembenemende natuur. Maak bijvoorbeeld kennis met de prachtige Hamilton Gardens, breng een bezoek aan het International Antarctic Centre of Museum of New Zealand. Zoek je wat meer spanning tijdens je vakantie in Nieuw Zeeland? Dan kan je bijvoorbeeld gaan bungeejumpen bij de Skytower of gaan parachutespringen bij het Taupomeer. Als je op vakantie gaat naar Nieuw Zeeland, dan ben je er zeker van dat je jouw tijd volledig kan indelen met alles waar jij van houdt.Op rondreis door Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

0