blog
Op vakantie naar de Verenigde Staten

Op vakantie naar de Verenigde Staten

Leestijd 2 Minuten

Een vakantie naar de Verenigde Staten staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Dat is ook niet heel gek, want Amerika wordt toch nog altijd gezien als het land waar dromen uitkomen. We spreken niet voor niets over ‘the American dream’. De Verenigde Staten spreken eigenlijk een beetje tot de verbeelding en dit zorgt ervoor dat we een behoefte voelen om het gewoon eens ervaren te hebben. Echter, met een keuze voor Amerika alleen ben je er nog niet. Je hebt de keuze uit meer dan vijftig staten, van natuurrijke en landelijke staten, zoals bijvoorbeeld Texas en Louisiana, tot natuurlijk de meest moderne en spannende staten, zoals Florida en California.

Waarheen op vakantie naar de Verenigde Staten?

Op vakantie naar de Verenigde Staten

Je hebt meer dan voldoende keuze wanneer je op vakantie naar de Verenigde Staten wilt. Ga je voor ontspanning op een prachtig strand of voor shoppen in een fantastische stad? Wil je meer van de natuur zien of juist van het drukke leven in Amerika? Er zijn veel keuzes te maken. Je kunt bijvoorbeeld voor Hawai kiezen als je lekker wilt gaan genieten van watersporten en zonnebaden, voor de Rocky Mountains als je zoekt naar een wintersportvakantie, voor de enorme levendigheid van New York of bijvoorbeeld het spannende gokleven in Las Vegas.

Wil je vooral een grote kans hebben om beroemde sterren tegen te komen? Dan ga je natuurlijk naar Hollywood!

Op vakantie naar de Verenigde Staten

Meerdere staten bezoeken

Je bent natuurlijk niet verplicht om je vakantie in een enkele staat van Amerika door te brengen. Ook het zogenaamde statenhoppen is bijzonder populair. Hierbij doe je meerdere staten aan tijdens je vakantie in de Verenigde Staten, waardoor je meerdere indrukken van Amerika krijgt.

Zo kan je van het drukke Times Square in New York genieten om je vervolgens in een indrukwekkend museum in San Francisco verrast te worden. Iedere staat heeft een eigen charme en het is absoluut de moeite waard om ook eens zelf te ontdekken hoe anders de staten van elkaar zijn. Je kan heerlijk rondtrekken door het land, zodat je echt van alles te zien krijgt wat Amerika te bieden heeft.

Natuurlijk is de populaire Route 66 ook uitstekend geschikt om goed kennis te maken met het land tijdens je vakantie in de Verenigde Staten.

Ervaar de natuur tijdens je vakantie in de Verenigde Staten

Op vakantie naar de Verenigde Staten

Amerika heeft een indrukwekkende natuur, al ben je je daar wellicht niet zo van bewust wanneer je in New York verblijft. Er zijn meer dan vijftig Nationaal Parken te vinden en in diverse parken kan je de natuur niet alleen bewonderen, maar werkelijk beleven en ervaren. Ga bijvoorbeeld naar Sierra Nevada om onder de watervallen door te duiken, ontdek de rode kliffen die te vinden zijn in het Zion Nationaal Park of voel de effecten van de spannende geisers in het unieke Yellowstone.

Er zijn veel mogelijkheden te regelen om naar Amerika te gaan, zo kan je met de auto, het vliegtuig, of zelfs met de fiets erheen, ook worden fly drives vaak gemaakt! Je hebt dus ruime keuze in vervoersmiddelen, op die manier reis je altijd comfortabel.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika

 

 

Meer pagina’s over Amerika

Bekijk ook het artikel over Canada voor alle specifieke rondreis Canada aanbieders!

 

 

0