blog
Op vakantie naar de winterzon  – Sri Lanka

Op vakantie naar de winterzon – Sri Lanka

Leestijd 2 Minuten

Wil je ook op vakantie naar de winterzon? Als je in de wintermaanden een bezoek brengt aan Sri Lanka kun je rekenen op een heerlijke temperatuur van zo’n 30 graden. Een ideale temperatuur om lekker op het strand te liggen, te zwemmen of te duiken. Vooral deze laatste activiteit kan enorm interessant zijn. Tijdens het duiken kun je onder andere tientallen verschillende scheepswrakken uit het koloniale tijdperk bewonderen.

Woudreservaat

Naast de zee en de zon kun je op Sri Lanka van veel meer mooie dingen genieten. Combineer je vakantie met een bezoek aan het woudreservaat. In het reservaat dat meer dan10.000 hectare groot is kun je enorm veel dieren bewonderen. Tijdens je bezoek kom je luipaarden, olifanten, vlinders, vogels, reptielen en amfibieën tegen.

Anuradhapura

Bezoek tijdens je vakantie Anuradhapura, de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad kun je onder andere ruïnes van duizenden jaren oud bezichtigen. Er zijn nog altijd veel kloosters in de stad te vinden. Deze worden nog steeds door veel pelgrims bezocht.
Wil je kennis maken met de lokale bevolking en zien hoe een markt eruit ziet in Sri Lanka? Breng dan een bezoek aan de The New Town en Weekend Market. Op deze markt vind je tientallen kraampjes met de lekkerste vruchten, vlees en vis.

Gouden Tempel

Wil je het grootste Boeddhabeeld ter wereld bewonderen, reis dan af naar de gouden tempel. Deze tempel die overigens op de Werelderfgoedlijst staat vind je terug in Dambulla. Bij de tempel zijn maar liefst 80 grotten te vinden. In deze grotten kun je enorm veel schilderijen en tekeningen van Vishnu, Ganesh en Boeddha bezichtigen.

De Brug over de River Kwai

In het plaatjes Kitulgala vind je een bijzondere brug die is gebouwd door gevangen. Deze brug is inmiddels wereldberoemd en is zeker de moeite waard om te bekijken. Ben je in de buurt dan kun je een bezoek aan Kitulgala eenvoudig combineren met één van de vele excursies die worden aangeboden. Tijdens deze excursies vaar je over de rivier de Kwai en kun je genieten van de ongerepte natuur.

Boek vandaag nog!

Kies vandaag nog voor een Sri Lanka vakantie en geniet van het prachtige weer en de mooiste stranden. Een aanrader is Negombo Beach, waar je de meest luxe resorts kunt vinden. Wij wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Sri Lanka

 

 

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com