blog
Op vakantie naar Durban Zuid Afrika

Op vakantie naar Durban Zuid Afrika

Leestijd 2 Minuten

Durban is een prachtige vakantiebestemming in Zuid-Afrika. Vroeger werd het alleen als doorreisstad gebruikt, maar tegenwoordig blijven toeristen er steeds langer. Het is voor het Wereldkampioenschap voetbal flink opgeknapt. Inmiddels heeft de stad een prachtige boulevard en zijn er veel uitgaansgelegenheden. Ook kun je genieten van het heerlijke strand.

Klimaat in Durban

Durban heeft een warm zeeklimaat. Dat wil zeggen dat in de warmste maand van het jaar gemiddeld minstens 22 graden Celsius is. Er valt het minste neerslag in de maanden juli en augustus, maar dan is het ook het koudst in vergelijking tot de andere maanden.

Bezienswaardigheden in Durban

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden. Ook kun je er gewoon genieten van heerlijke attracties.

uShaka Marine World

uShake Marine World is zowel een winkelcentrum, waterparadijs als een foodcourt. Voor het waterparadijs moet je entree betalen. Datzelfde geldt voor het dolfinarium en het aquarium. Je kunt losse kaartjes kopen, maar als je overal heen wilt is het voordeliger om een combiticket te kopen.

Het strand in Durban

Durban heeft een prachtig strand. De stranden in het noorden van de stad zijn vrij rustig, terwijl de drukkere stranden vooral ter hoogte van het casino beginnen. De stranden zijn allemaal vrij groot en breed.

Umgeni River Bird Park

In het noorden vind je een prachtig vogelpark. Er wonen hier verschillende Afrikaanse vogels in een prachtige setting. Naast vogels zijn er ook kleine kuikentjes.

Moses Mabhida Stadium

Dit stadion is speciaal gebouwd voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2010. Er worden nog steeds regelmatig voetbalwedstrijden gespeeld in het stadion. Je kunt er overigens ook bungeejumpen!

Phoenix Settlement

In het noorden van de stad vind je de Phoenix Settlement. Er waren vroeger nogal wat suikerrietvelden, waardoor er een aantal boerderijen werden gebouwd. De families die hier woonden konden dan stukken land verbouwen. Vanuit deze plek werd er geweldloos verzet ingezet onder de Indiase en zwarte bevolking. Het woonhuis is hedendaags nog steeds te bezoeken. Er is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de families.

Durban Botanical Gardens

In dit park vind je enkele mooie bomen en planten uit de regio. Je hoeft bovendien geen entree te betalen voor het park, dus je kunt er helemaal gratis van genieten. In de zomer worden hier bovendien vaak concerten georganiseerd.

Overnachten in Durban

Durban heeft verschillende guesthouses en hotels waar je kunt overnachten. Enkele goed aangeschreven hotels zijn het Balmoral Hotel en het Riverside Hotel. Het Balmoral Hotel zit gevestigd in het centrum van de stad en is een prima locatie als je dichtbij de bezienswaardigheden wilt overnachten. Het hotel is relatief goedkoop met vrij luxe kamers: een goede prijs/kwaliteitsverhouding dus.

Eten en drinken in Durban

Je kunt er genieten van zowel Afrikaans eten als Europees eten. Je kunt bijvoorbeeld bij Butcher Boys een lekker steak eten, terwijl je in The Ocean Terrace kan genieten van een heerlijke curry. Indien je bij uShaka Marine World bent geweest kun je er ook voor kiezen om naar het restaurant hier te gaan. Je eet hier in een oud vrachtschip met zicht op haaien, roggen en andere vissoorten.

Wil je een reis Zuid-Afrika boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Zuid-Afrika? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Zuid-Afrika. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika

 

 

0