blog
Op vakantie naar Fuerteventura

Op vakantie naar Fuerteventura

Fuerteventura is onderdeel van de Canarische Eilanden. Hiertoe behoren o.a. ook Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Van deze laatste drie heb je ongetwijfeld wel vaker gehoord maar Fuerteventura is de onbekende in dit rijtje. De laatste jaren is Fuerteventura wel enorm in populariteit gestegen, dit is duidelijk terug te zien aan het aantal reizen dat naar het eiland worden aangeboden.

Klimaat Fuerteventura

In principe is Fuerteventura het gehele jaar prima te bezoeken. De gemiddelde temperaturen kunnen van januari tot april iets beneden de 20 graden liggen maar over het algemeen nog steeds aangenaam. In de zomer kunnen de temperaturen gemiddeld zo rond de 25 graden liggen wat het heel aangenaam maakt.

Een verkoelende wind kom je hier altijd wel tegen, met name in de zomer is dat erg fijn omdat de warmte soms wel erg heet kan aanvoelen. De temperatuur van het zeewater ligt het gehele jaar zo tussen de 20 – 25 graden waarbij de toplaag in de zomer soms goed warm kan aanvoelen. Regen valt er niet veel, in de zomermaanden valt er meer dan in de wintermaanden maar dat is niet vergelijkbaar als bij ons in Nederland.

Een natuur vol contrasten

De natuur op Fuerteventura is er één met vele contrasten. Zo heeft het eiland bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid kilometer aan mooi fijn zandstrand waar je heerlijk tot rust kunt komen met een lekker boek in je handen. Aan de andere kant

Fuerteventura is van oudsher ontstaan door diverse vulkaanuitbarstingen. Dit zie je goed terug in het diverse landschap. Want naast de hierboven beschreven stranden is er tevens een ruig vulkaangebied en zijn er diverse beschermde natuurgebieden met een schitterende flora & fauna waar je prachtige wandelingen kunt maken. De natuur op het eiland is daarom voor iedereen geschikt, of je nou wilt ontspannen op het strand of meer actief in de natuur bezig wilt zijn, op Fuerteventura is het goed mogelijk.

Bezienswaardigheden

Naast heel veel stranden waar de meeste toeristen op het eiland op af komen is er nog zoveel meer te bieden om te ontdekken. Zo zijn er vele plaatsjes en dorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken maar ook buiten deze plekjes is er nog meer te ontdekken:

Steden en dorpjes:

Er zijn vele leuke plaatsjes op het eiland te vinden maar er zijn er een aantal die er echt uitspringen en een bezoekje verdienen. El Cotillo is er hier één van. Het havendorpje is maar liefst in het bezit van 2 havens waar de vissers dagelijks hun vangsten showen. Daarnaast kan je hier lekker slenteren en winkelen door de pittoreske straatjes en niet te vergeten is het een absolute aanrader om verse vis in één van de vele restaurantjes te gaan eten. Verser dan hier zul je de vis op het eiland niet vinden.

Een heel ander type plaatsje is Caleta de Fuste, dit plaatje is een geliefde plek liefhebbers van watersporten en dan in het bijzonder windsurfen. Dit plaatsje is toeristisch en wordt door een jonger publiek bezocht. Er zijn diverse hotels, uitgaansgelegenheden, restaurants en ook kan je hier prima winkelen in de meer moderne winkels.

Stranden:

Zoals hierboven al beschreven beschikt Fuerteventura over vele kilometers aan stranden. Sommige stranden hebben een bounty-achtige uitstraling en zijn daarmee bijna niet te onderscheiden van de stranden op de Malediven. Corralejo is een toeristische plaats in het noordoosten van het eiland en beschikt over de mooiste witte stranden. De stranden zijn erg populair onder surfers en kiters wat het heel leuk maakt om naar te kijken. Wel moet je hier rekening houden met veel verkopers maar als je dat geen probleem vindt is dit een geweldige plek.

Op het eiland zijn ook diverse stranden te vinden die bijna uitgestorven zijn en waar geen verkopers of strandtenten aanwezig zijn. De beste manier om deze te vinden is door een auto te huren en langs de kustlijn te rijden.

Natuurparken:

Er zijn een paar flinke natuurgebieden waar je goed kunt wandelen. Het grootste park is Parque National de Jandía. In dit natuurgebied kun je vele vogels spotten die hier in grote aantallen aanwezig zijn. Je kunt hier tevens het hoogste punt van het eiland beklimmen. Dit is de berg La Zarza en is ruim 800 meter hoog. Vergeet niet om voldoende drinken bij je te hebben als je aan deze klim begint.

Fuerteventura met kinderen

Wanneer je met de kids wilt reizen dan is Fuerteventura een prima bestemming. De vele hotels zijn veelal voorzien van mooie zwembaden. Daarnaast zijn de stranden over het algemeen erg in trek bij kinderen, ze kunnen zich hier uren vermaken. Het is ook leuk om met de kinderen naar het Oasis dierenpark te gaan. Dit is niet heel groot maar wel een leuke dierentuin om je een paar uurtjes te vermaken. Met iets grotere kinderen is het leuk om naar Corralejo te gaan, hier is namelijk het Acua Water Park gelegen waar je de grootste lol kunt hebben met de vele glijbanen. Zowel voor kleinere kinderen als voor de grote zijn er veel glijbanen en wildwaterbanen te vinden, de ene gaan nog sneller dan de ander. Een andere leuke activiteit met kinderen (die wel al goed kunnen zwemmen) is een snorkeltocht naar het nabij gelegen onbewoonde eilandje Lobos. Hier kun je met je gezicht in het water de prachtige onderwaterwereld ontdekken.

Verblijf en vervoer

De meeste toeristen verblijven in één van de vele hotels die het eiland rijk is. Doordat het aanbod van hotels groot is kan je zelf goed kiezen wat voor een type hotel je wilt. Zo zijn er grote hotels met vele zwembaden direct aan de kust gelegen maar kun je er ook voor kiezen om de rust van een klein eenvoudig hotelletje te boeken. We raden aan om tijdens je vakantie één of meerdere dagen een auto te huren. Hiermee heb je alle vrijheid om het eiland te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. Neem je handdoek mee en verken één van de vele stranden en neem tussendoor een frisse duik. Het huren van een auto kan op vele plekken. In de grote plaatsen en de grotere hotels is het vinden van een autoverhuur zeer eenvoudig.

Conclusie

Wanneer je voor niet al te veel geld een schitterende vakantie met mooi weer wilt hebben verdiep je dan zeker eens in Fuerteventura. Het eiland heeft veel te bieden voor jong en oud en het weer is er vrijwel altijd goed!

Schermafbeelding 2021 09 22 om 15.21.52

 

De specialisten:

0