blog
Op vakantie naar Griekenland

Op vakantie naar Griekenland

Jaarlijks vertrekken er vele Nederlanders naar Griekenland voor een welverdiende vakantie. Het is een land met vele gezichten en dus een enorme veelzijdigheid. Ontdek de grotere steden op het vaste land of geniet van een zon, zee en strandvakantie op één van de populaire Griekse eilanden. Kom tot rust in de prachtige natuurrijke gebieden en leer de Griekse cultuur beter kennen.

Kies voor een stedentrip naar het immens grote en overweldigende Athene, ga duiken op Kreta of kies voor de romantiek op het mooie Corfu. Geniet van de Griekse keuken en maak het nachtleven onveilig. Een vakantie naar Griekenland is geschikt voor vriendengroepen, stelletjes en gezinnen met kinderen.

Ontdek Athene

Op vakantie naar Griekenland

Een stedentrip naar Athene is altijd een goede keuze! Het is dan ook de oudste stad van Europa en kent daardoor een zeer rijke geschiedenis. Maar los van alle prachtige bezienswaardigheden uit de geschiedenis, kan er natuurlijk ook voor worden gekozen om te gaan winkelen in deze waanzinnige stad. Ben jij meer een feestbeest? Ga dan in de nachtelijke uurtjes het bruisende uitgaansleven van Athene in.

Stedentrip Athene

Ga voor eventjes terug in de tijd, dat gevoel zal jij direct hebben wanneer het vliegtuig Athene bereikt. Deze Griekse hoofdstad is een lust voor het oog. Breng een bezoek aan het Akropolis Gebergte, loop door de prachtige Parthenon Tempel en bekijk de indrukwekkende Tempel van Zeus. Maak een grote rondreis langs alle bekende bezienswaardigheden van Athene, maar geniet ook met volle teugen aan het zandstrand bij de Atheense Rivièra. Een stedentrip naar Athene zal beslist een unieke en leuke belevenis zijn.

Tafelberg in Athene

Op vakantie naar Griekenland

Ga naar het hoogste puntje van Athene, deze ligt bovenop de Tafelberg. Deze berg is natuurlijk beter bekend als Acropolis en kent een hoogte van 156 meter. Op deze grote berg is de Parthenon Tempel te vinden en de beschermgodin Athena Parthenos.

Tempel van Zeus

Ga jij binnenkort op stedentrip naar Athene, dan moet de Tempel van Zeus zeker bezocht gaan worden. Deze tempel staat al sinds de tweede eeuw na Christus en was toen der tijd ook gelijk de hoogste tempel van het gehele land. Vandaag de dag bezoeken grote aantal toeristen deze bezienswaardigheid, voornamelijk om even te poseren voor een foto. Nabij de Tempel van Zeus is ook gelijk het Nationale Archeologische Museum te vinden, ook een echte aanrader voor tijdens de stedentrip.

Genieten aan het strand

Athene is niet enkel en alleen musea en bezienswaardigheden, het is ook de ideale bestemming voor een strandvakantie. Ga naar de Atheense Rivièra en ga lekker aan de helderblauwe zee liggen. Er zijn hier dan ook meer dan genoeg hotels te vinden. Het is een aanrader om te gaan dineren bij de Baai van Phalerum. Geniet hier van verse vis , de overheerlijke Griekse salade en andere echte Griekse lekkernijen.

Griekse eilanden

Er kan ook voor gekozen worden om het vaste land te laten voor wat het is en één van de Griekse eilanden te bezoeken. Hoewel Griekenland over duizenden verschillende eilanden beschikt, zijn er maar enkele bekend onder de Nederlandse vakantiegangers. Boek een prachtige strandvakantie naar Kos of geniet op Rhodos. Elk eiland heeft zijn eigen pluspunten, maar op elk eiland kom jij heerlijk tot rust tijdens de welverdiende vakantie.

Op vakantie naar Griekenland

Lage prijzen

Tijdens een vakantie in Griekenland zullen de lage prijzen direct opvallen. Voor een klein bedrag vlieg jij al naar één van de Griekse vakantiebestemmingen. Daarnaast kan er zeer goedkoop worden gegeten en gedronken in dit Zuid-Europese vakantieland. Taxi’s zijn ook helemaal niet prijzig en een stuk comfortabeler dan het Griekse openbaar vervoer.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Griekenland .

 

0