blog
Op vakantie naar Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen

Leestijd 3 Minuten

Noorwegen, het prachtige land dat tussen de Noordelijke IJszee, de Atlantische Oceaan en de Noordzee ligt, met grenzen aan Finland, Zweden en Rusland. Een vakantie naar Noorwegen is een uitstekende keuze voor iedereen die van een enerverende natuur houdt. Het land Noorwegen is bijzonder divers op dit gebied.

Zo zijn er in het Vestlandet de indrukwekkende fjorden te vinden, met hoge bergen en prachtig witte bergtoppen. Het Ostlandet heeft de meest indrukwekkende bosgebieden.Nordland biedt vooral veel eilanden die ieder een eigen natuurrijk karakter hebben, en het Troendelag staat vooral bekend om de vruchtbare grond die er te vinden is op de uitgestrekte vlakten.

Fjord Noorwegen wordt gezien als de mooiste regio van Noorwegen. Je vind hier veel gletsjers, bergen en watervallen. Bovenop de bergen heb je schitterende uitzichten. Sommige plekken zijn gevaarlijk door lawinegevaar. Er zijn veel bruggen en tunnels gebouwd om het verkeer door het landschap te kunnen loodsen.

Finnmark ofwel Lapland bevinden zich veel fjorden en bergen. Landinwaarts heerst een klimaat waarin het zomers boven de 30 graden en ’s winters min 50 graden kan zijn. Haring, kabeljauw en walvissen trekken vissers aan.

Een paar kilometer buiten Alta bevolken duizenden primitieve figuren het landschap, dat daarmee een van de uniekste bezienswaardigheden van Noorwegen is. Alta is een belangrijke handelsplaats waar leisteen en mijnbouw de belangrijkste industrieën zijn. Om het jaar wordt er een Sami-markt gehouden. ’s Avonds heb je een schitterend uitzicht over de stad en de baai na het beklimmen van de 212 meter hoge Komsaberg. Deze berg ligt midden in Alta.

Verschillende soorten vakanties in Noorwegen

Noorwegen is een land dat zo uitgestrekt is dat de diverse delen van het land een eigen klimaat hebben. Dit wil zeggen dat er meerdere klimaatsoorten terug te vinden zijn in Noorwegen. Aan de westkust heeft men te maken met een gematigd zeeklimaat dat zorgt voor natte en milde winters. In het noorden van Noorwegen zijn de winters juist bijzonder streng en kan het tot wel tientallen graden onder nul zijn.

De Warme Golfstroom waar het land mee te maken heeft zorgt weer voor wat warmere invloeden. Het zuiden heeft heerlijk warme zomers en de zomers in het zuiden duren twee maanden langer dan de zomers in het noorden. De verschillen in temperaturen en weerstypen zorgen er natuurlijk ook voor dat er verschillende vakantiemogelijkheden in Noorwegen zijn. Je kunt wintersporten in Noorwegen, maar je kunt er ook zeker genieten van een heerlijke zomer. En wat dacht je van een Cruise voor 15 dagen Noorse Fjorden en IJsland met de Crystal Symphony?

Bezienswaardigheden bezoeken

Er zijn natuurlijk eindeloos veel bezienswaardigheden te vinden in een groot land als Noorwegen. In ieder deel van het land zijn wel bijzondere highlights te vinden. Als je op vakantie naar Noorwegen gaat, dan hoef je je ook zeker niet druk te maken over verveling, want dit hoeft er absoluut niet bij te zijn. Bezoek skischans Holmenkollen die, door de enorme hoogte, een trekpleister is die jaarlijks meer dan een miljoen toeristen aantrekt.

Op vakantie naar Noorwegen

Ga naar het belangrijkste concertgebouw in de stad Oslo, het Konserthus, of breng een bezoek aan het Akerhus Slott, een indrukwekkend fort uit 1299. Dit fort is het best bewaarde kasteel van het land en kan zelfs aan de binnenzijde worden bewonderd. De Oslo Domkirke wordt gezien als de mooiste kerk en is ook absoluut een bezoek waard.

Leuke steden bezoeken

Naast de bezienswaardigheden op zich is het natuurlijk ook leuk om enkele steden in het bijzonder aan te doen als je op vakantie in Noorwegen bent. Er zijn niet erg veel grote steden in Noorwegen te vinden, maar de steden die er zijn mag je eigenlijk niet missen. Bezoeken aan steden als Bergen, Oslo, Trondheim, Tromso en Stavanger zijn zeker aan te raden.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen

 

0