blog
Op wintersportvakantie naar Spanje?

Op wintersportvakantie naar Spanje?

Een wintersportvakantie in Spanje? Kun je dan skiën in Spanje? Een wintersportvakantie naar Spanje is in Nederland niet bekend. De meeste Nederlanders zullen zeggen: valt er in Spanje sneeuw? Ik dacht dat het altijd alleen maar zon, zee en strand was. Dit klopt enigszins want in sommige gebieden van Spanje zal er inderdaad geen sneeuw vallen en geldt vrijwel altijd zon, zee en strand. Toch is het mogelijk om in Spanje op wintersportvakantie te gaan.

Sommige Nederlanders hebben al eens de skipistes van de Sierra Nevada bedwongen. Maar ook in onbekende plaatsen in het binnenland van Spanje is de mogelijkheid aanwezig om te skiën. Het is geen wonder dat ook in Spanje helaas steeds meer gebruik gemaakt wordt van kunstsneeuw om de pistes vroegtijdig en langer te voorzien van een dik pak sneeuw.

De skigebieden van Spanje

Spanje telt in totaal 34 skigebieden verdeelt over de deelstaten Asturias, Cantabria, Galicië, Castilla y Léon, La Rioja, Catalunya, Aragón, Comunidad de Madrid en Andalucía. De meeste pistes van Spanje liggen in de Pyreneeën, maar de meest spectaculaire skigebieden tref je aan in de Sierra Nevada in Granada. In dit skigebied heb je een geweldig mooi uitzicht op de zee en Afrika en het ligt op slechts een uurtje rijden van de stranden in het zuiden van Spanje. In totaal heeft Spanje 1.011 kilometer aan piste en 116 kilometer aan langlaufpistes.

De skigebieden Baqueira/Beret, Candanchú en Valdesquí hebben hun pistes kort gelegden flink uitgebreid en andere skigebieden hebben de afgelopen jaren enorm veel geïnvesteerd in nieuwe skiliften om ook in de winter toeristen te trekken naar Spanje. Skiën is in Spanje niet heel populair tenzij mensen dichtbij een skigebied wonen. De pistes zijn lang niet zo lang en breed als in populaire skigebieden van Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk maar skiën in Spanje en dan vooral in de Sierra Nevada heeft een ander groot voordeel.

Boek je een skivakantie naar de Sierra Nevada dan kun je in de ochtend heerlijk een paar afdalingen maken terwijl je in de middag op nog geen uur rijden al lekker op het zandstrand kunt liggen. Combineer je een wintersportvakantie met een winterzon vakantie.

Combineer zon, zee en strand met skiën

Het zuiden van Spanje is namelijk gezegend met een uitzonderlijk goed klimaat waardoor het aan de kust meestal tussen de 20-25 graden Celsius zal zijn. Maar omdat de Sierra Nevada veel hoger is gelegen is het een stuk kouder en valt er sneeuw waar door je er kunt skiën.

Het zuiden van Spanje wordt doorgaans al druk bezocht voor een overwintering door senioren, maar nu mensen weten dat het skigebied van de Sierra Nevada op slechts een uurtje van de kust ligt zullen er in de toekomst steeds meer toeristen een gecombineerde hotel vakantie boeken naar Spanje waarbij zowel skiën als het strand aanbod komt.

Houdt er wel rekening mee dat de skigebieden in Spanje stukken kleiner zijn dan in de populaire skigebieden. Misschien kun je jezelf wel de hele dag vermaken in een skigebied met 87 kilometer aan pistes maar het kan ook snel gaan vervelen als je telkens dezelfde afdaling wederom moet begaan.

De Spanje reisspecialisten:

 

 

 

0