blog
Openbaar vervoer in Florence

Openbaar vervoer in Florence

Leestijd 3 Minuten

Florence is een geweldige stad en telt zo’n 380.000 inwoners. Dat is niets in vergelijking met het aantal toeristen dat jaarlijks de stad komt bezoeken, namelijk rond de 10 miljoen toeristen. Het is dan ook niet gek dat Florence over een prima openbaar vervoersnetwerk beschikt. De bussen, trams en de treinen zijn dan ook ideaal voor de vakantieganger, want op die manier kan jij het snelste en het gemakkelijkste een uitstapje maken.

Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen voor de toeristenbussen in Florence, die rijden de gehele dag door langs alle hotspots in de stad. Overigens kan jij ook prima gaan wandelen in Florence, want de meeste bezienswaardigheden, musea en attracties zijn eenvoudig bereikbaar. Hieronder hebben wij alle mogelijkheden omtrent het openbaar vervoer op een rijtje gezet..

Bussen in Florence

De stadsbussen worden in Florence geregeld door het lokale bedrijf ATAF. Reizen met de bussen is bijzonder populair, simpelweg omdat het de goedkoopste optie is voor de vakantieganger. Je kan kaartjes voor busritten aanschaffen in de bus, bij de automaten of de tabakszaken in Florence. Er zijn eveneens nog enkele verkooppunten beschikbaar van het vervoersbedrijf. De bussen rijden door de gehele stad en er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar. Een enkele rit kost doorgaans 1,20 euro, maar in de bus zelf zal je 2,00 euro moeten betalen. Het is dus slim om de tickets alvast ergens anders te kopen voordat jij gaat reizen met de bus.

Dankzij de elektrische borden bij de verschillende haltes kan jij precies zien wanneer de bus bij de halte zal verschijnen. Je kan ook vooraf alvast de route plannen via de applicatie of de site van het vervoersbedrijf ATAF.

Trams in Florence

In 2005 begon de stad Florence aan een grootschalig project om het vervoersnetwerk uit te breiden. Er werd begonnen aan de bouw van verschillende tramlijnen en het duurde vijf jaar voordat de eerste lijn ook daadwerkelijk in gebruik werd genomen. Tegenwoordig zijn er meerdere tramlijnen beschikbaar en die stoppen door vrijwel de hele stad. Je kan bij iedere tramhalte een kaartje aanschaffen bij een automaat, dat is de snelste optie. Het is mogelijk om een fiets mee te nemen in de tram, maar dan zal je wel even achterin moeten instappen. De trams rijden zeven dagen per week.

Toeristenbussen

Florence is een ideale stad voor een stedentrip, simpelweg omdat jij een ruime keuze hebt aan bezienswaardigheden, musea en attracties. Er is altijd wel iets te doen. Als jij uitsluitend de bekende bezienswaardigheden gaat bezoeken, dan kan je het beste een ticket kopen voor de toeristenbus.

De hop-on hop-off bussen rijden 365 dagen per jaar door Florence en stappen bij alle toeristische trekpleisters. Je kan met een kaartje dan ook de gehele dag door gebruik gaan maken van de toeristenbussen en overal instappen en uitstappen. De haltes zijn vrijwel overal wel te vinden, dus dat zal geen probleem vormen. Je kan een ticket voor de hop-on hop-off bussen alvast online aanschaffen voor een periode van 24 uur of 48 uur. Een ticket voor een dag kost 18 euro, maar het zorgt voor veel gemak tijdens de stedentrip in Florence.

Treinen

Je kan vanzelfsprekend ook een uitstapje maken naar één van de omliggende steden en dan is de trein een ideale vervoersmethode. Dagelijks zijn er tientallen treinen beschikbaar die vertrekken vanaf het belangrijkste station van Florence. Het vervoersbedrijf Trenitalia is verantwoordelijk voor de treinen. Je kan op het station een kaartje kopen. De prijzen zijn verschillend, dat hangt namelijk af van de eindbestemming. Let op, je dient een ticket wel nog af te stempelen op het station. Een ticket dat niet is gestempeld zal niet worden gezien als een geldig vervoersticket.

De Italië reisspecialisten:

 

0