Paparoa National Park

geplaatst in: blog | 0

Het op 2 na kleinste park van NZ : Paparoa National Park Nieuw Zeeland

Het Paparoa park is met 30.560 hectare het op 2 na kleinste park van Nieuw-Zeeland en is in 1987 opgericht. Weelderige bos aan de kust, kalkstenen kliffen en ravijnen, grotten en ondergrondse stromen, en een spectaculaire kustlijn zijn allemaal punten die horen bij het Paparoa park.
Dit park is dan ook één van de meest toeristische parken van Nieuw-Zeeland. Het meest populair zijn de Pancake Rock. Andere hoogtepunten zijn de Fox River Caves, de Truman Track en de Pororari River Track.

Pancake Rocks

De Pancake Rocks zijn het spectaculairst bij hoogwater en donker weer, waar het water in de blowholes hoog omhoog kan slaan. De kalksteenrotsen zijn gevormd in de pannenkoekenvorm. Dit is veroorzaakt door enorme druk op de wisselende harde en zachte lagen van zeedieren en plantenresten. De Pancake Rocks zijn te bewonderen langs de snelweg, aan de westkust bij Punakaiki. De wandeling duurt zo’n 30 minuten.

Wandelen in het Paparoa park

De Truman Track is een makkelijke, korte wandeling door het regenwoud met nikaupalmbomen, varens en naaldbomen, tot aan een rotsstrand waar je schitterende rotsformaties kunt aanschouwen. Bij de Pororari River Track loop je stroomopwaarts langs de Pororari rivier, door dichte sub-tropische bossen waar je nikau palmbomen en boomvarens tegenkomt. Tevens is hier de Weka vogel te spotten. Dit is een nieuwsgierige, grote, bruine loopvogel.

De Fox River Caves Track is een korte wandeling van een uur, waarbij je de Fox River stroomopwaarts volgt. Via het regenwoud kom je bij de grotten uit, die sinds 1908 als een attractie gelden. In een half uur kun je de prachtige stalactieten en stalagmieten in de grot bewonderen.
Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

fox-logo-300x175kras-logo-300x175sawadeea-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175koningaapbaobab-300x175

 

Andere interessante pagina’s op deze website over Nieuw-Zeeland

Zuidereiland-Otago-Canterbury
Zuidereiland: Malborough, Nelson en Golden Bay
Nationale parken: Westland en Whanganui
National Park Te Urewera
National Park Nelson Lakes
Natuurtoppers in Nieuw-Zeeland
Paragliden in Nieuw Zeeland
Culturele tocht door Nieuw-Zeeland
7 Nationale parken in Nieuw-Zeeland
Wandeltochten in Nieuw-Zeeland
National Park Tongariro
Westkust en Mackenzie
De oudste stad Dunedin
Noordereiland Oost- en Westkust
Noordereiland Kop en het Midden
Beste reisperiode Nieuw Zeeland
De stad Christchurch
De stad Auckland
De stad Invercargill
De stad Wellington
National Park Rakiura
De Great Walks Nieuw-Zeeland

 

np

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van