blog
Paparoa National Park

Paparoa National Park

Leestijd 1 Minuut

Het op 2 na kleinste park van NZ :

Paparoa National Park Nieuw Zeeland

Het Paparoa park is met 30.560 hectare het op 2 na kleinste park van Nieuw-Zeeland en is in 1987 opgericht. Weelderige bos aan de kust, kalkstenen kliffen en ravijnen, grotten en ondergrondse stromen, en een spectaculaire kustlijn zijn allemaal punten die horen bij het Paparoa park.
Dit park is dan ook één van de meest toeristische parken van Nieuw-Zeeland. Het meest populair zijn de Pancake Rock. Andere hoogtepunten zijn de Fox River Caves, de Truman Track en de Pororari River Track.

Pancake Rocks

De Pancake Rocks zijn het spectaculairst bij hoogwater en donker weer, waar het water in de blowholes hoog omhoog kan slaan. De kalksteenrotsen zijn gevormd in de pannenkoekenvorm. Dit is veroorzaakt door enorme druk op de wisselende harde en zachte lagen van zeedieren en plantenresten. De Pancake Rocks zijn te bewonderen langs de snelweg, aan de westkust bij Punakaiki. De wandeling duurt zo’n 30 minuten.

Wandelen in het Paparoa park

De Truman Track is een makkelijke, korte wandeling door het regenwoud met nikaupalmbomen, varens en naaldbomen, tot aan een rotsstrand waar je schitterende rotsformaties kunt aanschouwen. Bij de Pororari River Track loop je stroomopwaarts langs de Pororari rivier, door dichte sub-tropische bossen waar je nikau palmbomen en boomvarens tegenkomt. Tevens is hier de Weka vogel te spotten. Dit is een nieuwsgierige, grote, bruine loopvogel.

De Fox River Caves Track is een korte wandeling van een uur, waarbij je de Fox River stroomopwaarts volgt. Via het regenwoud kom je bij de grotten uit, die sinds 1908 als een attractie gelden. In een half uur kun je de prachtige stalactieten en stalagmieten in de grot bewonderen.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0