blog
Paragliden in Nieuw Zeeland

Paragliden in Nieuw Zeeland

Leestijd 4 Minuten

Nieuw-Zeeland is door haar prachtige natuur een ideaal land om te paragliden.

Enkele mooie plekken waar je kunt paragliden in Nieuw Zeeland zijn bij Nelson, Christchurch, Akaroa en Queenstown. Lopend van een berg af zweef je boven een schitterend landschap. Minutenlang kun je van het diverse uitzicht genieten. Vanuit de lucht vlieg je boven de bergen, valleien, ravijnen, zee of meren.

Tandem-Skydiven is wat spectaculairder. Vanuit een vliegtuig spring je eerst in een vrije val voordat je een parachute opent. Dit kan onder andere bij Lake Wanaka. Hier heb je een adembenemend mooi uitzicht over Lake Wanaka die omringd is met hoge besneeuwde bergtoppen.

Meer actie en avontuur in Nieuw Zeeland

Bungeejumpen

Bungeejumpen is in Nieuw-Zeeland uitgevonden. Er zijn dan ook veel plekken waar je dit kunt uitvoeren zoals in Queenstown, Taupo, Christchurch, Auckland en de Mokai Gravity Canyon. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden.

In Auckland kun je van de Sky Tower springen of van de 40 meter hoge Harbour Bridge. Je kunt zelf kiezen hoe diep je in het water wilt komen. De Bungee Rocket in Christchurch schiet je met 160 kilometer per uur de lucht in.

Bij Taupo heb je één van de mooiste uitzichten. Hier spring je van 45 meter hoogte boven de Waikato rivier. De hoogste en meest spectaculaire bungee jump van Nieuw-Zeeland is te vinden bij The Nevis Highware. Hier spring je van 134 meter hoogte met 128 kilometer per uur naar beneden.

Zorbing

Naast het bungeejumpen is zorbing ook in Nieuw-Zeeland uitgevonden. Met een bal waar 13 vierkante meter lucht in geblazen wordt rol je een heuvel af. Een variant hierop is dat de bal met water wordt gevuld. Dit is zeer spectaculair en leuk om eens mee te maken.

Duiken in Nieuw Zeeland

In Nieuw-Zeeland heb je ontzettend veel mooie plekken waar je kunt duiken. Mooie duikplekken zijn onder andere de Poor Knights Islands, Tatapouri, Bay of Islands, Kaikoura, Marlborough en Stewart Islands.

Poor Knights Islands

In Tutukaka duik je in een beschermd zeereservaat bij de Poor Knights Islands. Dit is één van de beste duik- en snorkelgebieden van de wereld. In de diepte zie je scholen pijlstaartroggen, honderden naaktslakken in verschillende soorten en kleuren en de wanden zijn bekleed met koraal.

Tatapouri

Nadat je het water in bent gesprongen gooien de instructeurs een emmer vol met vissen de zee in. Snel hierna word je omringd door vele prachtige vissen. Omdat hier ook roggen zwemmen, krijg je een speciaal zwempak aan. Als je wilt kun je ook vanuit een kooi met de Makohaaien zwemmen.

Bay Of Islands

De mooiste duikplekken vind je bij de White Reef, Red Head Islands en Cape. Bij een schitterend rif zwem je tussen mooie tropische vissen en dolfijnen. Onder water zijn allerlei grotten en onderwaterravijnen van 30 meter te vinden. Het beroemde wrak van de Rainbow Warrior die in 1985 gezonken is, is ook een schitterende duikplek.

Kaikoura

De onderwaterwereld van Kaikoura is omgeven met anemonen, kleurrijke planten en vele zeedieren. Octopussen, zeesterren, kreeften en veel aparte vissen zijn hier allemaal te zien. Het Russische schip Mikhail Lermontov die in 1986 zonk is het grootste wrak van Nieuw-Zeeland waar je naartoe kunt duiken.

Marlborough Sounds

In Marlborough Sounds bevinden zich verschillende duikmogelijkheden. Het waterlandschap is hier spectaculair. Naast de vele vis- en anemoonsoorten zie je diep onder water diepe kloven en grotten.

Stewart Island

Op het Stewart Island is de watertemperatuur met gemiddeld 11 graden erg koud. Toch is het zeker de moeite waard om hier te duiken aangezien de flora en fauna hier het meest gevarieerd van Nieuw-Zeeland is. Bij de Halfmoon Bay zwem je tussen zeehonden en scholen blauwe moki’s en tarahiki’s .

Raften in Nieuw Zeeland

In Nieuw-Zeeland zijn veel plekken waar je prachtig kunt raften. Enkele raftmogelijkheden zijn er op de Rangitikei River, Wairoa River, Motu River, Kaituna Rive en de Tongariro River.

In het raften gelden 6 niveau’s van moeilijkheidsgraad. De Rangitikei River en Wairoa River zitten op niveau 5. Bij alle van boven genoemde mogelijkheden om te raften vaar je door een prachtige natuur. Onderweg vaar je bijvoorbeeld langs diepe kloven, steile watervallen, diepe ravijnen en regenwouden.

Bij de Kaituna River bevindt zich de hoogste waterval ter wereld (7 meter hoog) waarover wordt geraft. De toppen van de Mt. Ngauruhoe en Mt. Tongariro zijn te zien bij het raften in de Tongariro River. Deze rivier heeft een wat lager niveau (3) en is hierdoor goed geschikt voor onervaren rafters.

Jetboat excursies in Nieuw Zeeland

 

De mooiste jet-boat excursies vind je in Queenstown, het Mt. Aspiring National Park, de Huka Falls en de Buller River. De jet-boat kan snelheden van wel 80 kilometer per uur halen en kan 360 graden om haar as ronddraaien. Naast de adrenalinekick die je hiervan krijgt, kun je ondertussen genieten van de prachtige natuur. De Huka Falls, bergen om je heen of varen door diepe ravijnen. Dit zijn de hoogtepunten uit de verschillende mogelijkheden die je hebt in de bovenstaande gebieden.

Kajakken in Nieuw Zeeland

 

In Nieuw-Zeeland heb je veel water en genoeg mooie gebieden waar je kunt kanoën. Marlborough Sounds is zo’n gebied. Het is aan te raden om dit onder begeleiding van een gids te doen. De gids leidt je langs de mooiste plekjes. Tijdens het kanoën kun je zeehonden, dolfijnen, zeesterren en enorme roggen in het helderblauwe water zien zwemmen.

In Milford Sounds heb je een vrij gemakkelijke en schitterende kanotocht van zo’n 6 uur waarmee je langs de Stirling Falls, Bowen Falls, Harrison Cove en Pembroke Glacier vaart. In Het Abel Tasman National Park zijn vele kanotochten van enkele uren tot enkele dagen mogelijk. Hierbij kano je door het adembenemend mooie park.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

0