blog
Parijs , dé bezienswaardigheden en attracties

Parijs , dé bezienswaardigheden en attracties

Leestijd 4 Minuten

Parijs de hoofdstad van Frankrijk én de hoofdstad van de liefde.

Wat zijn in Parijs de bezienswaardigheden en attracties?

Parijs is een van de oudste steden van de wereld. De stad is namelijk meer dan 2000 jaar oud. Maar toch heeft deze Franse stad een jonge en hippe uitstraling. Dit zorgt ervoor dat het de perfecte stad is voor een lang weekend of het begin van rondreizen door Frankrijk. Je moet ooit een keer de Eiffeltoren gezien hebben en op de trappen voor de Sacré Coeur gezeten hebben! Natuurlijk staat Parijs ook bekend als de stad van de liefde. Neem je geliefde dus mee naar Parijs. Er komen elk jaar ongeveer 25 miljoen toeristen naar de stad toe voor een weekend of langer.

De toeristen hebben allemaal andere beweegredenen voor de citytrip Parijs. Maar een ding is zeker: Parijs prikkelt als geen enkele andere wereldstad. Dit komt omdat de stad een hele grote geschiedenis heeft. En daarnaast is de Franse keuken natuurlijk ook een rede voor je bezoek aan Parijs. En als laatste straalt de stad liefde uit. Niet voor niets is de bijnaam van de stad: de stad van de liefde.

De Eiffeltoren is niet meer weg te denken uit deze prachtige Franse stad. Het kan gezien worden als het uitroepteken van de stad. De Eiffeltoren is ook zeker een goede rede voor een stedentrip Parijs. Replica’s van de Eiffeltoren zijn over de hele wereld te vinden. Bijvoorbeeld in Las Vegas maar ook in Boedapest. Maar de enige echte Eiffeltoren staat natuurlijk in Parijs.

Accommodatie tijdens je verblijf in Parijs

Parijs kent veel verschillende accommodaties. Hotels, hostels, motels en AirBnB voorzieningen. Mede hierdoor is het een perfecte plek voor een stedentrip Parijs. Net zoals in alle andere wereldsteden kun je dus zelf kiezen hoeveel je wilt uitgeven aan de accommodatie, doordat er zoveel keuze is. Je kunt dus kiezen voor duur of goedkoop tijdens je stedentrip Parijs.

Vervoer door Parijs

Parijs heeft een heel erg goed openbaar vervoer netwerk door de gehele stad. Toeristen kunnen een speciale kaart kopen waarmee ze door de hele stad kunnen reizen voor een vaste prijs. Dit is een perfect alternatief tijdens een stedentrip Parijs als je niet met de eigen auto bent gekomen. Natuurlijk is het ook heel erg gemakkelijk om met de auto naar Parijs te rijden en deze te gebruiken om in de stad van a naar b te komen tijdens je verblijf in Parijs.

Bedenk hierbij wel dat Parijs een onwijs drukke stad is om in te rijden. Het is een veel drukkere stad dan wij ergens in Nederland gewend zijn. Dit maakt het rijden tijdens je stedentrip Parijs wel erg lastig. Als laatste is het natuurlijk erg leuk om de stad te voet of met de fiets te ontdekken. Dit kan voor het grootste gedeelte ook zeker wel. Maar het is wel een hele grote stad dus het is wel verstandig om zo nu en dan eens het ov te pakken om je voeten te sparen.

De bezienswaardigheden en attracties in Parijs

Parijs kent ontelbaar veel bezienswaardigheden. De meest bekende hebben we hierboven al besproken, namelijk de Eiffeltoren. Deze mag echt niet gemist worden tijdens de stedentrip Parijs. Vanaf de Eiffeltoren heb je namelijk ook een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van de stad. Parijs kan eigenlijk wel gezien worden als een van de grootste culturele metropolen van de wereld. Dit maakt Parijs ook een stad waar men vaker terug wil komen voor een stedentrip.

Winkelen op de Avenue des Champs Elysée

Parijs staat bekent als een stad waar geweldig geshopt kan worden. Alle bekende internationale modemerken hebben hier een winkel. Parijs kent vele passages met heel veel winkels, bijvoorbeeld Jouffroy mag echt niet overgeslagen worden tijdens een stedentrip Parijs. En natuurlijk kan er op de Champs-Elysées heel erg goed gewinkeld worden. Dit is de grootste winkelstraat van heel Parijs.

Uitgaan in Parijs

Als laatste kan er natuurlijk ook geweldig uitgegaan worden in Parijs. Wie heeft er nou niet gehoord van de Moulin Rouge. Deze geweldige show moet je zien tijdens je stedentrip Parijs. Naast dit heeft Parijs ook veel kroegen en clubs waar tot diep in de nacht gedanst kan worden. De Pariscope is een klein tijdschrift waarin alle uitgaansmogelijkheden in Parijs op een rijtje gezet worden. Dit is dus een musthave tijdens je bezoek aan Parijs als je hier graag uit wilt gaan.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Parijs

 

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Parijs gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Parijs niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.

 

0