blog
Patagonië; een gebied vol schoonheden

Patagonië; een gebied vol schoonheden

Leestijd 2 Minuten

In Zuid-Amerika ligt een prachtig gebied dat het ontdekken meer dan waard is. We hebben het hier over Patagonië, het gebied dat zich uitstrekt tussen de Straat Magellaan en de Colorado River. Patagonië ligt deels in Argentinië en deels in Chili. Een rondreis door Patagonië heeft je ontzettend veel moois te bieden. Wij bieden je een overzicht van alle schoonheden van dit gebied.

De Fitz Roy en Torres del Paine

Wil jij eindeloos wandelen door de mooiste gebieden tijdens je rondreis door Patagonië? Dan zijn de Fitz Roy en Torres del Paine zeker een mooie uitdaging. Deze bergen vormen de ideale omgeving voor mensen die wel houden van een avontuur waar toch wel wat conditie voor nodig is. De bergen worden pas enkele decennia beklommen en de route is alles behalve eenvoudig. Ervaren alpinisten kunnen het er nog behoorlijk lastig mee hebben, maar de uitzichten zijn het zonder meer waard.

Het noord Chileense Aisén

Wandelingen zijn een stuk eenvoudiger in dit gebied, maar zeker niet minder mooi. Je kunt deelnemen aan unieke trektochten en gewone wandelingen, waarbij je nader kennis kan maken met de imposante bergen en de dichte regenwouden. Je komt langs unieke fjorden, brengt een bezoek aan de welbekende San Rafaelgletsjer en je kunt prachtige boottochtjes maken. Er is veel water te vinden in dit gebied, waardoor vissen en kanoën ook zeker tot de brede mogelijkheden behoren.

De eilandenarchipel

Een rondreis door Patagonië kan gewoonweg niet als compleet worden ervaren zonder bezoek aan een aantal eilanden. De eilandenarchipel bestaat uit honderden eilandjes en talloze unieke fjorden. Je kan niet alleen korte boottochtjes maken naar meerdere kleine eilandjes, maar het is ook mogelijk om een complete cruise te maken. Het is zeker aan te raden om toch minimaal vijf eilandjes te bezoeken, vooral om te ervaren hoe uniek de charme van ieder eilandje op zich is.

De uitgestrekte gletsjers

Patagonië heeft een indrukwekkende natuur en de uitgestrekte gletsjers maken hier een groot onderdeel van uit. Het natuurgeweld is werkelijk spectaculair en mag zeker niet gemist worden tijdens een rondreis door Patagonië. Het is een onvergetelijke beleving om de grote ijsbrokken in het water te zien vallen. Het is mogelijk om dit, op veilige wijze, van dichtbij mee te maken. Er worden hiervoor verschillende excursies georganiseerd. Het is ook mogelijk om onder de leiding van een ervaren gids een wandeltocht over een gletsjer te maken. Hiervoor kan je ijsschoenen lenen.

Eindeloos veel bijzondere gebieden

Patagonië is een verzameling van unieke gebieden die je allemaal kan gaan bewonderen tijdens een rondreis door dit inspirerende gebied. Denk bijvoorbeeld ook aan de pampa’s en Vuurland. Het is verstandig om je rondreis door Patagonië te maken tussen oktober en maart. De andere maanden kunnen extreem koud zijn, waardoor het lastig is om de gebieden echt goed te bewonderen.

Boeken via Goedkoperondreis.com

Wij hebben de beste aanbieders van rondreizen voor je verzameld, zodat jij alleen nog maar op zoek hoeft te gaan naar jouw ideale rondreis. Ook als je interesse hebt in een rondreis door Patagonië kan je zeker goed in het aanbod terecht. Wij wensen je alvast een goede reis!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Patagonië

 

 

0

Geef een antwoord