blog
Peru de beste culinaire vakantiebestemming

Peru de beste culinaire vakantiebestemming

Leestijd 3 Minuten

6 Redenen om kennis te maken met de Peruaanse keuken

Peru is een veelzijdig land waar je de meest uiteenlopende bezienswaardigheden kan gaan bewonderen, waar je kennis kan gaan maken met kunst en cultuur, waar je de meest vriendelijke mensen kan ontmoeten en waar je prachtige steden kan gaan bezoeken. Toch is er nog een heel belangrijke reden om Peru te bezoeken, en dit is wel de Peruaanse keuken. Tijdens je rondreis door Peru zal je de meest lekkere gerechten voorgeschoteld krijgen. Wij geven je 6 redenen om kennis te gaan maken met de Peruaanse keuken tijdens je rondreis door dit land.

  1. Beste culinaire vakantiebestemming

Peru is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste vakantiebestemming op culinair gebied. Alle landen over de hele wereld kunnen meedingen naar deze prijs en het is dan ook bewonderenswaardig dat Peru al meerdere malen op rij gewonnen heeft.

  1. Rijkste biologische land

Peru is een land dat te maken heeft met 104 microklimaten. Maar liefst 28 klimaten hebben hun invloed op alles wat er in het land gebeurt, en dit heeft natuurlijk ook invloed op biologisch voedsel. Peru is dan ook het rijkste biologische land ter wereld, en daar komen de beste biologische producten uit voort.

  1. Internationale invloeden

Internationale fusies hebben een belangrijke invloed gehad op Peru, en dit heeft ook zo zijn uitwerking op de Peruaanse keuken. De kookstijlen die je tegenkomt in de Peruaanse keuken kennen vaker ook invloeden uit onder andere Frankrijk, Spanje, Japan, Italië en China. Hierdoor zijn er oneindig veel verschillende, zeer smaakvolle recepten ontstaan.

  1. Oneindig veel soorten van diverse producten

Peru heeft van heel veel producten oneindig veel soorten. Zo zijn er duizenden soorten vis, groenten en fruitsoorten. Zo zijn er een ruime 3000 soorten aardappelen in Peru te vinden die je nergens anders in de wereld kan tegenkomen. Om je wat vergelijkingsmateriaal te geven; wereldwijd bestaan er 5000 soorten aardappelen.

  1. Tradities blijven in leven

Een traditie in Peru heeft alles te maken met koken. Kinderen leren niet koken op een school of uit kookboeken, maar leren koken van ouders en grootouders. Recepten die eeuwen geleden al zijn ontstaan worden nog altijd van ouder op kind doorgegeven. Deze unieke kooktraditie wordt al zo lang in stand gehouden dat er ook geen verandering meer in zal komen. Het zorgt namelijk voor de meest unieke, smaakvolle en ronduit unieke recepten.

  1. De beste restaurants

Peru heeft talloze restaurants en diverse restaurants behoren tot de besten ter wereld. Een goed voorbeeld hiervan is Restaurant Astrid y Gaston. Dit restaurant is te vinden op plaats nummer achttien op de lijst van de vijftig beste restaurants ter wereld. Als je tijdens je rondreis door Peru een bezoek aan dit restaurant wilt brengen, dan moet je in Lima zijn. Natuurlijk kan je hier direct een geweldige dag uit van maken.

Vind je ideale rondreis vandaag nog!

Heb jij er trek van gekregen en wil je eens echt kennis gaan maken met dit culinaire vakantieland? Een rondreis door Peru is absoluut aan te raden als je van lekker eten houdt, maar het land heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Ontdek het zelf, en vind jouw ideale rondreis door Peru vandaag nog bij Goedkoperondreis.com.

Een rondreis Peru boeken is niet zo makkelijk als een simpele vakantie, de prijzen lopen ver uit een en door goed te vergelijken kan al gauw 500 euro bespaard worden(per persoon). Wij raden je daarom ook goed aan te vergelijken bij al onze aanbieders, mocht je echt niet vinden wat bij je past dan kan je altijd met de reisorganisatie in overleg voor een rondreis op maat.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru

 

Pagina’s over Peru

Rondreizen door Peru
Trujillo
Cajamarca
Lima
Peru als culinaire vakantiebestemming
Trekken door Peru

 

0